Προς το περιεχόμενο

Access Point και mobile internet

dadutsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω mobile Internet της Wind (είναι USB για όποιον δεν το γνωρίζει) και θέλω να συνδέσω ένα access point με τον Η/Υ ώστε να δίνω ίντερνετ σε όλο το σπίτι.

Μπορώ να το κάνω αυτό, δηλαδή να παίρνω internet στον υπολογιστή από το stick και να το δίνω πάλι από τον υπολογιστή μέσω του access point?

Υπάρχει μία συσκευή (LINKSYS WRT54G3G WIRELESS-G ROUTER) που συνεργάζεται με mobile Internet, η οποία όμως κάνει γύρω στα 120 ευρώ, δέχεται μόνο Vodafone, έχει τελειώσει και είμαι και πεισματάρης ώστε να θέλω να το κάνω με τον τρόπο που το σκέφτομαι.

Υ.Γ. Πήγα σε ένα e-shop και μου είπαν ότι μάλλον δεν γίνετε γιατί πρέπει να κλειδώσω IP και DSN του USB και αυτό γίνεται από την εταιρία.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να σας μπέρδεψα.

Δημοσ.

Ειναι εφικτο μονο εαν η συνδεση της WiND εχεη δημιουργησει <<τοπικη συνδεση>>.

Απο κει και περα υπαρχει ενα προγραμματακι που λεγεται Connectify και δουλευει μονο με Windows 7 με το οποιο επιλεγεις π.χ την τοπικη συνδεση που δημιουργησε το στικακι της wind και με την ασυρματα καρτα δικτυου που πρεπει να εχεις μπορεις να μοιραζεις την συνδεση και τα client να παιρνουν DHCP ΙΡ,να μην χρειαζεται να μπλεξεις με σετταρισμα δηλαδη.Με αυτο το προγραμμα κανεις την καρτα δικτυου σου κανονικο access point με μεγαλη ισχυ,καμια σχεση με την ισχυ του Ad-Hoc.

Ο δευτερος τροπος ειναι να συνδεσεις access point στον υπολογιστη αλλα θα το μετανιωσεις,γιατι θελει πολυ παιξιμο με της ΙΡ,τουλαχιστο εγω που ασχολουμαι καιρο με δικτυακα μου βγηκε η πιστη να το ρυθμισω.Παντως αμα εχεις windows 7 με αυτο το προγραμματακι (google it) ολα ειναι εφικτα.

http://www.raymond.cc/blog/archives/2009/11/03/easily-turn-windows-7-computer-into-wifi-hotspot-to-share-wireless-internet-connection/

Δημοσ.

Stefa-1 στο site που μου έδωσες είχε και στοιχεία για XP, οπότε προσπάθησα αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει τίποτα.

Θα επανέλθω αναλυτικότερα αργότερα.

Ευχαριστώ πάντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...