StefxOup Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Λίγους μήνες πριν, αμερικανικό δικαστήριο στην πολιτεία του Texas εξέδωσε μια απόφαση-σταθμό, η οποία υποχρεώνε τη Microsoft να καταβάλει αποζημίωση ύψους 290 εκατομμυρίων δολαρίων (210 εκατ. ευρώ) στην καναδική εταιρεία i4i. Όπως αναμενόταν, η Microsoft άσκησε έφεση επιχειρώντας να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, οι ελπίδες της όμως διαψεύστηκαν πριν από λίγες ώρες. Το εφετείο συμφώνησε με το πρωτοβάθμιο όργανο και επικύρωσε το πρόστιμο που οφείλει να καταβάλει η Microsoft στην i4i. Η καναδική εταιρεία προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της Microsoft, εγκαλώντας τη για παραβίαση της νομοθεσίας περί πατέντας. Συγκεκριμένα, η i4i ισχυρίστηκε ότι το Word 2007 περιλαμβάνει τη δικής της ιδιοκτησίας XML mark-up language technology. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η Microsoft γνώριζε πως χρησιμοποιεί πατέντα της i4i. Ο κολοσσός του software δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την υπόθεση και έχει ήδη δρομολογήσει νέες εφέσεις. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να φτάσει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο για να ανατρέψει τις προηγούμενες αποφάσεις. Site: e-pcmag.gr Πηγή: TG Daily
MilesSmiles Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 να ρωτήσω κάτι ... γιατί αυτή η είδηση δεν έχει βγει στην πρώτη σελίδα με 6 ψήφους ενώ το θέμα "ASUS O!Play HD2 : Το πρώτο media player με USB 3.0" που έχει 5 είναι ;
ixthy Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Εεεε όχι ρε παιδιά η καλή Microsoft του καλού και φιλάνθρωπου Gates να κλέβει πατέντες! Συκοφαντίες! Αλλά δε φταίει η φιλελεύθερη MS. Φταίνε αυτοί οι Χίτλερ (όπως Apple) που πατεντάρουν τα πάντα! Viva la liberta!
Nauseas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) να ρωτήσω κάτι ... γιατί αυτή η είδηση δεν έχει βγει στην πρώτη σελίδα με 6 ψήφους ενώ το θέμα "ASUS O!Play HD2 : Το πρώτο media player με USB 3.0" που έχει 5 είναι ; Η είδηση μπήκε τελικά στην κεντρική αλλα το έχω παρατηρήσει και εγώ και σε χειρότερες περιπτώσεις, ειδήσεις με 2-3 ψήφους να μπαίνουν στην κεντρική σελίδα και άλλες με 10 και 15 να αγκομαχούνε στο λόμπυ Γενικώς φαίνεται οτι η δική μου ή η δική σου ψήφος δεν έχει ίδια δυναμικότητα με ενός άλλου, η μπορεί και να μην έχει καν δυναμικότητα και απλά να κρίνουν οι διαχειριστές ποια θα βγεί στην κεντρική και ποια οχι Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2010 από Nauseas
Bourdoulas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Ευελπιστώ να το πληρώσει το πρόστιμο ακόμα και όταν φτάσει στο ανώτατο δικαστήριο. Έκλεψες; Τώρα πλήρωνε να κάνεις πιο σωστά τη δουλειά σου...
ecuador Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Χμμ, για να λέτε αυτά τα ωραία για τη MS μάλλον δεν έχετε διαβάσει την εν λόγω "πατέντα". Αυτό έλειπε επειδή δε χωνεύετε τη MS ( ελπίζω μόνο να μην έχετε Win εγκατεστημένα ) να υποστηρίζετε patent trolls.
Bourdoulas Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Χμ, να υποθέσουμε ότι εσύ διάβασες την εν λόγο... "πατέντα"; Προσωπικά δεν τίθεται θέμα για το αν χωνεύω την Microsoft ή όχι.
DIMITRISG Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Γενικώς φαίνεται οτι η δική μου ή η δική σου ψήφος δεν έχει ίδια δυναμικότητα με ενός άλλου, η μπορεί και να μην έχει καν δυναμικότητα και απλά να κρίνουν οι διαχειριστές ποια θα βγεί στην κεντρική και ποια οχι Αν δεν μετρανε οι ψηφοι ποια η σημασια τους και γιατι υπάρχει το Lobby ; Αυτο το εχω παρατηρησει και εγω και εχω την εντυπωση οτι οι ψηφοι δεν εχουν καμια σημασια. Εχω δει ειδησεις να βγαινουν με κανεναν ψηφο και άλλες με πολλους ψηφους να μην βγαινουν ποτέ. Φαινεται οτι η αποφαση βγαινει απο τους διαχειριστες αλλα τότε : γιατι ψηφίζουμε;
dimitris2006 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Οι ειδήσεις που μπαίνουν lobby, για να περαστούν στην κεντρική πρέπει να μαζέψουν έναν αριθμό ψήφων από τους χρήστες μέσα σε 2 μέρες. Αν περάσουν αυτές οι 2 μέρες η είδηση είτε μαζέψει τους ψήφους είτε όχι δεν βγαίνει κεντρική. Επίσης, ο αριθμός - όριο των ψήφων μπορεί να αλλάζει κατά καιρούς ανάλογα με την κίνηση και το ενδιαφέρον των χρηστών για τη συγκεκριμένη κατηγορία του insomnia. Τέλος, οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να βάζουν απευθείας ειδήσεις στην κεντρική.
efo355 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Ρε παιδιά δεν είναι τα πράγματα τόσο αθώα όσο μπορεί να νομίζετε, όταν ένα φόρουμ έχει τόσο μεγάλη απήχηση υπάρχει και χρηματικό αντίκρισμα......είναι σαν κάτι ελληνικά site που σου λένε <<εμείς δεν αβαντάρουμε το rapidshare>> αλλά από την άλλη δίνουν δωράκια rapidshare premium και τέτοια. Τα λεφτά κινούν τον κόσμο....
Nauseas Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Εχω δει ειδησεις να βγαινουν με κανεναν ψηφο και άλλες με πολλους ψηφους να μην βγαινουν ποτέ. Φαινεται οτι η αποφαση βγαινει απο τους διαχειριστες αλλα τότε : γιατι ψηφίζουμε; Αυτό ακριβώς αναρωτιέμαι καιγω. γι'αυτο εξέφρασα την απορία Τέλος, οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να βάζουν απευθείας ειδήσεις στην κεντρική. Αντιλαμβάνεσαι προφανώς οτι αυτό που λες είναι κατι αντίστοιχο με το "γιατι ψηφίζουμε στις εκλογές αφου όποιον θέλουν οι αμερικάνοι θα βγάλουν" Ρε παιδιά δεν είναι τα πράγματα τόσο αθώα όσο μπορεί να νομίζετε, όταν ένα φόρουμ έχει τόσο μεγάλη απήχηση υπάρχει και χρηματικό αντίκρισμα......είναι σαν κάτι ελληνικά site που σου λένε <<εμείς δεν αβαντάρουμε το rapidshare>> αλλά από την άλλη δίνουν δωράκια rapidshare premium και τέτοια. Τα λεφτά κινούν τον κόσμο.... Δεν συμφωνώ μαζί σου και δεν υπονόησα ποτέ οτι υπάρχει στην μέση το κέρδος. Αυτό το οποίο μπορώ να υποθέσω είναι οτι οι διαχειριστές θεωρούν εαυτούς καλύτερους κριτές απο τους απλούς χρήστες και μπορεί να να μην έχουν και άδικο αλλά με αυτήν την προσέγγιση δεν υπάρχει λόγως ύπαρξης της ψήφου και η όλη διαδικασία μοιάζει να είναι "οι χρήστες προτείνουν ειδήσεις στους διαχειριστές και αυτοί κρίνουν" και όχι "οι χρήστες διαμορφώνουν την κεντρική σελίδα του ινσομνια" φράση ο οποία θαρρώ ακούστηκε στην τηλεοπτική συνέντευξη των υπερ-διαχειριστών Όπως και νά έχει το θέμα η όποια απορία μου λύθηκε και συγγνώμη και απο τον τοπικ σταρτερ για το οφτοπικ
MilesSmiles Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δεν συμφωνώ μαζί σου και δεν υπονόησα ποτέ οτι υπάρχει στην μέση το κέρδος. Αυτό το οποίο μπορώ να υποθέσω είναι οτι οι διαχειριστές θεωρούν εαυτούς καλύτερους κριτές απο τους απλούς χρήστες και μπορεί να να μην έχουν και άδικο αλλά με αυτήν την προσέγγιση δεν υπάρχει λόγως ύπαρξης της ψήφου και η όλη διαδικασία μοιάζει να είναι "οι χρήστες προτείνουν ειδήσεις στους διαχειριστές και αυτοί κρίνουν" και όχι "οι χρήστες διαμορφώνουν την κεντρική σελίδα του ινσομνια" φράση ο οποία θαρρώ ακούστηκε στην τηλεοπτική συνέντευξη των υπερ-διαχειριστών +1 Αν και συμφωνώ να ελέγχονται λίγο οι ειδήσεις, αυτό πρέπει να γίνεται κατά τη γνώμη μου μόνο για περιπτώσεις που γίνεται κάτι εκτός προγράμματος (παράδειγμα να βγάλω εγώ είδηση για την Τζούλια να την ψηφίσουν 10 άτομα και να βγει κεντρική σελίδα) Κατά τα άλλα λογικά σκεπτόμενοι θα πρέπει ένα θέμα να μην εξαρτάται από ποσοστά και ψήφους ως προς κάποιο άλλο μέγεθος, αλλά να υπάρχει ένα απόλυτο threshold πχ πήρες πάνω από 10? θα βγεις.. Ontopic τώρα, αυτή είναι η υπόθεση για το .docx έτσι δεν είναι ;
dimitris2006 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Αντιλαμβάνεσαι προφανώς οτι αυτό που λες είναι κατι αντίστοιχο με το "γιατι ψηφίζουμε στις εκλογές αφου όποιον θέλουν οι αμερικάνοι θα βγάλουν" Οι διαχειριστές γνωρίζουν καλύτερα το τι ειδήσεις ενδιαφέρουν περισσότερο το μεγαλύτερο ποσοστό του insomnia και γιαυτό είναι πιο βολικό για όλους να δημοσιεύουν απευθείας τις ειδήσεις που θεωρούν σημαντικές. Δεν αναφέρομαι για θεωρίες περι χρημάτων που ανέφερε ένα μέλος πιο πάνω, δε θα το σχολιάσω καν. Είναι καθαρά για το τι ενδιαφέρει περισσότερο το κοινό του insomnia. Φυσικά, δίνεται και η δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν τις δικές τους ειδήσεις και αν ψηφιστούν τότε φαίνεται ότι όντως αξίζει αυτή η είδηση για κεντρική. Τέλος, αν θέλει κάποιο μέλος περισσότερη επεξήγηση των παραπάνω, ας στείλει πμ. Είμαστε ήδη offtopic και εκτός κανονισμών, καθώς απαγορεύεται ο δημόσιος σχολιασμός των ενεργειών της διαχείρισης, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της σελίδας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα