Προς το περιεχόμενο

Διαφορές Iphone 3G ORIGINAL με Iphone CLONE

orestisrap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο iphone χωρίς χαρτιά! Εμπειρία στη χρήση αυτού,δέν έχω,γιατί απλά δέν έτυχε ποτέ,να πέσει ενα τέτοιο στα χέρια μου.Οπότε θα ήθελα να μάθω προφανείς διαφορές ανάμεσα σε ένα original και ένα κλώνο.

Γνωρίζω ήδη μέσα απο δικό μου ψάξιμο,οτι τα clones απο τα original διαφέρουν στα παρελκόμενα τους σε πρώτο στάδιο.

Δηλαδή 2 καρτες sim ,2 μπαταρίες κ πένα (clone), ΕΝΑΝΤΙ 1 κάρτας sim ,1 μπαταρία και χωρίς πένα (original).

Σε δεύτερο στάδιο έχω βρει διαφορές στις ίντσες της οθόνης και στο μεγεθος της συσκευής.

Δηλαδή πιο κοντό,χοντρό και πλατύ του κλωνου ΕΝΑΝΤΙ πιο ψηλό λεπτό και μακρύ του αυθεντικού.

Έχω ακούσει όμως και άλλες διαφορές που δέν ξέρω αν στέκουν για να τις θεωρήσω κριτήριο,όπως το άν υπάρχει το σήμα της apple σημαίνει αυτόματα original....Ακόμη αν αναγράφεται η λέξη -iphone- στο πισω κάλυμα του κινητου πάνω απο την χωρητικοτητα σε GB και αυτό μπορεί να σημάινει origina!.....

Πραγματικά είμαι μπερδεμένος σε οτι έχει να κάνει με τις εξωτερικες προφανείς διαφορες!

Σιγουρα θα υπάρχουν και διαφορές στο λειτουργικό με κριτήριο την ταχύτητα την αμεση ανταπόκριση και όχι μονο...που όμως αυτές λόγω μή κατοχης iphone δεν θα μπορούσα να τις διακρίνω!

Επόμένως εκτος απο τα παραπάνω στοιχεια ,ποια άλλα θα μπορουσαν να είναι κριτήριο για να σιγουρεψω τί προέλευσης είναι η κάθε συσκευή???

(είτε εξωτερικα χαρακτηριστικα,είτε λειτουργικά)

Βασιζομαι στις γνωσεις κ την εμπειρία σας και ελπίζω σε παραπάνω πληροφορίες!

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καταρχήν υπάρχει αρκετή διαφορά στην ποιότητα κατασκευής καθώς και διαφορά στα μενού του κάθε τηλεφώνου. Οι κλώνοι απ'όσο ξέρω έχουν εντελώς διαφορετικό μενού. Δες 2-3 βιντεάκια στο youtube για να καταλάβεις τις διαφορές.

• Moderators
Δημοσ.
Οι κλώνοι απ'όσο ξέρω έχουν εντελώς διαφορετικό μενού.

Mια διορθωση μονο,οχι απλα"μενου",το λειτουργικο ολοκληρο διαφερει με οτι συνεπειες εχει αυτο.

Δημοσ.
Mια διορθωση μονο,οχι απλα"μενου",το λειτουργικο ολοκληρο διαφερει με οτι συνεπειες εχει αυτο.

Ναι, αυτό εννοούσα :P.

Δημοσ.

ειχα κλωνο iphone και σε πληροφορω οτι δεν υπαρχει καμμια σχεση μεταξυ τους εκτος απο την παρομοια εμφανιση.

ειναι εντελως διαφορετικα,αλλα μενου,καμμια σχεση.

Δημοσ.

Η ερωτηση σου ειναι λιγο ακυρη, απο την αποψη οτι εμεις τι περιμενεις να σου πουμε πως να τα ξεχωρισεις ??? Πηγαινε σε ενα καταστημα γερμανο η vodafone και πιασε ενα και δουλεψε το λιγο. Μετα θα καταλαβεις αμεσως αν πιασεις ενα ψευτικο στα χερια σου. Τωρα για εξωτερικα χαρακτηριστικα μπορει να υπαρχει καποιο που να ειναι ακριβως το ιδιο στα ματια καποιου ασχετου, οποτε δεν ειναι κριτηριο αυτο για σενα που δεν το εχει δει ποτε...

Εχεις σκοπο δηλαδη να το παρεις με κλειστα ματια ? Απο ebay π.χ ?

Δημοσ.

Αυτο που με νοιαζει ειναι να μπορουσε να μου πει καποιος καποια σημεια που θα συμβουλευε εναν ασχετο να προσεξει οταν θα πιασει αυτος το κινητο στα χερια του να το δει για να τσεκαρει οτι οντως ειναι το 3G π.χ ή οτι όντως ειναι το original! (στην περιπτωση που δεν υπάρχουν χαρτιά που να το αποδυκνειουν εννοω)

Δεν εννοω μεσω ebay,αλλα χερι με χερι

ευχαριστω

• Moderators
Δημοσ.

Koιτα, φανταζομαι πως εξαρταται απο τον κλωνο που θα πεσεις. Παντως αυτα που ανεφερες στο πρωτο ποστ σου ειναι σωστα. Επισης αν ειναι ανοιχτο δες τις default εφαρμογες που εχει. Πχ αν δεν εχει Safari, App Store κλπ δεν ειναι αυθεντικο (εκτος αν αυτα μπορουν να βγουν με ενδεχομενο jb oποτε γραψε λαθος). Αν εχει γραφιδα ειναι κλωνος, αν η οθονη ανταποκρινεται με οποιοδηποτε αλλο μεσο εκτος απο το δαχτυλο σου, ειναι κλωνος. Αν εχει παραπανω απο ενα κουμπι μπροστα, ειναι κλωνος. Αυτα απο εμενα.

Δημοσ.

Κι επίσης αν η οθόνη θέλει πίεση -έστω και λίγη- για να λειτουργήσει (και όχι απλώς άγγιγμα) είναι και πάλι κλώνος.

Δημοσ.

θα δεις απλα αν μπορείς να παίξεις στην ο8όνη με 2 δαχτυλα.Επίσσης στο iphone δεν βγαίνει το καπάκι βέβαια αυτο δεν ειναι στάνταρ γιατι υπάρχουν κλώνοι 1:1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπράβο φίλε , έκανες σωστή επιλογή.

Δεν προκειται να το μετανιωσεις

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...