Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για καθαρισμο υπολογιστη απο σκονη

ReD-RevolutioN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.Διαθετω το συγκεκριμενο case(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700278). Το γεγονος οτι ειναι ανοιχτος αρκετες ωρες την ημερα,εχει 3 ανεμιστηρακια,καθως επισης και το οτι το εχω 3 χρονια συντελεσε στην συσσωρευση αρκετης ποσοτητας σκονης μεσα στο μηχανημα,στα ανεμιστηρακια παντου.Ρωτησα κανα 2 γνωστους μου,αλλα και με ενα μικρο ψαξιμο στο google,και εμαθα οτι μια καλη λυση ειναι ο πεπιεσμενος αερας.Αγορασα λοιπον το εν λογω προιον (http://www.plaisio.gr/Furntiture/Computer-Accessories/Cleaning-Products/Q-Connect-Ozone-Friendly-Air-Duster-400Ml-KF04499B.htm), αλλα δεν ειμαι απολυτα ικανοποιημενος,μιας και κοντευει να τελειωσει,και η σκονη παραμενει σε αρκετα σημεια,ειδικα στο κατω μερος του κουτιου.Ισως δεν ξερω να το χρησιμοποιησω και σωστα,αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει κατι πιο αποτελεσματικο και αμεσο.

ΥΓ Δοκιμασα με σκουπα,αλλα δεν..

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Εμενα η ηλεκτρική σκουπα εχει ενα ανταπτορα που το τοποθετείς στην σκουπα και αντί να ρουφάει βγαζει με μεγάλη δύναμη αερα, ετσι λοιπόν καθαρίζω το pc. Αλλη πολυ καλη λυση ειναι ενα air blower.

Σαν αυτό εδω.

440bi.jpg

Δημοσ.

εγώ έχω πάρει ένα από το e-ergaleio.gr.

Κι αυτό που δείχνεις για τέτοιες δουλειές είναι, και μάλιστα πολύ δυνατό.

Υπάρχει βέβαια και η πιο φτηνή λύση.

Το παίρνεις και πας στο βενζινάδικο και το φυσάς με τον αέρα τους.

Αν φύγει κανένα καλώδιο το ξαναβάζεις στη θέση του.

Τα sata cables μπορεί να φύγουν πιο εύκολα αν δεν έχουν clips για να πιάνουν στο mobo ή στους δίσκους - dvd's

Το πιστολάκι θα το κάψεις (δεν είναι για να δουλεύει πολύ ώρα), και δεν θα κάνεις και δουλειά.

Τα 2000W είναι η ισχύς της αντίστασης για τη θέρμανση του αέρα, ΔΕΝ είναι ισχύς μοτέρ !!!!:lol:

---------- Προσθήκη στις 00:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:30 ----------

όσο για τα spray αέρα είναι η μεγαλύτερη απάτη που υπάρχει στα χρονικά..

έχω αηδιάσει με την αλητεία των εμπόρων .

Ακούς εκεί 7 ευρώ ένα spray ΑΕΡΑ.

Δεν ντρέπονται λιγάκι ???? :mad::mad::mad::mad:

Δημοσ.

ίσως γίνομαι οfftopic,αλλά οκ πες πέρνω ένα Blower για να μην σπαταλάω μια ολοκληρη Kυριακή με πινέλα (!!) που το καθάριζα ως τώρα.

αυτό όμως πως σκατά να το καθαρίζω;;;

COOLING-Zalman-epCNPS9700%20NT.gif

τόσο πίσω από το ανεμιστήρι όσο και στα πλάγια ..

(χωρίς να το ξεβιδώσω κατά προτίμηση ... )

• Super Moderators
Δημοσ.

δυστυχώς με τις ψύκτρες ισχύει η πρόληψη (την καθαρίζεις συχνά, πριν πιάσει βαριά μάκα) και όχι η καταστολή (blower)...

Δημοσ.

Όλα φεύγουν με το blower.

ή με κομπρεσσέρ αέρα.

Κάθε εξάμηνο περίπου (ανάλογα και την σκόνη στον περιβάλλοντα χώρο) όλοι οι υπολογιστές θέλουν φύσημα.

Δημοσ.

ναι.

έχω δει φορητά που υπερθερμαίνονταν

να δουλεύουν άψογα μετά από ένα καλό φύσημα.

σε ανοιχτό χώρο πάντα.

δεν μπορείς να φανταστείς τι θα βγάλει από μέσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...