Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με απόδοση υπολογιστή

ntsingos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

Τις τελευταιες μερες εχω παρατηρησει καποια πτωση fps σε μερικα first person παιχνιδια ή οποια ειναι σημαντικη π.χ. στο css οπου δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις παρατηρω τρελες διακυμανσεις απο 600fps και ξαφνικα μπορει να πεσουν στα 40 και να εχω προβλημα.

Επισης σε ταινιες και κυριως σε HD καμια φορα καθυστερει (κολημα σε εικονα - ηχο) το οποιο στρωνει η με stop - play ή με ενα restart ή με μεταφορα του παραθυρου απ την tv στο monitor.

Να αναφερω και το συστημα για να εχετε μια καλυτερη εικονα:

mobo: Gigabyte X48-DQ6

cpu: Q9550

gpu: ATI 4870 1GB

ram: Corsair Dominator 1066 4GB

psu: Zalman 600 watt

Δημοσ.
Καλησπερα σε ολους,

Τις τελευταιες μερες εχω παρατηρησει καποια πτωση fps σε μερικα first person παιχνιδια ή οποια ειναι σημαντικη π.χ. στο css οπου δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις παρατηρω τρελες διακυμανσεις απο 600fps και ξαφνικα μπορει να πεσουν στα 40 και να εχω προβλημα.

Επισης σε ταινιες και κυριως σε HD καμια φορα καθυστερει (κολημα σε εικονα - ηχο) το οποιο στρωνει η με stop - play ή με ενα restart ή με μεταφορα του παραθυρου απ την tv στο monitor.

Να αναφερω και το συστημα για να εχετε μια καλυτερη εικονα:

mobo: Gigabyte X48-DQ6

cpu: Q9550

gpu: ATI 4870 1GB

ram: Corsair Dominator 1066 4GB

psu: Zalman 600 watt

με την ραμ στα 800 σου κάνει τα ίδια ? μπορεί να είναι και τίποτα απο τον δίσκο... η κανας ιός στα win... ?

Δημοσ.

Απο θερμοκρασιες ειμαι σε ενα μεσο ορο 34 - 44 σε πληρη λειτουργια σε ολα, συμφωνα με ATI Catalyst και Everest επισης απ τους 4 πυρηνες δουλευουν maximum οι 2 κι αυτοι απο 1%-10% κι με multiplier στο χ6 καθως δεν χρειαζεται να δωσει παραπανω.

Δεν το εχω δοκιμασει να τις ριξω τις μνημες στα 800 θα το κοιταξω κι αυτο, επισης ειδα οτι επειδη το pc ειχε ερθει απο πλαισιο οπου μου ειχαν αλλαξει και την καρτα γραφικων σε αυτη που αναφερω μου ειχαν βαλει σε single channel τις μνημες και τις αλλαξα τωρα.

Εβαλα ταινια να το test-αρω αλλα δεν παρατηρησα τιποτα στο css που κοιταξα τα fps δεν ειδα βελτιωση...

---------- Προσθήκη στις 17:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:51 ----------

d3m0n παρατηρησα οτι εχεις τον ιδιο επεξεργαστη με εμενα σε o/c σημερα πρωι που προσπαθησα να κανω ενα lite o/c στα 3-3.2ghz για να κοιταζα παλι τα fps δεν ξεκιναγε το pc, εκανε 2 restart και εβαζα σε default τα bios και παραξενευτηκα καθως τον εχω παει απροβληματιστα και στα 3.36ghz οπου εχει περασει επιτυχως stress και stability test.

81471049.jpg + τον ssd που εχω το λειτουργικο οπου δεν τον δειχνει ο everst αλλα αυτος δουλευει σε χαμηλετορες θερμοκρασιες συμφωνα με τον εξωτερικο αισθητηρα.

ps Luciddream οι σκληροι ειναι ολοι απο format με καθαρη εγκατασταση των windows 7 Ultimate x86

Δημοσ.

οι θερμοκρασίες είναι μια χαρά... σε ρωτάω γιατι έχω την X38-DQ6, 4πύρηνο επεξεργαστή, και είχα και 600άρι zalman τροφοδοτικό μέχρι πρόσφατα... παρόμοιο σύστημα δλδ :P

Οι μνήμες δεν μου δούλεψαν ποτέ σταθερά στα 1066 γιαυτό κοίτα μήπως παίζει το ίδιο θέμα με το X48... και ελπίζω να μην έχεις τα voltages στο auto γιατι η gigabyte δεν την παλέυει με αυτό το θέμα... εμένα στο auto δίνει 1,51v στον q6600... θάνατος δλδ...

Δημοσ.
οι θερμοκρασίες είναι μια χαρά... σε ρωτάω γιατι έχω την X38-DQ6, 4πύρηνο επεξεργαστή, και είχα και 600άρι zalman τροφοδοτικό μέχρι πρόσφατα... παρόμοιο σύστημα δλδ :P

Οι μνήμες δεν μου δούλεψαν ποτέ σταθερά στα 1066 γιαυτό κοίτα μήπως παίζει το ίδιο θέμα με το X48... και ελπίζω να μην έχεις τα voltages στο auto γιατι η gigabyte δεν την παλέυει με αυτό το θέμα... εμένα στο auto δίνει 1,51v στον q6600... θάνατος δλδ...

1.056v-1.186v δινει ρευματα στον επεξεργαστη που κοιταζω αλλα σιγουρα το μεγαλο προβλημα ειναι στις ram, καθως θα πρεπε να ειχαν τελειως διαφορετικα timing και voltage σε σχεση με αυτα που δινει το auto. Τα παραθετω κι αυτα σε photo να ριξετε μια ματια γιατι παιζει εκει να ειναι το ολο προβλημα αλλα ποτε δεν καταφερα να τα βαλω manual και να λειτουργησουν σταθερα.

50692033.jpg

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr2-4Gb-Kit-TWIN2X4096-8500C5DF.htm

Δημοσ.

μια χαρά είναι τα timings, απλά ίσως να παίζει και πιο κάτω... το θέμα δεν είναι σε τι timings είναι αλλα πόσο σταθερά τρέχει στα 1066.. αυτά τα κολλήματα μπορεί να είναι απο αδυναμία της μητρικής να τα δουλέψει σε αυτήν την ταχύτητα... αν και συνήθως θα σου πέταγε και blue screen... γιαυτό λέω ίσως.. !

Δημοσ.

Blue Screens πεταγε πριν το format αλλα μου αντικαταστησανε την καρτα γραφικων στο πλαισιο οπως ανεφερα, στη συνεχεια μου ξαναπεταγε αλλα συμφωνα με αναλυση που εκανε ο GiO απο τα minidumps το προβλημα πρεπει να ηταν απο παιχνιδι στο directx, τοτε ειχα χαμηλωσει τα mhz στα 800 αλλα συνεχιζε ακαθεκτα τα blue screen τελικα οταν δεν ανοιγα τα συγκεκριμενα παιχνιδια δεν γινοταν το προβλημα. Για τα timing το αναφερα επειδη βαση της corsair η σωστη λειτουργια τους ειναι στα 5-5-5-15 20Τ κι οχι οπως τα βαζει στο auto η gigabyte...

Δημοσ.

πριν πούμε οτιδήποτε τρέξε ένα memtest να δείς αν σου πετάει errors... αλλιώς δεν έχει νόημα να μιλάμε για τις RAM ...

Δημοσ.
πριν πούμε οτιδήποτε τρέξε ένα memtest να δείς αν σου πετάει errors... αλλιώς δεν έχει νόημα να μιλάμε για τις RAM ...

Ετρεξα mem test και δεν μου εβγαλε errors , επισης καποιοι codecs βρηκαν προβλημα στο directx υπαρχει περιπτωση να ειναι απο κει το προβλημα?

Δημοσ.
δοκίμασε να ξαναγράψεις drivers κ directx το τελευταίο... μήπως και ;)

Περασα directx καινουριο. Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να κανω απεγκατασταση πληρη σε drivers γραφικων ουτε εγκατασταση μου πεταει μηνυμα apcrash και στη συνεχεια τερματισμο :-) κι αρχισε να μου το παταει σιγα σιγα σε εφαρμογες - παιχνιδια με ολο και μεγαλυτερο ρυθμο!

Κατι πρεπει να παει πολυ στραβα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...