Προς το περιεχόμενο

Restarts και memtest μήνυμα

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν...

Ο υπολογιστής της αδερφής μου (ένας παλιός P4 1,8Ghz που όμως καλύπτει πλήρως τις λιγοστές ανάγκες της) μέχρι πρότινος δούλευε κανονικά. Πριν λίγο καιρό, άρχισε στο άσχετο να της κάνει επανεκκινήσεις.. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό να ελέγξω ήταν οι μνήμες. Έχει επάνω 2 στικάκια των 256ΜΒ. Έκανα λοιπόν με το bootable CD τεστ τις μνήμες. Και μου έβγαλε αυτό:

dsc00523av.jpg

Για την ακρίβεια, όταν έφτασε σε αυτό το σημείο, κόλλησε στο ίδιο σημείο το ρολόι. Στην δεξιά στήλη με τα errors έτρεχε σαν τρελό κυκλικά. Και εκεί που λέει

Errors per Memory Slot: ανέβαζε συνέχεια τον αριθμό..

Απ'τη μια χάρηκα, γιατί φαντάστηκα πως, βρέθηκε αυτό που έφταιγε. Για να σιγουρευτώ όμως, είπα να δοκιμάσω το κάθε στικάκι ξεχωριστά. Βγάζω το ένα, το αφήνω να κάνει 2 cycles (λόγω έλλειψης χρόνου). Τους ολοκληρώνει χωρίς λάθος. Ωραία λεω, άρα θα φταίει το άλλο. Βάζω λοιπόν, το άλλο μόνο του. Προς έκπληξή μου, βλέπω πως ΚΑΙ ΑΥΤΟ ολοκληρώνει 2 κύκλους χωρίς σφάλμα..

Πριν φύγω, δοκιμάζω πάλι και με τα δυο τσιπάκια πάνω, ολοκλήρωσε 2 κύκλους χωρίς κανένα λάθος. Τις επόμενες μέρες δεν έκανε πάλι restart, οπότε φαντάστηκα πως αυτό ήταν το πρόβλημα, με το που τις έβγαλα και τις ξαναέβαλα διορθώθηκε. Αλλά σήμερα πάλι άρχισε τα restart. Οι θερμοκρασίες είναι πολυ χαμηλές, θα πάω ξανά κάποια στιγμή να κάνω κανένα memory test και γενικότερα benchmarks κλπ, αλλά μήπως κανείς ξέρει αν το μύνημα λάθους που έβγαλε την πρώτη φορά, είναι ένδειξη για το τι μπορεί να φταίει..

Δημοσ.

Το memtest εχει να κανει με τις μνημες και μονο.Απο τη στιγμη που σου βγαζει error κατι τρεχει με τις μνημες.Οταν λες ολοκληρωσε 2 κυκλους τι εννοεις?Να ξερεις πως το τεστ 5 και το τεστ 8 ειναι τα σημαντικα.Λοιπον κοιτα να δεις τι θα κανεις.Θα βαλεις να τρεξει το memtest και θα το αφησεις να ολοκληρωσει.Αν δεν βαριεσε τρεξτο με το καθε στικακι μονο του για να δεις ποιο απο τα 2 φταιει.Αν ξερεις ποιες ειναι οι μνημες ακριβως δοκιμασε να βαλεις χειροκινητα timings και volt.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...