redLizard Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Debian + Enlightenment... Βγήκε η δεύτερη έκδοση του Elive, της καλύτερης ίσως διανομής που έχει προκαθορισμένο γραφικό περιβάλλον το Enlightenment Desktop Shell. Περιέχει πυρίνα 2.6.30-9 με out-of-the-box υποστήριξη καρτών 3D, 3G Phone Drivers, Bluetooth, Tuxonice hibernation, προ-ρυθμισμένο SAMBA (κοινόχρηστοι φάκελοι σε συστήματα Windows), MPlayer, Audacity, Skype κτλ. (Έχει αρκετά χαμηλές απαιτήσεις συστήματος - παίζει σίγουρα σε μηχάνημα με cpu κάτω από 500Mhz και 128MB ram) Το μόνο που ίσως ξαφνιάζει τους χρήστες που πάνε να κατεβάσουν την Stable είναι ότι ζητά, για την εγκατάσταση του μόνιμα σε ένα PC, donation στους δημιουργούς του (οι development εκδόσεις πάντα είναι δωρεάν) *** Μπορείτε να το βρείτε εδώ http://www.elivecd.org Αν κάποιος θέλει να το εγκαταστήσει, έχω περίπου 10 keys για τον installer ας μου στείλει ένα PM να του δώσω. *** Και για να σας προλάβω δεν είναι περίεργο ή παράνομο να χρεώνει κανείς για ανοικτό λογισμικό, το λέει εξάλλου και το ίδιο το gnu.org http://www.gnu.org/philosophy/selling.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 (Έχει αρκετά χαμηλές απαιτήσεις συστήματος - παίζει σίγουρα σε μηχάνημα με cpu κάτω από 500Mhz και 128MB ram) Εμ φυσικα...αφου ειναι debian!!!:-D:p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Εμ φυσικα...αφου ειναι debian!!!:-D:p Βασικά δες αυτό http://edjy.wordpress.com/2010/03/09/memory-and-time-results/ Το Ε17 http://www.enlightenment.org είναι πραγματικά ό,τι πιο καινοτόμο υπάρχει σε σύστημα desktop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st2 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 elive_2.0_Topaz_new-kernel_up001 αυτο το κατεβαζω απο τορρεντ και δεν μου ζητησε πουθενα να κανω καποια δωρεα (το θυμαμαι που το ελεγε παλιοτερα) αλλα τωρα δεν το ειδα αυτο ειναι stable? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 elive_2.0_Topaz_new-kernel_up001 αυτο το κατεβαζω απο τορρεντ και δεν μου ζητησε πουθενα να κανω καποια δωρεα (το θυμαμαι που το ελεγε παλιοτερα) αλλα τωρα δεν το ειδα αυτο ειναι stable? Ναι είναι το stable απλά πλέον δεν σου ζητά δωρεά για να το χρησιμοποιήσεις Live αλλά μόνο για να το εγκαταστήσεις στο PC (και οι development όπως είπα κ πάνω είναι χωρίς δωρεά ακόμα και για εγκατάσταση - σημείωση αυτές τις μέρες δεν έχουμε development version γιατί μόλις βγήκε η νέα stable) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st2 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Ναι είναι το stable απλά πλέον δεν σου ζητά δωρεά για να το χρησιμοποιήσεις Live αλλά μόνο για να το εγκαταστήσεις στο PC (και οι development όπως είπα κ πάνω είναι χωρίς δωρεά ακόμα και για εγκατάσταση - σημείωση αυτές τις μέρες δεν έχουμε development version γιατί μόλις βγήκε η νέα stable) βασικα μπορεις να χρησιμοποιησεις virtual box και να το δοκιμασεις και ας μην εχει live cd grub 2 για dual boot εχει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 βασικα μπορεις να χρησιμοποιησεις virtual boxκαι να το δοκιμασεις και ας μην εχει live cd grub 2 για dual boot εχει? Να σου πω την αλήθεια δεν είδα τι έκδοση GRUB έχει αλλά τρέχει μια χαρά dual-boot με XP στο Sony VAIO FJ3S μου (στο Desktop μου έχω την τελευταία development version πριν το release της 2.0 σε όλο το δίσκο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Καλημέρα redLizard. Το κατεβάζω να το τρέξω live στο netbook μου. Είμαι περίεργος να δω αν θα δεις το touchpad και την Wifi κάρτα. Edit 1. Το γραφικό περιβάλλον είναι ό,τι καλύτερο έχω δει μέχρι στιγμής σε Linux! 2. Δεν μου αναγνώρισε trackpad και WiFi, παρόλο που στο αρχικό configuration πρίν μπει στο γραφικό περιβάλλον, με ρώτησε αν θέλω να ενεργοποιήσω τα special features του trackpad/synaptics. Μάλλον δεν πρόκειται να μπει linux στο ρημάδοnetbook μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Καλημέρα redLizard.Το κατεβάζω να το τρέξω live στο netbook μου. Είμαι περίεργος να δω αν θα δεις το touchpad και την Wifi κάρτα. Edit 1. Το γραφικό περιβάλλον είναι ό,τι καλύτερο έχω δει μέχρι στιγμής σε Linux! 2. Δεν μου αναγνώρισε trackpad και WiFi, παρόλο που στο αρχικό configuration πρίν μπει στο γραφικό περιβάλλον, με ρώτησε αν θέλω να ενεργοποιήσω τα special features του trackpad/synaptics. Μάλλον δεν πρόκειται να μπει linux στο ρημάδοnetbook μου. τι WiFi έχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Ενα ralink εχει http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=366501 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Χμμμ βασικά κάτι διάβασα σε forums και στο κανάλι #elive στο Freenode ότι με μερικά καινούργια netbooks παίζουν τέτοια προβλήματα... οπότε αν κάποιος δεν διατίθετε να δοκιμάσει να ψάξει/εγκαταστήσει χειροκίνητα kernel modules (ή νεο πυρήνα) κτλ μάλλον καλύτερα να περιμένει κάποιο update. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Linus_21 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Με το ζόρι donate? Νο thank you. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Με το ζόρι donate? Νο thank you. Ναι αλλά δεν τα δίνεις σε καμια πολυεθνική, σε αυτούς εδώ τα δίνεις http://www.elivecd.org/Main/Contact που ξημεροβραδιάζονται να κλείνουν bugs (και 15 ευρό είναι 4-5 καφέδες λιγότεροι δλδ σιγά το ποσό) Και επιπλέον αν μπορείς να ζήσεις με μερικά bugs, η Development έκδοση δεν θέλει καθόλου donation... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Linus_21 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Θα προτιμήσω τα bugs. Δηλαδή όλες οι υπόλοιπες distro γιατί δεν ζητάνε χρήματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Θα προτιμήσω τα bugs. Δηλαδή όλες οι υπόλοιπες distro γιατί δεν ζητάνε χρήματα? Ανάλογα για ποιές μιλάμε... αν λέμε για Ubuntu, Fedora, openSUSE κτλ μη ξεχνάς τις εταιρίες που έχουν απο πίσω. Αν λέμε για άλλες διανομές με μικρό αριθμό developers τότε αν δεν είναι απλά remasterings/respins και προσφέρουν κάτι παραπάνω τότε κακώς δεν ζητάνε donation. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.