poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 ενημερωτικα οι τυποι που φτιαχνουν τα speedtouch απλα γουσταρουν να τα κανουν san cisco.γουσταρουν την κονσολα.ακομα και το πιο απλο να βγαλεις ενα nat θελει μεσα απο κονσολα.για να κλεισεις το ids μεσα απο κονσολα.το wds σε ολα τα speedtouch ηταν μεσα απο το μενου στο 784 δεν το βρηκα μεσα στο μενου και λεω θα το κατεργησαν .και πριν μια βδομαδα που εβλεπα κατι για to voip το βρηκα μεσα στο cli.το ιδιο και codecs για το voip.mexri Και σε ενα cisco πιο πολλα πραγματα μπορεις να κανεις με το sdm η το web interface(to sdm διοτι το Crws) htan ena τιποτα.
Nik0s Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Αν και τα παρακάτω δεν θα βοηθήσουν τον Nik0s, αφου έχει Pirelli , και δεν εχει πρόσβαση σε cli, τα γράφω εδώ μπας και ενδιαφέρουν αλλον. Bασικα ναι, δεν μπορω να τα εφαρμοσω εγω ο ιδιος διοτι δεν μου επιτρεπεται απο τον παροχο να το κανω. H Cyta ειναι η μοναδικος παροχος μεχρι στιγμη στην Ελλαδα στον οποιο ο home user DEN εχει admin level access στο ρουτερ του(συνηθως Pirelli Discus και συχνα και Thomson 585) οπως ειχε καλομαθει με τους προηγουμενους παροχους που τον αφηναν και πειραζε γραφικα ή μη οτι παραμετρο ηθελε. Ουτε update sto firmware δεν μπορει να κανει κανεις γιατι εχει restricted(user) level access. To κανει το τεχνικο τμημα τους οποτε κρινει αυτο απαραιτητο μεσω remote access. Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι αφου δεν μπορω να το κανω εγω αυτο, θα στειλω μαιλ στο tech support να το κανουν αυτοι για μενα δινοντας τις πληροφοριες που παρεθεσε ο υνφορουμιτης randoms για ενημερωση του dns-o-matic. Λετε να δεχτουν ομως? Ηδη μου απηντησαν αρνητικα πριν 2 μερες οταν τους ζητησα να αλλαξουν τoν default DNS server τoυ Pirelli στους DNS server της ΟpenDNS(οταν ακομη νομιζα πως αν το κανω αυτο θα ενημερωνοταν η OpenDNS αυτοματα me thn WAN IP μου). Προβαλλαν ως δικαιολογια οτι αυτο μπορει αν γινει απλα απο τη μερια του χρηστη αν αυτος αλλαξει τα tcp/ip settings του. Τωρα ομως που ο χρηστης και να θελει δεν μπορει να το κανει, θα τους δωσω τα παρακατω στοιχεια: έτσι: custom : server = updates.dnsomatic.com port = 80 request = /nic/update update interval = 1800s retry interval = 30s max retry = 5 Αυτα random μαζι με το user & pass για το dns-o-maticε ειναι ολες οι πληροφοριες που θα χρειαστουν για να κανουν την προσθηκη σε περιπτωση που θελουν?
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 αυτοι απλα σου λενε οτι μπορεις εσυ στο Tcp ip να βαλεις τους δικους σου dns για να κανεις overide tou isp>απο την αλλη εγω στην θεση σου η θα εβρισκα καποιο τροπο να το ξεκλειδωσω που σιγουρα κατι θα υπαρχει η πολυ απλα θα επερνα αλλο ρουτερ.και η cyta δεν ειναι η μονη.καποιες αλλες εταιρειες δεν κλειδωνουν ολον τον ρουτερ αλλα κλειδωνουν το voip του.
Nik0s Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Aληθεια poulinos αν επιχειρησω να συνδεσω το Thomson 585 που ειχα αγορασει στη θεση του Pirelli καταρχαας δεν θα εχω τηλεφωνο επειδη το 585 δεν υποστηριζει VoIP ασε που δεν εχει και υποδοχη πανω του για τηλ Σωστα? Καθως επισης και με splitter να εκανα την συνδεσμολογια οπως τοτε που ειχα 4νετ δεν θα παιξει και παλι το τηλ γιατι η Cyta δεν υποστηριζει POTS. Σωστα μεχρι εδω? Ιντερνετ ομως θα εχω αν ρυθμισω το 585 με τα net settings της Cyta?! ---------- Προσθήκη στις 18:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:03 ---------- Καλησπερα, Πριν 2 μερες απηντησατε αρνητικα οταν σας ζητησα να αλλαξετε τoν default DNS server τoυ Pirelli στους DNS server της ΟpenDNS. Μου ειπατε οτι αυτο μπορει να γινει απλα απο τη μερια του χρηστη αν αυτος αλλαξει τα tcp/ip settings του. Ωραια αυτο το εκανα, αλλα χρειαζομαι και κατι αλλο που δεν μπορω να κανω μονος μου. Τα παρακατω στοιχεια ειναι για να βαλετε εσεις ως admin μεσω cli την παρακανω λειτουργια στο ρουτερ στην κατηγορια Dynamic DNS εστι ωστε το ρουτερ να μπορει να ανακοινωνει στην υπηρεσια dns-o-matic την Public IP address μου. Ειμαι σιγουρος οτι μπορειτε να το κανετε γιατι μολις το εκανα εγω ο ιδιος στο Thomson 585 με το χερι. Απλα στο Pirelli δεν εχω admin level access για να το κανω. Σας παρακαλω λοιπον πολυ να το κανετε εσεις γιατι διαφορετικα θα πρεπει να τρεχω αρκετους clients στο localhost προς ενημερωση αναλογων υπηρεσιων το οποιο θελω να αποφυγω. θελω ο ρουτερ να αναλαβει αυτην την λειτουργια. Ευχαριστω παρα πολυ. Παράθεση: Εμφάνιση Μηνύματος custom : server = updates.dnsomatic.com port = 80 request = /nic/update update interval = 1800s retry interval = 30s max retry = 5 username: nik_gr password: ******** ---------- Προσθήκη στις 18:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:41 ---------- Για να δουμε τι θα δουμε!
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 ναι θα παιξει σαν Internet αλλα σαν τηλεφωνο επειδη δινει voip και οχι pots τοτε δεν θα παιξει.θα επαιζε αν ηξερες τις ρυθμισεις και το username Και password για το voip σου και ειχες thomson 780,787,784, a.εσβησα το Password σου για να μην φαινετε σε ολο το Forum και το εβαλα με αστερακια.β.εγω θα τους ελεγα η το βαζετε η αλλαζω εταιρεια αντι για ρουτερ.οκ να κλειδωσουν το voip αλλα οχι οκ να κλειδωσουν ολο το ρουτερ.βεβεα εχει λογικη αυτο.επειδη αμα σου ανοιξουν το cli θα μπορεις να πειραξεις και το voip για αυτο το κανουν αυτο.
Nik0s Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Σε ευχαριστω για το pass, το γραψα αθελα μου απο αφηρημαδα. Ωραια, δεν αφηνουν αδμιν πρεοσβαση στο ρουτερ για να μην πειραζει κανει οτιδηποτε, αλλα ομως οταν τουζ ζηταω κατι συγκεκριμενο και ειμαι σιγουρος οτι μπορουν να το κανουν τοτε να το κανουν οπως για παραδειγμα τα DNS μπορουσαν να τα αλλαξουν και δεν ηθελα αν το κανουν και ουτε μου εξηγησαν το λογο. Αν δεν δεχτουν και αυτο να το κανουν γιατι αυτο σιγουρα δεν μπορω να το κανω εγω απο τη μερια μου θα μαλωσω τηλεφωνικως αν και να φυγω δεν συμερει ρε γμτ γιατι που θα βρω αλλη εταιρεια με 25,5€ να δινει τα ιδια. στην 4νετ πληρωνα 40€ με διεθνεις εδω 25 χωρις , δεν λεει να τους απειλησω.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 σωστο και αυτο.απλα ουτε να μαλωσεις τηλεφωνικα λεει διοτι αυτος που θα τα ακουσει δεν εχει σχεση με αυτον που θα πρεπε να τα ακουσει.για αυτο ειπα με email οτι ειναι για να μπορει να προωθηθει πιο πανω.
Nik0s Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 σωστο και αυτο.απλα ουτε να μαλωσεις τηλεφωνικα λεει διοτι αυτος που θα τα ακουσει δεν εχει σχεση με αυτον που θα πρεπε να τα ακουσει.για αυτο ειπα με email οτι ειναι για να μπορει να προωθηθει πιο πανω. Εχεις δικιο μολις προχτες με πηρε μια κοπελα απο την τηλ.εξυπηρετηση να μου ανακοινωσει πως το τεχνικο τμημα δεν μπορει να κανει αυτο που του ζηταω αντι να με παρει ο ιδιος ο τεχνικος της Cyta οποτε και να την φωναζα λιγο θα ηταν και κριμα και δεν θα γινοταν και κατι. Η Cyta εχει μια ταση να μην απανταει σε μαιλς αλλα αντιθετως αν σε παιρνει σε 1-2 μερες τηλεφωνο για να σου απαντησει/ανακοινωσει κατι. Αυτην την φορα ομως θα επιμεινω σε αυτο που θελω. Το μονο που δεν ξερω ειναι το ΑΝ το Pirelli Discus εχει την ιδια λειτουργια παραμετροποιησης για το DDNS οπως ειχε το Thomson που μας ειπε ο φιλος random. Ελπιζω ως σοβαρο και καλυτερο ρουτερ να επιδεχεται και αυτο της ιδιας παραμετροποιησης.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 μια αλλη απορια.γιατι θες να το κανεις ολο αθτο το concept?
Nik0s Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Εκτος απο το πλαισιο εκμαθησης περι του OpenDNS αυτον τον καιρο, πισης θελω να μεταβιβασω την ευθυνη ανακοινωσης της Public IP μου στο ρουτερ αποφευγοντας να τρεχω τον client στο localhost. Aυτα, καθως και μια εντονη διαθεση παιχνιδιου και μια ΜΙΚΡΗ δοση μανιας.
poulinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 ok apla rωτησα.εννοειται οτι ειναι καλο να πειραματιζομαστε.
Nik0s Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 ok apla rωτησα.εννοειται οτι ειναι καλο να πειραματιζομαστε. Βεβαιως! Απλα κανουμε την εκμαθηση παιχνιδι για να ειναι πιο ευχαριστη!
poulinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 ε ναι το μαθαινεις τωρα και καποια στιγμη οταν το χρειαστεις δεν θα παιδευεσαι.
Nik0s Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ναι και ολως παραδοξως ολα υατα που μαθαινω σε πολυ λιγο χρονο τα χρειαζεται συνηθως ενας πελατης μου ως λυση σε καποιος του προβλημα! Μαθε τεχνη και αστηνε και οποτε θελεις(συνηθωε πολυ συντομα) πιαστηνε!
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ναι και ολως παραδοξως ολα υατα που μαθαινω σε πολυ λιγο χρονο τα χρειαζεται συνηθως ενας πελατης μου ως λυση σε καποιος του προβλημα! Μαθε τεχνη και αστηνε και οποτε θελεις(συνηθωε πολυ συντομα) πιαστηνε! αυτο ειναι αληθεια.και αλλες φορες μαθαινεις κατι οταν το χρειαστεις.τοσο καιρο σου λενε θα στο μαθω η λες εσυ θα τομαθω και οταν το χρειαστεις η στο μαθαινουν η το μαθαινεις ταχεως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.