vag3d Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Bootcamp+Virtual Machine all in one. Κάπου διάβασα εδω μέσα οτι υπάρχει η δυνατοτητα να εχουμε το partition του bootcamp κοινο με το virtual machine. Πως ακριβώς το επιτυγχάνουμε αυτο? Επίσης άλλη μια απορία σχετικα με το bootcamp. Είχα φτιάξει ενα partition 10GB στον κεντρικο δισκο του Mac Pro μου κ έχω μεσα winxp 32bit. Τελικα θα χρειαστω περισσοτερο χωρο. Πως κάνω resize? Θα πρεπει να κανω ενα image το bootcamp partition, να το σβησω το partition του bootcamp, στην συνέχεια να φτιαξω ένα μεγαλυτερο partition και να κάνω restore το bootcamp image πίσω? Η μηπως υπάρχει καλυτερος τροπος? Επίσης, εχω τιγκάρει τον Mac pro στους hdd's (8χ hdds). Μπορω να χρησιμοποιησω καποιον απο τους hdds για bootcamp και να αφήσω τον Main mac hdd χωρις bootcamp? Μπορω να έχω περισσοτερα του ενος "bootcamp partitions"? Με την απλη διαδικασια εγκαταστασης windows στο bootcamp, μπορώ να εγκαταστησω και το linux-άκι μου? Η μήπως το ubuntu linux που προτίθεμαι να εγκαταστησω θέλει καποια ιδιαίτερη διαδικασία λογω του grub? Sent from my iPhone using Insomnia.app
atheatos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Το bootcamp partition το διαβάζουν και το parallels και το vmware. Για να μην σβήνεις και ξαναγράφεις υπάρχει το Camp tune της Paragon http://www.paragon-software.com/products/home/ Για να μπουτάρεις windows χωρίς bootcamp λιγο δύσκολο αλλα πιστεύω με το refit μπορεί να γίνει απλα οταν μπουτάρεις για να κάνεις installation το windows μην σβήσεις τον bootloader του mac.Επισης στον ίδιο δίσκο με τo windows μπορεί να βάλεις linux με θα επιλεγεις οταν bootarρei το windows με grub το linux.Πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο triple boot είναι ο bootloader και το refit βοηθάει.Αν κάνεις εγκατάσταση το linux μονα τους σε σκληρό καλύτερα να βγάλεις τους άλλους σκληρούς από το σύστημα.Βασικα αν θέλεις να κάνεις σε κάθε σκληρό και από ένα λειτουργικό καλύτερα με ένα σκληρό κάθε φορά και βάλε το refit να τους βρεί. Αν θέλεις να έχει και to windows virtual καλό είναι μόνο του χωρίς grub.
vag3d Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Thanks. Τελικά, αγόρασα το VMware Fussion 3 και μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να μεταφέρω το Image του bootcamp HDD σε άλλο HDD/Partition, τα ξαναπέρασα από την αρχή σε άλλο HDD/Partition. (είχα δοκιμάσει το δωρεάν WinClone 2.2 (Clone your XP-Vista bootcamp partition), αλλά χωρίς να κάνω Installation των windows ξανά. Εν πάση περιπτώσει έχασα αρκετό χρόνο και τελικά αποφάσισα να το σβήσω και να το ξανα-φτιάξω από την αρχή το Bootcamp σε νέο HDD/Partition) Τώρα έχω και το Fussion/Virtualmachine και το Bootcamp στον ίδιο HDD/Partition, και ξοδεύω λιγότερο χώρο. Στο VirtualBox που είχα πριν, δεν γινότανε αυτό (να χρησιμοποιώ το Bootcamp και για το Virtualbox). Το καλό με το Fussion είναι και η λειτουργία "Unity", όπου μπορούμε να έχουμε τις εφαρμογές των windows σαν να είναι του Mac OSX (πολύ πιό άνετα). Το αρνητικό είναι οτι όταν φτιάχνει στην αρχή τις ρυθμίσεις για το Virtualbox, μου έχει σαν επιλογή ένα Core, και έτσι μέχρι να του ξανα-ρυθμίσω τα Cores και την διαθέσιμη μνήμη, μου ζητούσαν τα XP ενεργοποίηση. Μετά από 2-3 ενεργοποιήσεις (νομίζω 1-2 στο Fussion και μία στο Bootcamp Boot, τα windows "ησύχασαν" και ήταν μια χαρά..χιχιχ) (πολύ σπαστικές αυτές οι ενεργοποιήσεις) Άν κάποια εφαρμογή είναι πολύ "βαριά" για να τρέχει στο Fussion, τότε θα την τρέχω μέσω Bootcamp, χωρίς να χρειάζεται να την ξανά-περνάω πότε στο ένα και πότε στο άλλο. Μια χαρά δηλαδή. Απομένει να δοκιμάσω το Syntheyes στο VMware Fussion για να δω επιδόσεις (ενώ υπάρχει και Mac Edition, με το Vmware Fussion, ήλπιζα να έχω με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, αποφεύγοντας το κόστος αλλαγής του License από Windows σε Mac, αν και όταν θα βάλω και τα Windows 7, 64bit όταν τα αγοράσω, δεν θα αποφύγω το upgrade σε 64bit του syntheyes πιστεύω...!!! Ίδωμεν....) Το DiskUtility του Mac όταν κάνω image έναν NTFS HDD, καταχωρεί μέσα του και τα permissions των files ή όχι? Έχω αποθηκεύσει και ένα Image του bootcamp με εγκατεστημένα τα βασικά (Clean Install) μέσω του DiskUtility (και του Winclone καλού κακού), με την ελπίδα όταν θα αρχίσουν να χαλάνε τα Windows (all time classic), να κάνω ένα Restore το image στο bootcamp και να ξεμπερδέψω χωρίς να χάσω πολύτιμο χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.