Προς το περιεχόμενο

ο i7 980 X αποκαλύπτει τη δύναμή του...

kostasR1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο 975 στο eshop έχει 919€ οπότε μπορεί να μπεί στα 1000 ο 980Χ.

:-)

Εδώ κοστολογούν 930 270€ και 940 500€ για 130mhz ,λες να κοστολογήσουν 1000€ 6cores/12threats 32nm ??

μιας και εχει τους καλυτερους τετραπυρινους τωρα θα εχει και 6πυρινο ;)

Με μια σημαντική διαφορά τιμής .

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τουλάχιστον αυτός έχει 2 επιπλέον πυρήνες. Στο παρελθόν είχαν 1000δολλάρια για 200mhz παραπάνω. (edit : με πρόλαβαν)

Φυσικά οποιοσδήποτε επεξεργαστής σε αυτήν την τιμή, και γενικότερα οποιοσδήποτε πάνω απο 300-350 ευρώ κατα τη γνώμη μου δεν αξίζει, πόσο μάλλον αν κάποιος τον θέλει μόνο για games. Σε video encoding όμως αλλά και γενικότερα σε εφαρμογές που χρειάζονται/χρησιμοποιούν όλους τους πυρήνες οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες. Προσωπικά, περιμένω τους αντίστοιχους που δεν είναι extreme, καθώς ο quad 6600 στα 3,6 έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του και 8-24 ώρες encoding δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Οσοι σκέφτονται το gpu encoding δυστυχώς τα αποτελέσματα για hd ταινία δεν είναι και ό,τι καλύτερο καθώς έχουν αρκετό θόρυβο.

Κάποτε έπρεπε να βγουν και αυτοι. Η αρχή έγινε και περιμένουμε τους υπόλοιπους. Δυστυχώς μόνο στο q3 2010 θα βγει ο 970 γύρω στα 500 ευρώ και αυτός για μένα είναι αρκετά ακριβός.

Δημοσ.
μα εγω δεν ειπα πουθενα οτι αξιζε ενας τετοιος επεξεργαστης οπως ο fx57!!!!!αλλα οταν διαβαζω σχολια του στυλ μια ακόμα ''χαριστική βολή'' στην AMD.." αντιδραω γιατι απλα κατι τετοιοι επεξεργαστες οπως λεω και παραπανω βγαινουν απλα και μονο για να υπαρχουν!!!!γιατι μην μου πεις οτι θα υπαρξει ατομο σοβαρο που θα παει να δωσει 1000 ευρω για εναν επεξεργαστη ενω με ιδια λεφτα περνει συστημα ολοκληρο και μαλιστα μαματο!!απλα μετα πεταγονται ολα τα fanboys της ιντελ(σαν εσενα ),κοκορευονται και κανουν σχολια σαν το παραπανω

Δεν ειμαι fanboy της intel, απλά καλό είναι να λέμε την αλήθεια. Αν μπορεί η AMD ας βγάλει κάτι αντίστοιχο και κάτσει εκεί...

Βy the way είμαι κάτοχος και ενός 955BE και λέω ότι για τα λεφτά του ο επεξεργαστής είναι super.

Επίσης δεν μου απάντησες γιατί ο FX 57 κόστιζε 870ευρώ? Ενώ τώρα το top μοντέλο κοστίζει κάτω από 200 ευρώ...

Δημοσ.

Επίσης δεν μου απάντησες γιατί ο FX 57 κόστιζε 870ευρώ? Ενώ τώρα το top μοντέλο κοστίζει κάτω από 200 ευρώ...

Βασικά κόστιζε τόσο, γιατί ήταν server επεξεργαστής και όχι desktop, κάτω απο 200 ευρώ στοιχίζουν οι desktop cpu της AMD (o 965BE στα 170 ευρώ αν δεν κάνω λάθος) οι 6πύρινοι για servers (που αγόρασα πρόσφατα) είναι πολύ ποιο ακριβοί.

Αλλά συμφωνούμε κώστα, είναι πολλά τα λεφτά, ανεξαρτήτως αν μιλάμε για desktop ή server επεξεργαστές.

Αλοίμονο αν σκάγαμε 1000αρικα για cpu's θα είχαμε μείνει στον intel pentium3 extreme και ακόμα θα τον ξεχρεώναμε. :-)

Δημοσ.

Για τον ίδιο λόγο που οι Intel extreme έχουν 1000$.

Γιατί είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτήν την στιγμή και ο ανταγωνισμός δεν έχει κάτι παρόμοιο.

:-)

Δημοσ.

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=372170&garpg=7

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Στο Cinebench R10 ο i7 980X είναι 50% ταχύτερος από τον i7 975 EE και 4 φορές ταχύτερος από τον C2D E8400.

Σύμφωνα με το Sandra 2009 ο 980X είναι 59% ταχύτερος.

Στο 3DMark Vantage η διαφορά είναι στο 34%.

Δημοσ.

Εντάξει έχει δύναμη ο επεξεργαστής, γνωστό εδώ και καιρό, αλλά μόνο για benchers βγήκε στην ουσία.

Δημοσ.

Είναι φοβερός και πολύ γρήγορος.

Το αν έχει κάποια εφαρμογή και αν αξίζει τα λεφτά του είναι άλλη ιστορία.

Νομίζω πως αν το πάρουμε με αυτή τη λογική, θα πρέπει να ξηλώσουμε αρκετά από τα Hardware που φοράμε κάποιοι.

Το High End το πληρώνεις παραπάνω από την απόδοση του, αν δεν θες να πληρώσεις, παίρνεις κάτι Value For Money...

Δημοσ.

Amd και ξερο ψωμι. Οι Intel ειναι καπως ασυμφωροι. Ειμαι κατοχος PC 15 xρονια και τα τελευταια 7 εχω amd και δεν τους αλλαζω με τπτ.

Δημοσ.

ειναι σα να λέμε ότι επειδή έβγαλε η μερσέντε το ούμπερ τουμπανο μακλάρε που φτάνει τα 450 χιλιο-ανα-ω (και μπάι δε γούειν κάνει και 700 χιλιαραμέ) έδωσε τη χαριστική βολή στη μπεμβέ που θα μείνει με τις σακαράκες από σειρά ένα μέχρι σειρά Χ7 ξερωγώ...

σ'ωραίος σε CEO

Δημοσ.

Καλα τι πιστευετε οτι η intel δεν θα πουλησει? Ξερετε πιστευω οτι υπαρχουν 10000αδες tech addict μονο και μονο αυτο θα βγαλει τα λεφτα της η intel και ας μην γελιομαστε θα περασει πολυ καιρος μεχρι να μπουν εφαρμογες που να αξιοποιουν πληρως τους QUAD ΠΟΣΟ μαλλον με 6! ειναι καθαρα θεμα καπριτσιου πλεον δεν λεω τα σπαει σαν επεξεργαστης αλλα στην πραγματικοτητα ειναι πολυ λιγοι ως και ελαχιστοι αυτοι που θα τον παρουν μονο και μονο για 100% χρηση λογο αναγκης της δουλειας τους

αλλα οπως ειπα και πιο πριν ειναι στην κιριολεξια πεταμενα λεφτα

με 1000 ευρω κανεις ενα αξιολογο pc

Δημοσ.
με 1000 ευρω κανεις ενα αξιολογο pc

Ή αγοράζεις τρία netbooks, ή ένα laptop, ή ένα ανοξείδωτο ...ψυγειοκαταψύκτη ενώ με μόλις 12 μόνο ευρώ παίρνεις μία πίτσα γίγας και σου δίνουν και μια δώρο.

Περί ορέξεως λοιπόν ουδείς λόγος και η τιμή του 980X δεν αναιρεί το γεγονός πως τη δεδομένη στιγμή είναι ότι ταχύτερο κυκλοφορεί για όποιον το χρειάζεται ή απλά το επιθυμεί. :-)

Δημοσ.

πως μπορειτε και συγκρινετε αυτον τον cpu με το τι μπορεις να παρεις με 1000Ε

αλο το ενα αλλο το αλλο

και καρτα των 200Ε γιατι να την παρεις?? ενω μπορεις να παρεις 4χ50??

αλλο το ενα αλλο το αλλο οποιος θελει το τελευταιο και καλυτερο εξαρτημα που εχει βγει πρεπει να πληρωσει.....

και αυτον δεν θα τον παρεις αν δεν τον εχεις αναγκη...

οσο για την intel μια χαρα τιμες εχει βαλει

185Ε ο 750 απο εκει και περα οποιος θελει κατι καλυτερο πρεπει να πληρωσει και επειδη δεν εχει ανταγωνιστη στους μεγαλους επεξεργαστες βαζει οτι τιμη θελει να ειχε την τεχνολογια η amd να εβγαζε κατι καλυτερο με 200Ε

Δημοσ.

Ας ελπίσουμε οτι οι thuban που θα βγουν τον Απριλιο; να αξίζουν ωστε και η intel να κατεβάσει τις τιμές.

εχει ξαναγίνει στο παρελθον...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...