Προς το περιεχόμενο

Μπορούν να παίξουν και οι δύο ;Μνήμες

i love rock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα όλα καλά ...Μια απλή ερώτηση ....Πριν κάνω κανένα λάθος ...

Έχω τις παρακάτω μνήμες

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Transcend-2Gb-Kit-Ddr2-1066-Axeram-TX1066QLU-2GK.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Kingston-Ddr2-4Gb-Kit-1066Mhz-Hyperx-KHX8500D2K2-4G.htm

Η ερώτηση μου είναι αν μπορούν να παίξουν και τα δύο διαφορετικά dimm σε μια μητρική ...χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα .

Το λειτουργικό είναι windows 7 ultimate 64 bit

mazimus formula motherboard

αυτήν την στιγμή δουλεύω μόνο τις hyper .

Δημοσ.

δεν ξέρω απλά ρωτάω ...μήπως ζεστάνει πολύ το σύστημα ....Κάπου διάβαζα ότι μπορεί να χρειαστεί να δώσω περισσότερο ρεύμα στο North bridge ...η απλά μπορώ να τις βάλω default χωρίς να έχω κανέναν πρόβλημα ;

Δημοσ.

δοκιμή κάνε, δεν θα πάθει τίποτα.

παραπάνω ρεύμα δεν είναι απαραίτητο να δώσεις.

οι hyper παίζουν 1066 στα 2.3 και οι axeram στα 2.2...

άρα θα δουλέψει εκεί που ήδη είσαι..

Δημοσ.

Τις έβαλα και δουλεύουν κανονικά ....δεν έχω κάποιο πρόβλημα ως τώρα ..απλά ξέρεις τι έχω παρατηρήσει ότι τις αναγνωρίζει σαν 400Mhz γιατί ...δες την εικόνα

ramtest.jpg

Δημοσ.

αυτό γίνεται γιατί δεν τους έχεις δώσει παραπάνω ρεύμα και τις δουλεύει στα 800. αν το πας στα 2.3v θα σου ανέβουν στα 1066..

πάντως αν δεν θέλεις να benchάρεις δεν θα δεις διαφορά από 800 στα 1066

Δημοσ.

δηλαδή το 400 mhz που βλέπει είναι στην ουσία 400χ2 ; .Κοίτα με τα 4 bg δεν είχα κάποιο πρόβλημα ....αλλά γιατί να κάθονται .....απλά τώρα μπορώ να ανοίξω περισσότερα virtual machine ....τίποτα παραπάνω ...Δεν είδα κάποια τρελή διαφορά ...

Δημοσ.
αυτό γίνεται γιατί δεν τους έχεις δώσει παραπάνω ρεύμα και τις δουλεύει στα 800. αν το πας στα 2.3v θα σου ανέβουν στα 1066..

Πρέπει να ορίσει χειροκίνητα 1066 ώστε να παίξουν εκεί, δεν θα γίνει τίποτα αν απλά και μόνο αυξήσει την τάση στα 2.3v.

+1 Διαφόρα μετάξυ 800 και 1066 δεν υπάρχει, παρα μόνο στα benches. Οπότε βάλτες όλες πάνω και άστες στα 800.

Δημοσ.
λάθος διατύπωση.. δεν εννοούσα ό,τι πάνε μόνες τους..

Yeap το φαντάστηκα, απλά για να μην υπάρξει κανένα μπέρδεμα. ;)

@i love rock: όσο για την τάση στο ΝΒ, ίσως χρειαστεί να δώσεις κάτι ψηλά παραπάνω. Αν δεις ότι κάνει κανένα κουλό, δώσε ένα βήμα πάνω.

Δημοσ.

δηλαδή να δώσω στο northbidge Παραπάνω τάση μόνο όταν το σύστημα θα γίνει ασταθές ;η πρέπει να δώσω έτσι και αλλιώς ...Ακόμα θέλω να ρωτήσω αν θα έχω κανένα πρόβλημα με την θερμοκρασία των μνημών ...γιατί είναι η μια πάνω στην άλλη ....

Δημοσ.

όλη η συζήτηση περί τάσεων θα ήταν χρήσιμη αν αποφάσιζες να ανεβάσεις τις μνήμες στα 1066. από τη τη στιγμή που δεν θα το κάνεις, να μην πειράξεις κανένα ρεύμα, όλα είναι από default όπως πρέπει να είναι.

και όχι δεν θα έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες.

γενικά, μην αγχώνεσαι

Δημοσ.

thanks a lot Παιδιά ....απλά το ανέφερα επειδή είναι όλα το ένα πάνω στο άλλο και μήπως ανεβάσουν περισσότερο θερμοκρασία αν και οι δύο έχουν τα heat sticks

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...