Προς το περιεχόμενο

Αναγνώριση παιδιού

AMWN_RA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω όσους ξέρουν πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί.

Λοιπόν με την σύζυγο περιμένουμε παιδί και δεν θελουμε να κάνουμε πολιτικό γάμο αλλά θρησκευτικό σε 2 χρόνια περίπου,ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να αναγνωρίσω το παιδί έχω ψάξει στο ΝΕΤ και έχω βρει αρκετούς τρόπους (σε συμβολαολιογραφο με εκουσια αναγνωριση, στο ληξειαρχειο και άλλους) αλλά δεν ξέρω ποιος από αυτούς είναι ο ποιο σωστός, ώστε το παιδί να μην εχει προβλήματα με τα επίθετα,και μετά στον θρησκευτικό να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Ποιο μου προτείνεται σαν τον σωστό τροπο.

Ευχαριστώ...

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.
Θα ήθελα να ρωτήσω όσους ξέρουν πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί.

Λοιπόν με την σύζυγο περιμένουμε παιδί και δεν θελουμε να κάνουμε πολιτικό γάμο αλλά θρησκευτικό σε 2 χρόνια περίπου' date='ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να αναγνωρίσω το παιδί έχω ψάξει στο ΝΕΤ και έχω βρει αρκετούς τρόπους (σε συμβολαολιογραφο με εκουσια αναγνωριση, στο ληξειαρχειο και άλλους) αλλά δεν ξέρω ποιος από αυτούς είναι ο ποιο σωστός, ώστε το παιδί να μην εχει προβλήματα με τα επίθετα,και μετά στον θρησκευτικό να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Ποιο μου προτείνεται σαν τον σωστό τροπο.

Ευχαριστώ...

Απλά όταν με το καλό γεννήσει η σύντροφος σου και πρέπει να δηλωθεί το νεογνό στό ληξιαρχείο δηλ´ωνεις ότι είσαι ο φυσικός πατέρας και παίρνει κατευθείαν το επίθετο σου...χωρίς προβλήματα στο μέλλον .Τουλάχιστον έτσι γίνεται σε μεγάλο δημόσιο μαιευτήριο που εργάζεται φίλη μου!

Δημοσ.

Αφού δεν έχει γεννηθεί ακόμη, κάντε ένα σύμφωνο συμβίωσης που είναι τεκμήριο πατρότητας και καθάρισες. Ούτε αναγνώριση, ούτε τίποτα. Όταν παντρευτείς, ακυρώνεται το σύμφωνο αυτόματα.

Δημοσ.
Απλά όταν με το καλό γεννήσει η σύντροφος σου και πρέπει να δηλωθεί το νεογνό στό ληξιαρχείο δηλ´ωνεις ότι είσαι ο φυσικός πατέρας και παίρνει κατευθείαν το επίθετο σου...χωρίς προβλήματα στο μέλλον .Τουλάχιστον έτσι γίνεται σε μεγάλο δημόσιο μαιευτήριο που εργάζεται φίλη μου!

Αυτό ισχύει. Δεν είναι ανάγκη να είσαι παντρεμένος, μια "υπεύθυνη δήλωση" θέλει και μια ληξιαρχική καταχώρηση. Δεν έχει χρειαστεί ποτέ συμβολαιογράφος.

Και αυτό του φρένζυ καλό, δεν το ήξερα.

Δημοσ.

Και αυτό του φρένζυ καλό, δεν το ήξερα.

Ευκαιρία λοιπόν να αναγνωρίσεις και συ τα κουτσούβελα που έχεις απο δω και απο εκεί, σάτυρε! :)

Δημοσ.

Θα το έκανα αλλά δε μπορείς να κάνεις πάνω από ένα σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και δε θέλω να αδικήσω κανένα λιγότερο από τα υπόλοιπα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς. :-)

Δημοσ.

δεν είναι εντελώς σχετικό με το θέμα, αλλά ούτε και εντελώς άσχετο, γι αυτό και είπα να το ρωτήσω εδώ: ξέρουμε πώς γίνεται η ονοματοδοσία παιδιού χωρίς χριστιανική βάπτιση; Άμα δεν ψήνομαι δηλαδή να βαφτίσω το παιδί χριστιανόπουλο, πως του δίνω όνομα; Στο ληξιαρχείο;

• Super Moderators
Δημοσ.
δεν είναι εντελώς σχετικό με το θέμα, αλλά ούτε και εντελώς άσχετο, γι αυτό και είπα να το ρωτήσω εδώ: ξέρουμε πώς γίνεται η ονοματοδοσία παιδιού χωρίς χριστιανική βάπτιση; Άμα δεν ψήνομαι δηλαδή να βαφτίσω το παιδί χριστιανόπουλο, πως του δίνω όνομα; Στο ληξιαρχείο;

Το είχε εξηγήσει ο paredwse σε παλαιότερο νήμα. Σχετικό μήνυμα εδώ.

Δημοσ.

Ο πολιτικος γαμος κοστιζει το πολυ 30€ και ειναι 10 λεπτα δουλεια. Το μονο λογο που μπορω να σκεφτω για καθυστερηση του ειναι μεταφορα ακινητου και ποιος το κραταει σε περιπτωση χωρισμου.

Η ονοματοδωσια ειναι δουλεια παλι 10 λεπτων, οι δυο γονεις πανε στο ληξιαρχειο (η ο ενας γονιος με υπευθυνη δηλωση του αλλου γονιου για το ονομα που θελουν) και απλα υπογραφουν τα χαρτια αφου δηλωσουν το ονομα που θελουν να δωσουν. Κοστος, τιποτα. Κοστος απο την ψυχικη γαληνη που απεφυγες την εκκλησια, ανεκτιμητο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Το είχε εξηγήσει ο paredwse σε παλαιότερο νήμα. Σχετικό μήνυμα εδώ.

Γμτ, πήγα να παραπέμψω στον υπέροχο εαυτό μου αλλά με πρόλαβε...

Edit:

Στην έφερα μικρέ πονηρέ Snoob:

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2341460&postcount=50

Και παραπέμπω στον εαυτό μου! :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...