moldovan20 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο πως να διαβάσω minidump ? Μπορώ να το κάνω σε windows 7 ultimate 64bit GR ? Έχω βρει αυτό αλλά δεν λέει ότι είναι μέχρι και windows xp . Και δεν ξέρω αν κάνει για ελληνικά windows .
thomasG4 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 http://www.microsoft.com/whdc/Devtools/Debugging/default.mspx
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο πως να διαβάσω minidump ?Μπορώ να το κάνω σε windows 7 ultimate 64bit GR ? Έχω βρει αυτό αλλά δεν λέει ότι είναι μέχρι και windows xp . Και δεν ξέρω αν κάνει για ελληνικά windows . Αν θελεις,ανεβασε το/τα καπου για να το παρω και να σου δωσω οτι πληροφοριες μπορω. Ποιο ειναι το προβλημα?Συνεχομενες bsod?
moldovan20 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Εδώ πέρα έχω είναι σωστά οι ρυθμίσεις για να αποθηκεύονται όλα ? Γιατί πριν είχε να τα πετάει χύμα στο φάκελο windows και έκανα εγώ το φάκελο minidump και να σβήνει τα παλιά . @Gi0 εγώ δεν έχω πρόβλημα ,ενός φίλου μου και μιας φίλης μου θέλω να δω .Καιρός να μάθουμε και τίποτα παραπάνω . Αυτά είναι τα 2 αλλά περιμένω να μου στείλουν ακόμα . http://rapidshare.com/files/361689015/Minidump.rar.html @thomasG4 thnx
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Εξαρταται απο το τι dumps παιρνεις.Απο default αν ειναι minidumps πηγαινουν στο φακελο minidumps.Αν μιλαμε για kernel dump/memory dump,πηγαινουν χυμα στον φακελο των windows.Δεν αλλαζει κατι αν το βαλεις να τα αποθηκευει ολα στο minidump ή "χυμα" στο windows.
moldovan20 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Αυτά που πηγαίνουν χύμα τη κατάληξη έχουν ? .dmp ?
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Αυτά που πηγαίνουν χύμα τη κατάληξη έχουν ? .dmp ? Memory.dmp ονομαζεται το αρχειο.
moldovan20 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Εδώ είναι τα minidump και το Memory.dmp . Είναι 50mb Το πρόβλημα που προέκυψε ,είναι bsod σε καινούργιο pc με windows 7 64bit ultimate
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Το πρόβλημα που προέκυψε ,είναι bsod σε καινούργιο pc με windows 7 64bit ultimate Downloading.Μπορω να σου κανω την αναλυση,αλλα μια bsod δεν ειναι απαταιτητα προβλημα software και με τον ελεγχο των dump μονο software προβληματα αναζητας. Μ αλλα λογια εισαι σιγουρος πως το μηχανημα ειναι οκ οσoν αφορα το hardware?Δεν εχει σημασια που ειναι καινουριο,δυστυχως και τα καινουρια parts μπορουν να εμφανισουν προβληματα.Θα σου προτεινα λοιπον να ελεγξεις οτι μπορεις,memtest,hard disk tests,voltage,default ρυθμισεις στο bios και οτι αλλο μπορεις να κανεις για να εισαι 99.9% σιγουρος πως ειναι οκ το συστημα. Η bsod εμφανιστηκε μονο μια φορα?Ειχες κανει καποια αλλαγη στο hardware,εκανες εγκατασταση καποιο driver/προγραμμα που εχει drivers?
moldovan20 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Downloading.Μπορω να σου κανω την αναλυση,αλλα μια bsod δεν ειναι απαταιτητα προβλημα software και με τον ελεγχο των dump μονο software προβληματα αναζητας.Μ αλλα λογια εισαι σιγουρος πως το μηχανημα ειναι οκ οσων αφορα το hardware?Δεν εχει σημασια που ειναι καινουριο,δυστυχως και τα καινουρια parts μπορουν να εμφανισουν προβληματα.Θα σου προτεινα λοιπον να ελεγξεις οτι μπορεις,memtest,hard disk tests,voltage,default ρυθμισεις στο bios και οτι αλλο μπορεις να κανεις για να εισαι 99.9% σιγουρος πως ειναι οκ το συστημα. Η bsod εμφανιστηκε μονο μια φορα?Ειχες κανει καποια αλλαγη στο hardware,εκανες εγκατασταση καποιο driver/προγραμμα που εχει drivers? Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ που ασχολείσαι . Το pc είναι της κοπέλας μου και το έστησα πριν μία βδομάδα . Αλλά μετά απο 2 αποτυχημένες αγορές laptop που έκανε πήρε σταθερό ,της πέταξε και το bsod και κατά αγχώθηκε . Αυτό είναι που θέλω να ξέρω σίγουρα αν ήταν software ή έχει κάποιο πρόβλημα hardware . Παιχνίδια παίζει όλοι μέρα και δεν είχε bsod . Όλες οι εγκαταστάσεις driver έγιναν από εμένα την πρώτη μέρα και δουλεύει μια βδομάδα χωρίς πρόβλημα .Την bsod την έβγαλε μία φορά , μετά από λίγο αφού έκανε εγκατάσταση το sims 3 . Στην αναφορά σφαλμάτων ανέφερε κάτι για kernel-power 41 την ώρα της bsod ,χωρίς να ξέρω πράγματα πάνω στο θέμα υπέθεσα ότι ή κάποιο σκάλωμα έφαγε κατά την εγκατάσταση ή κάποιο πρόβλημα με τα windows . Δεν έχω πρόσβαση τώρα στο pc αλλά μόλις μπορέσω θα κάνω ένα memtest για αρχή αν τελικά δεν γίνεται να δούμε αν σίγουρα ήταν πρόβλημα software . Εκτός των βασικών drivers υπάρχουν και drivers συσκευής usb wifi tp-link . Y.Γ Από της οδηγίες της microsoft μπορώ να μάθω να κάνω τον έλεγχο που κάνεις ή θέλει περαιτέρω διάβασμα ?
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ που ασχολείσαι . Nα σαι καλα. Το pc είναι της κοπέλας μου και το έστησα πριν μία βδομάδα . Αλλά μετά απο 2 αποτυχημένες αγορές laptop που έκανε πήρε σταθερό ,της πέταξε και το bsod και κατά αγχώθηκε . Αυτό είναι που θέλω να ξέρω σίγουρα αν ήταν software ή έχει κάποιο πρόβλημα hardware . Παιχνίδια παίζει όλοι μέρα και δεν είχε bsod . Όλες οι εγκαταστάσεις driver έγιναν από εμένα την πρώτη μέρα και δουλεύει μια βδομάδα χωρίς πρόβλημα .Την bsod την έβγαλε μία φορά , μετά από λίγο αφού έκανε εγκατάσταση το sims 3 . Στην αναφορά σφαλμάτων ανέφερε κάτι για kernel-power 41 την ώρα της bsod ,χωρίς να ξέρω πράγματα πάνω στο θέμα υπέθεσα ότι ή κάποιο σκάλωμα έφαγε κατά την εγκατάσταση ή κάποιο πρόβλημα με τα windows .Δεν έχω πρόσβαση τώρα στο pc αλλά μόλις μπορέσω θα κάνω ένα memtest για αρχή αν τελικά δεν γίνεται να δούμε αν σίγουρα ήταν πρόβλημα software . Εκτός των βασικών drivers υπάρχουν και drivers συσκευής usb wifi tp-link . Απο την στιγμη που μιλαμε για μια και μοναδικη bsod σε περιοδο μια εβδομαδας-και με games-,πιθανοτατα δεν ειναι και μεγαλο το προβλημα.Ισως να μην φταιει τιποτα απο τα παραπανω.Τυχαιο παραδειγμα,καποιο κακογραμμενο third party προγραμμα προκαλεσε memory corruption και καποια στιγμη στην συνεχεια βγηκε και η bsod. Αν εχεις χρονο παντως,περνα το απο ενα hardware check up,χαμενος δεν θα βγεις.Μεχρι αυριο αυριο θα εχω δει και τα dumps και ελπιζω να υπαρχει κατι μεσα. Y.Γ Από της οδηγίες της microsoft μπορώ να μάθω να κάνω τον έλεγχο που κάνεις ή θέλει περαιτέρω διάβασμα ? Οι οδηγιες αυτες ειναι για το πως να τα διαβασεις(στησιμο του debugger,symbols κλπ).Για την αναλυση τους θελει λιγο περισσοτερο διαβασμα
moldovan20 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Nα σαι καλα. Απο την στιγμη που μιλαμε για μια και μοναδικη bsod σε περιοδο μια εβδομαδας-και με games-,πιθανοτατα δεν ειναι και μεγαλο το προβλημα.Ισως να μην φταιει τιποτα απο τα παραπανω.Τυχαιο παραδειγμα,καποιο κακογραμμενο third party προγραμμα προκαλεσε memory corruption και καποια στιγμη στην συνεχεια βγηκε και η bsod. Αν εχεις χρονο παντως,περνα το απο ενα hardware check up,χαμενος δεν θα βγεις.Μεχρι αυριο αυριο θα εχω δει και τα dumps και ελπιζω να υπαρχει κατι μεσα. Μακάρι να μη βγει κανένα πρόβλημα hardware γιατί ήταν και με πιστωτικό από e-shop και δεν έχω καμία όρεξη να ξανά μαλώνω με αυτούς . Οι οδηγιες αυτες ειναι για το πως να τα διαβασεις(στησιμο του debugger,symbols κλπ).Για την αναλυση τους θελει λιγο περισσοτερο διαβασμα Χρόνος υπάρχει
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Χωρις να εχω δει ακομα το memory.dump,μονο με το minidump ειναι ξεκαθαρο τι προκαλεσε την συγκεκριμενη bsod.Ο arusb_lhx.sys, ο οποιος ειναι και ο driver του usb wifi.O συγκεκριμενος driver δεν εχει-περιεργως-timestamp,οποτε δεν μπορω να σου πω αν ειναι παλιος ή καινουριος. Βρες update του,σε περιπτωση που συνεχιστουν οι bsod.
moldovan20 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Χωρις να εχω δει ακομα το memory.dump,μονο με το minidump ειναι ξεκαθαρο τι προκαλεσε την συγκεκριμενη bsod.Ο arusb_lhx.sys, ο οποιος ειναι και ο driver του usb wifi.O συγκεκριμενος driver δεν εχει-περιεργως-timestamp,οποτε δεν μπορω να σου πω αν ειναι παλιος ή καινουριος.Βρες update του,σε περιπτωση που συνεχιστουν οι bsod. 1000 ευχαριστώ . Κοίτα να δεις τη σου κάνει ένα usb wifi ,όπως είπα οι μοναδικόί drivers που πέρασα πέραν των βασικών . Αλλά αν δεν υπάρχει πρόβλημα πέραν αυτού δε θα έπρεπε να μην υπάρχει memory.dmp ? Στο δικό μου pc π.χ που δεν είχα κάποιο πρόβλημα δεν έχω κανένα .dmp . Ή μπορεί και το memory να αναφέρεται σε αυτό ?
ChangeAllNow Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Ένα εργαλείο γιά απλό και γρήγορο έλεγχο : http://www.resplendence.com/whocrashed . Και ένα άλλο : http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.