Προς το περιεχόμενο

συμβουλή για αλλαγή σχολής

yperiwn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν σπουδάζω στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Δεν είμαι διόλου ευχαριστημένος από το περιεχόμενο των μαθημάτων, αλλά ας το αντιπαρέλθω, μιας και βρίσκομαι ακόμα στο β’ εξάμηνο και ενδεχομένως να είναι νωρίς. Ωστόσο, είμαι βαθιά προβληματισμένος για τις μετέπειτα επαγγελματικές προοπτικές. Επικεντρώνεται κατεξοχήν στο λογισμικό που εδώ στην Ελλάδα δεν έχει μέλλον, πόσο μάλλον στην επαρχία, όπου και θέλω να επιστρέψω. Από την άλλη, έχω αρχίσει να νιώθω αποστροφή προς τα προγραμματιστικά. Γι’ αυτούς τους λόγους επιθυμώ να μεταπηδήσω αλλού. Μια πρώτη σκέψη είναι να περάσω ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ με 10% και μετεγγραφή, αλλά ο αδερφός μου που έχει αποφοιτήσει από εκεί με αποτρέπει, θεωρώντας ότι το πολυτεχνείο έχει δυσκολεύσει λαμβανομένου του φόρτου εργασιών και θα θέλω να ξαναφύγω. Αντίθετα είναι της γνώμης να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και στη συνέχεια να εισαχθώ με κατατακτήριες. Κρίνοντας από τις αντοχές μου, δεν πιστεύω ότι θα έχω όρεξη για δύο πτυχία. Αλλοι μου προτείνουν μηχανολογία που στη γενέτειρα έχει μεγαλύτερη ζήτηση. Τέλος, μια ιδέα είναι να ειδικευτώ σε άλλο αντικείμενο με μεταπτυχιακό, για το οποίο διστάζω, καθώς απαιτεί υψηλό βαθμό πτυχίου, συστάσεις ,κλπ. Ετσι είμαι σε αδιέξοδο. Εσείς τι θα με συμβουλεύατε;

Δημοσ.
Κατευθείαν συνταξιοδότηση.

Μη με ειρωνεύεστε. Τόσο παράλογο είναι να ανησυχώ για το μέλλον;

Δημοσ.

όχι δεν είναι παράλογο, αλλά θες να σου πει κάποιος να πας σε κάποια σχολή που θα την τελειώσεις χωρίς πολύ κόπο και θα έχει σχετικά εξασφαλισμένο εργασιακό μέλλον στο χωριό σου.

Συνταξιοδοτήσου από τώρα ή βρες βύσμα να γίνεις δημόσιος υπάλληλος.

Δημοσ.

yperiwn έχουν δίκιο τα παιδιά,έχε υπόψη σου ότι αρκετοί άλλοι ενδεχομένως να παρακαλούσαν να σπούδαζαν στο ΕΚΠΑ (που λέει ο λόγος)...και μην περιμένεις εμείς να σου "βάλουμε το νερό στο αυλάκι" πρέπει να ψαχτείς μόνος σου για το τι θέλεις πραγματικά...

Και μην περιμένεις "βολέματα" και τέτοια,η ζωή είναι δύσκολη και χρόνο με το χρόνο γίνεται δυσκολότερη...

Και ποτέ δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε για έναν κλάδο,όποιος και αν είναι αυτός το κλασσικό "δεν έχει μέλλον",ε λοιπόν αφού δεν έχει δημιουργήστε το εσείς!Τι @κατά σπουδάζετε;Κάν'τε μια εταιρεία και φτιάξτε λογισμικό!

Εγώ θα προτιμούσα να ασχολούμε με κάτι που στη χώρα μου βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο,παρά να γίνω δικηγόρος και να έχω ανταγωνισμό από χιλιάδες πτυχιούχους!

Στο φινάλε,αφού θέλεις να ζήσεις στην επαρχία,γιατί δεν επέλεξες κάτι σε "γεωπόνος" να ασχοληθείς με τη γη;

Δημοσ.
Και ποτέ δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε για έναν κλάδο,όποιος και αν είναι αυτός το κλασσικό "δεν έχει μέλλον",ε λοιπόν αφού δεν έχει δημιουργήστε το εσείς!Τι @κατά σπουδάζετε;Κάν'τε μια εταιρεία και φτιάξτε λογισμικό!

Με τι κεφάλαιο; Και τόσο εύκολο είναι να αναπτύξεις επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης; Επειτα, όπως προανέφερα, το λογισμικό δε με εκφράζει πλέον.

Στο φινάλε,αφού θέλεις να ζήσεις στην επαρχία,γιατί δεν επέλεξες κάτι σε "γεωπόνος" να ασχοληθείς με τη γη;

Λέγοντας επαρχία, δεν εννοούσα ύπαιθρο. Από πόλη κατάγομαι. Η γεωπονική δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντά μου κιόλας.

Δημοσ.

Yperiwn ποσα μορια εβγαλες περσυ??? Για το 10% φετος επειδη οι υποψηφιοι θα ειναι λιγοτεροι απο οτι εχω ακουσει οι βασεις μαλλον θα πεσουν,αλλα δε μπορεις να εισαι σιγουρος για τιποτα μιας και φετος θα ειναι η 1η χρονια που θα δουμε τις βασεις 10% με υποψηφιους μεχρι και των 2 προηγουμενων χρονιων..... το 10% ειναι πολυ θεμα τυχης!

Βεβαια δεν χανεις τιποτα με το να κανεις το μηχ/κο τον Ιουλιο και βλεπεις.....

Δημοσ.

Για μερικούς οι σπουδές/επάγγελμα/τρόπος ζωής δεν είναι κάτι δεδομένο αλλά θέλει τριβή και ψάξιμο που μπορεί να πάρει καιρό και αυτό είναι τελείως φυσιολογικό. Κάποιοι ξέρουν τί θέλουν, άλλοι νομίζουν πως ξέρουν ενώ αρκετοί κάνουν πράγματα που δεν τους εκφράζουν έστω και αν δε το καταλαβαίνουν.

Όμως επειδή κανείς δε μας υποχρεώνει να δίνουμε συμβουλές μπορούμε απλά να μη γράψουμε τίποτα αντί να κατακρίνουμε.

Δημοσ.
Όμως επειδή κανείς δε μας υποχρεώνει να δίνουμε συμβουλές μπορούμε απλά να μη γράψουμε τίποτα αντί να κατακρίνουμε.

δεν κατακρίνουν ακριβώς

απαντάνε σε ένα προβληματισμό που θεωρούν "λάθος"

τι θα πεί φόρτος σπουδών ;

και από πότε στα πολυτεχνεία λές καλημέρα και πέρνεις πτυχίο ;

.

Δημοσ.

Στην μηχανολογία δηλαδή είναι εύκολα τα πράγματα??Η κάθε σχολή έχει τις δυσκολίες της.

Θες δηλαδή να έχεις μέλλον, να μην είναι πολύ δύσκολη και να κάνει και για ύπαιθρο.Πράγματα μη συμβατά μεταξύ τους.

Δημοσ.
Στην μηχανολογία δηλαδή είναι εύκολα τα πράγματα??Η κάθε σχολή έχει τις δυσκολίες της.

Θες δηλαδή να έχεις μέλλον, να μην είναι πολύ δύσκολη και να κάνει και για ύπαιθρο.Πράγματα μη συμβατά μεταξύ τους.

1. Δεν είπα ότι είναι εύκολα, παρέθεσα ένα πιθανό σενάριο.

2. Δεν επιδιώκω μία μέτριας δυσκολίας σχολή, αλλά ας μην είναι και υπερβολική, με αποτέλεσμα να μετανιώσω.

3. Προηγουμένως, τόνισα ότι δεν αναφέρομαι στην ύπαιθρο.

---------- Προσθήκη στις 15:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:16 ----------

Yperiwn ποσα μορια εβγαλες περσυ???

18636 στο 2ο και 4ο πεδίο. Δεν πιάνω πρωτεύουσα, αλλά επειδή είμαστε πολύτεκνοι, δικαιούμαι μετεγγραφή.

Δημοσ.
1. Δεν είπα ότι είναι εύκολα, παρέθεσα ένα πιθανό σενάριο.

2. Δεν επιδιώκω μία μέτριας δυσκολίας σχολή, αλλά ας μην είναι και υπερβολική, με αποτέλεσμα να μετανιώσω.

3. Προηγουμένως, τόνισα ότι δεν αναφέρομαι στην ύπαιθρο.

---------- Προσθήκη στις 15:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:16 ----------

18636 στο 2ο και 4ο πεδίο. Δεν πιάνω πρωτεύουσα, αλλά επειδή είμαστε πολύτεκνοι, δικαιούμαι μετεγγραφή.

Kανε μηχ/κο τον Ιουλιο πιθανως να την πιανεις αυτη που θες!!

Δημοσ.

Το σημαντικο, κατα τη γνωμη μου, ειναι να σπουδασεις κατι που σου αρεσει. Απο τη στιγμη που σου αρεσει και γουσταρεις, θα ασχοληθεις, αρκετα, θα κανεις και τα μεταπτυχιακα σου, και θα τη βρεις την ακρη. Καλυτερα να τελειωσεις μια σχολη που σ αρεσει παρα να βγαλεις σερνομενος μια αλλη επειδη ακουσες/διαβασες οτι εχει καλη επαγ. αποκατασταση.

Αν δε σ αρεσει γενικα το θεμα "υπολογιστες" μη το σκεφτεσαι καν, πηγαινε για μηχανογραφικο :-)

Δημοσ.

Αν την αποστρέφεσαι τόοοσο πολύ την συγκεκριμένη σχολή φύγε.Αν κανείς κάτι το σιχαίνεται που λέμε δεν έχει νόημα.

Αν απλά όμως σε απογοήτευσε έχω να σου πω ότι το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιπες ελληνικές σχολές.

Δεν τα βάζω όλα σε ένα τσουβάλι, αλλά έτσι έχει καταντήσει το πράγμα δυστυχώς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...