Προς το περιεχόμενο

Απεγκατάσταση GRUB

nikoskon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βάλαμε dual boot Windows XP(125GB0 - Ubuntu 9.0(20GB+5GB swap) σε έναν σκληρό 160GB.

Διαγράφουμε τα partitiοns του Linux με Partition Magic σε περιβάλλον Windows XP.

Επανεκκίνηση σε Recovery Console των XP

και δίνουμε

C:\FIXMBR

Επανεκκίνηση και τζίφος.

Ξαναμπαίνουμε σε Recover Console, αυτή τη φορά:

FIXBOOT C:

FIXMBR

BOOTCFG /rebuild

Επανεκκίνηση και πάλι τζίφος.

Πώς θα επαναφέρω πάλι τον NTLDR απεγκαθιστώντας τον GRUB;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα εγκατάσταση με bootable USB(UnetBootin).

To μήνυμα που βγάζει και δεν με βάζει στα Windows, είναι το εξής:

GRUB loading.

error: no such partition

grub rescue>_

δοκιμασε ενα αλλο cd εγκαταστασης των xp και οχι αυτο που χρησιμοποιεις. μαλλον καποιο προβλημα εχει το cd και δεν αντικαθιστα τον grub.

ξανα το ιδιο

recovery console

/fixmbr επανεκκινηση

/fixboot.

Το fixboot δεν κανει κατι αλλο απο το να ξαναγραψει το boot.ini και να διαγραψει την καταχωρηση του διαγραμμενου παρτιτιον των linux ετσι ωστε να μη βγαζει επιλογη dual boot

Επισης οταν σε ρωταει σε ποιο παρτιτιον να κανει την επιδιορθωση του MBR σιγουρα επιλεγεις το σωστο..?πχ αν τα win ηταν στο C πατας το 1...αν ομως ειναι στον D τα xp??? και μετα πατας τα fixmbr...

δοκιμασε ενα αλλο cd εγκαταστασης των xp και οχι αυτο που χρησιμοποιεις. μαλλον καποιο προβλημα εχει το cd και δεν αντικαθιστα τον grub.

ξανα το ιδιο

recovery console

/fixboot επανεκκινηση

/fixmbr.

Το fixmbr δεν κανει κατι αλλο απο το να ξαναγραψει το boot.ini και να διαγραψει την καταχωρηση του διαγραμμενου παρτιτιον των linux ετσι ωστε να μη βγαζει επιλογη dual boot

Δεν κάνει δουλειά η κονσόλα.

Τελικά η λύση κατά το ήμισυ βρέθηκε με το Bootit.

Τώρα διώξαμε τον GRUB αλλά ο NTLDR μας βγάζει 2 λειτουγικά:

Windows XP Professional

Windows(default)

που αν επιλέξω το Windows(default) δεν με βάζει.

---------- Προσθήκη στις 22:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:04 ----------

Πειράξαμε λίγο το BOOT.INI και όλα κυριλέ.

Ήλπιζα πως εφόσον αισίως το Ubuntu έφτασε στην 9.10 θα ήταν περισσότερο universalis!

Περιμένω εκείνη την διανομή Linux που θα την βάζεις σε όποιο μηχάνημα γουστάρεις

και απλά θα δουλεύει.

Ελπίζω να μην περιμένω πολύ! ;)

Ξαναβαλε το cd των xp και μπουταρε απο εκει.

Ασε να φορτωσει τα αρχεια και οταν σου πει να πατησεις r για επιδιορθωση πατα.

πατα το 1 για να επιλεξεις το C

bootcfg /rebuild

exit

Αν δεν πιασει πες και θα παμε απο τον δυσκολο δρομο

Ξαναβαλε το cd των xp και μπουταρε απο εκει.

Ασε να φορτωσει τα αρχεια και οταν σου πει να πατησεις r για επιδιορθωση πατα.

πατα το 1 για να επιλεξεις το C

bootcfg /rebuild

exit

Αυτό έκανα πριν πειράξω το boot.ini

μιας και το rebuild που έκανα δεν μπούταρε!

Απλά το διέγραψα από το boot.ini και άφησα το αρχικό Windows XP Professional

που logαρε κανονικά.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα παιδια.

Ειχα τα xp σε λαπτοπ με 2 partitions C,D και εβαλα τα ubuntu 9.10 και τα 2 γιναν 1. Τα κρατησα κανα μηνα αλλα επειδη τα βαρεθηκα πηγα σημερα να κανω φορματ με το αυθεντικο cd του laptop μου XP home edition και με το που κανει την διαγραφη ολων των αρχειων κανει μετα restart και αντι να ξεκινησει η εγκατασταση των xp μου βγαζει

Grub loading

error:unknown filesystem

grub rescue>

Τι να κανω???? θελω xp (δεν σηκωνει και παραπανω το λαπτοπ)

Ευχαριστω οποιον με βοηθησει......

---------- Προσθήκη στις 22:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:17 ----------

Καλησπερα παιδια.

Ειχα τα xp σε λαπτοπ με 2 partitions C,D και εβαλα τα ubuntu 9.10 και τα 2 γιναν 1. Τα κρατησα κανα μηνα αλλα επειδη τα βαρεθηκα πηγα σημερα να κανω φορματ με το αυθεντικο cd του laptop μου XP home edition και με το που κανει την διαγραφη ολων των αρχειων κανει μετα restart και αντι να ξεκινησει η εγκατασταση των xp μου βγαζει

Grub loading

grub rescue>

Καλησπερα παιδια.

Grub loading

grub rescue>

Αυτό συμβαίνει γιατί το recovery cd του laptop δεν πειράζει καθόλου το mbr του δίσκου με αποτέλεσμα να παραμένει ο grub και να μην μπορεί να βρει τίποτα για να ξεκινήσει. Κάνε ένα παραδοσιακό full format το δίσκο σου με έναν partition manager (π.χ. με το gparted που υπάρχει στο ubuntu live cd) και μετά επανέφερε το σύστημά σου με τα recovery cd του laptop που έχεις.

Υ.Γ. Γιατί να κάνεις format? Εφόσον έσβησες το partition του Ubuntu, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να επαναφέρεις το mbr των windows με μια απλή εντολή.

---------- Προσθήκη στις 22:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:42 ----------

Ήλπιζα πως εφόσον αισίως το Ubuntu έφτασε στην 9.10 θα ήταν περισσότερο universalis!

Περιμένω εκείνη την διανομή Linux που θα την βάζεις σε όποιο μηχάνημα γουστάρεις

και απλά θα δουλεύει.

Ελπίζω να μην περιμένω πολύ!

Όπα ρε μεγάλε! Με τέτοια νοοτροπία καλύτερα να μη σου δουλέψει ποτέ. Εδώ δεν αφιέρωσες 5 λεπτά διάβασμα για να δεις πώς θα επαναφέρεις το mbr των windows. Μερικοί θέλουν χωρίς να ξέρουν να οδηγάνε ούτε σκουτεράκι να γίνουν πιλότοι F1 και μάλιστα σιχτιρίζουν που δεν έχει βγει F1 να πηγαίνει μόνη της...

Και εντελώς εγκυκλοπαιδικά, ποιο ήταν το hardware που δε σου έπαιξε το 9.10 ?

Φιλε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση, αλλα αυτην την εντολη mbr που θα την γραψω? Δεν γνωριζω και πολλα απο φορματ. Επισης οσο περιμενα απαντηση πηγα να κανω φορματ με ενα αλλο cd των xp που εχω και τωρα μου γραφει οτι λειπει ενα NDTLR και μου λεει μονο Ctrl+Alt+Del για restart. Παω τωρα να βαλω το cd των Linux να κανω αυτο που μου ειπες η εστω να τα ξαναβαλω γτ απελπιστηκα πολυ και μου κλεινει το λαπτοπ ξαφνικα. Δεν ξερω τι μπορει να είναι αυτο. Εν τελει μπαινει στα linyx χωρισ εγκατασταση. Το gparted τι κανω? Σορρυ που ρωταω τοσα αλλα δεν ξερω κ πολλα.

ΕΦΟΣΟΝ έχεις bootable recovery cd/dvd (σίγουρα έχεις ? )

το πιο εύκολο στην περίπτωσή σου κατά τη γνώμη μου είναι

α) εκκινείς με ubuntu live cd. Από administation ---> partition manager σβήνεις όλα τα partition ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ RECOVERY ΚΡΥΦΟ PARTITION και δημιουργείς 1 μονο σε NTFS και φορμάρεις το δίσκο

β) εκκινείς με τα boot recovery cd που έχεις και επαναφέρεις το laptop στην αρχική κατάσταση.

Τα εχω κανει χαλια... Μπηκα και εσβησα ολα μα ολα τα partition (πριν στειλεις την απαντηση) και εκανα ενα καινουριο ntfs. Παω να βαλω παλι τα xp απο το recovery της acer του λαπτοπ η απο το αλλο cd των xp που εχω και το λαπτοπ σβηνει ξαφνικα μονο του. Εν τελει λεω να ξαναβαλω τα λινουξ παταω εγκατασταση και μου γραφει shutting down και σβηνει. Τι να κανω?????? Να το πεταξω?????

1) Εκκίνησε με το Ubuntu live cd που έχεις.

2) Επιλέγεις try ubuntu

3) Μόλις τελειώσει το φόρτωμα, system---> administration --> partition manager.

Ανέβασε ένα screenshot να δω επί τέλους τι παίζει στο δίσκο σου, γιατί αδυνατώ να καταλάβω με όλα αυτά που γράφεις.

Κυριολεκτικά εδώ πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό, επειδή είσαι αρχάριος (δεν το λέω υποτιμητικά). Όλα αυτά που συζητάμε (είτε εγκατάσταση win είτε linux) είναι υπόθεση 5 λεπτών για να ξεκινήσουν... Serioysly, αν μένεις κοντά μου να έρθω σπίτι σου να στο φτιάξω man...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...