Προς το περιεχόμενο

Νέα σύνθεση allround PC

panchociv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και μερικές μέρες διαβάζω όλα τα σχετικά άρθρα που αναρτώνται στο forum, για να βγάλω μια άκρη,

αλλά μάλλον θα χρειαστώ και τη βοήθειά σας για τη σύνθεση ενός νέου συστήματος .

Έχω ήδη αγοράσει μία:

Gigabyte ΑΤΙ 4870 512 GDDR5

και υπάρχουν από άλλο σύστημα τα:

ViewSonic VG 2021m ( 20" - 1400x1050 - 4/3), optical drives, mouse & keyboard

και έχω σχεδόν καταλήξει στο CoolerMaster ATCS 840, απομένουν όλα τα υπόλοιπα.

Άν μπορείτε παιδια να προτείνετε κάτι, έχοντας υπ'όψιν ότι:

- Θα έχει allround χαρακτήρα, δηλ. θα είναι για δουλειά ( AutoCAD, ArchiCAD ), διαδίκτυο, παιχνίδια ( στρατηγικής, FPS, racing, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ),

καθώς και περιστασιακή χρήση π.χ. photoshop ή άλλων προγραμμάτων.

- Να είναι (αν γίνεται) συνολικά δυνατότερο, από το desktop της υπογραφής μου,

- Να είναι μελλοντικά αναβαθμίσιμο, χωρίς υπερβολικό κόστος, ώστε να μπορεί να "σηκώσει" και κάπως πιο απαιτητικές εφαρμογές.

- Υπάρχει πιθανότητα να πειραματιστώ με σχετικά ήπιο O/C (αλλά όχι τίποτα extreme), όπως και να γίνει μελλοντικά CrossFire / SLI .

- Μεσοπρόθεσμα( όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά ) θα μπεί κάποιος SSD.

- Κόστος : ~ 550 € (τροφοδοτικό, μητρική, επεξεργαστής, μνήμη και σκληρός εκτός, αν μου διαφεύγει κάτι . . .)

Οποιαδήποτε συμβουλή-πρόταση-διόρθωση όχι μόνο δεκτή, αλλά . . . επιβάλλεται :-)

Δημοσ.

Για να βοηθήσω λίγο την κατάσταση, είπα να κάνω μια σύνθεση από το Πλαίσιο.

Θα το εκτιμούσα πολύ, άν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει με διορθώσεις, ώστε να γίνει καλύτερο.

Η σύνθεση βασίστηκε σε πλατφόρμα Intel, επειδή μου είναι πιο οικεία,

χωρίς να αποκλείω την AMD (ειδικά αν έχουμε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα . . .)

υ.γ. :Ξέφυγε λίγο από τον προϋπολογισμό, αλλά δεν πειράζει . . .

post-140383-129063072918_thumb.jpg

Δημοσ.

μητρικη:GIGABYTE GA-P55A-UD3R 133,60€(η αντιστοιχη στο πλαισιο κανει 148€,ριξε μια ματια να δεις τα χαρακτηριστικα της)

τροφοδοτικο:CORSAIR CMPSU-550VX 550W 74,65€(μεχρι χθες το βραδυ ειχε το pc1 το αντιστοιχο 650αρι στα 84€ αλλα δεν το βρισκω σημερα)

επεξεργαστης:Intel Core i5 -750 186€

σκληρος δισκος:Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB HDD 81€

μνημες ram:Corsair Value Select 4GB Kit DDR3-1333 94.94€

εκτος αν ασχοληθεις σοβαρα με o/c

Mushkin Redline 4GB DDR3-1600 Ram Kit 129€

Συνολικο κοστος 570€ ή 604€(εξαρταται απο τις μνημες)

Δημοσ.
μητρικη:GIGABYTE GA-P55A-UD3R 133,60€(η αντιστοιχη στο πλαισιο κανει 148€,ριξε μια ματια να δεις τα χαρακτηριστικα της)

τροφοδοτικο:CORSAIR CMPSU-550VX 550W 74,65€

επεξεργαστης:Intel Core i5 -750 186€

σκληρος δισκος:Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB HDD 81€

μνημες ram:Corsair Value Select 4GB Kit DDR3-1333 94.94€

εκτος αν ασχοληθεις σοβαρα με o/c

Mushkin Redline 4GB DDR3-1600 Ram Kit 129€

Συνολικο κοστος 570€ ή 604€(εξαρταται απο τις μνημες)

Ευχαριστώ κατ'αρχάς για την άμεση απάντηση.

Ξέρω πως το pc1 έχει γενικά καλύτερες τιμές, αλλά για να είμαι ειλικρινής, το φοβάμαι λίγο όσον αφορά τις εγγυήσεις . . . (ειδικά εδώ στην επαρχία . . .)

- Θεωρείς το τροφοδοτικό που έβαλα "to much" (με βάση αυτά που έγραψα στο post #1), ή το κάνεις για το budget ?

- Θα πρότεινες κάποια άλλη εταιρεία Μ/Β ?

- Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο σύστημα σε AMD ?

Δημοσ.
Ξέρω πως το pc1 έχει γενικά καλύτερες τιμές, αλλά για να είμαι ειλικρινής, το φοβάμαι λίγο όσον αφορά τις εγγυήσεις

Αντιλαμβανομαι τις ανησυχιες σου αλλα δεν ειναι προτιμοτερο να δημιουργησεις ενα πολυ καλο συστημα με οσο το δυνατον χαμηλοτερο κοστος?

Θεωρείς το τροφοδοτικό που έβαλα "to much" (με βάση αυτά που έγραψα στο post #1), ή το κάνεις για το budget

Αν υποθεσουμε οτι το συστημα σου αυτη τη στιγμη ηταν ολοκληρωμενο το πολυ να χρειαζοταν 350watt!Απο εκει και περα ποτε δεν με ενθουσιαζε η ιδεα του crossfire για τους εξης λογους:Αγοραζεις μια δευτερη ιδια καρτα και οκ εχεις διαταξη crossfire!Θα μπορουσες ομως να μην αγορασεις δευτερη καρτα,να πουλησεις την ηδη υπαρχουσα και να πας σε μια καρτα νεοτερης τεχνολογιας

Θα πρότεινες κάποια άλλη εταιρεία Μ/Β ?

Η συγκεκριμενη Motherboard που σου εδειξα ειναι σε αρκετα χαμηλη τιμη και υποστηριζει sata 3,usb 3.0,e-sata(περα απο ολα τα υπολοιπα)

Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο σύστημα σε AMD ?

Πιο φτηνο συστημα σιγουρα(χωρις να εχεις μεγαλη αποκλιση σε αποδοση)!Ο Ιντεl i5 δειχνει να ανταποκρινεται ταχυτερα απο εναν AMD955 σε θεματα επεξεργασιας αλλα σε θεμα gaming μεταξυ τους δεν εχουν διαφορες

Δημοσ.
Αντιλαμβανομαι τις ανησυχιες σου αλλα δεν ειναι προτιμοτερο να δημιουργησεις ενα πολυ καλο συστημα με οσο το δυνατον χαμηλοτερο κοστος?

Εννοείται !

Αν υποθεσουμε οτι το συστημα σου αυτη τη στιγμη ηταν ολοκληρωμενο το πολυ να χρειαζοταν 350watt!Απο εκει και περα ποτε δεν με ενθουσιαζε η ιδεα του crossfire για τους εξης λογους:Αγοραζεις μια δευτερη ιδια καρτα και οκ εχεις διαταξη crossfire!Θα μπορουσες ομως να μην αγορασεις δευτερη καρτα,να πουλησεις την ηδη υπαρχουσα και να πας σε μια καρτα νεοτερης τεχνολογιας

Περισσότερο ενδιαφερόμουν για τη δυνατότητα του crossfire X,

ώστε να αγοράσω αργότερα μια δυνατότερη και να γίνει η 4870 η δευτερεύουσα

Η συγκεκριμενη Motherboard που σου εδειξα ειναι σε αρκετα χαμηλη τιμη και υποστηριζει sata 3,usb 3.0,e-sata(περα απο ολα τα υπολοιπα)

Όντως, ενδιαφέρουσα περίπτωση . . .

Πιο φτηνο συστημα σιγουρα(χωρις να εχεις μεγαλη αποκλιση σε αποδοση)!Ο Ιντεl i5 δειχνει να ανταποκρινεται ταχυτερα απο εναν AMD955 σε θεματα επεξεργασιας αλλα σε θεμα gaming μεταξυ τους δεν εχουν διαφορες

Πιστεύεις πως αξίζει τον κόπο, για να γλιτώσεις ~50 €, να πάς σε πλατφόρμα AMD?

Δημοσ.
Πιστεύεις πως αξίζει τον κόπο, για να γλιτώσεις ~50 €, να πάς σε πλατφόρμα AMD?

βασικα γλυτωνεις περιπου στα 80€(αν υπολογισουμε μητρικη+επεξεργαστη)

επισης με Αmd αισθανεσαι πιο ασφαλης με το socket των επεξεργαστων καθως δεν αλλαζει καθε λιγο και λιγακι και με την ιδια μητρικη θα εχεις την δυνατοτητα να πας σε εναν εξαπυρηνο μελλοντικα!Απλα να σου πω οτι αυτη τη στιγμη κυκλοφορουν τρια διαφορετικα socket απο intel(775,1156,1366)!Oι διαφορες τους σε Gaming ειναι ελαχιστες σε θεματα επεξεργασιας ανταποκρινεται καλυτερα ο Intel-i5!(εννοειται οτι για σερφαρισμα,ταινιουλες μουσικουλα αρκει και ενας πολυ πολυ υποδεέστερος επεξεργαστης)

---------- Προσθήκη στις 01:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:01 ----------

οριστε και ενας πινακας για crossfire-αποδοσεις

Δημοσ.
βασικα γλυτωνεις περιπου στα 80€(αν υπολογισουμε μητρικη+επεξεργαστη)

επισης με Αmd αισθανεσαι πιο ασφαλης με το socket των επεξεργαστων καθως δεν αλλαζει καθε λιγο και λιγακι και με την ιδια μητρικη θα εχεις την δυνατοτητα να πας σε εναν εξαπυρηνο μελλοντικα!Απλα να σου πω οτι αυτη τη στιγμη κυκλοφορουν τρια διαφορετικα socket απο intel(775,1156,1366)!Oι διαφορες τους σε Gaming ειναι ελαχιστες σε θεματα επεξεργασιας ανταποκρινεται καλυτερα ο Intel-i5!(εννοειται οτι για σερφαρισμα,ταινιουλες μουσικουλα αρκει και ενας πολυ πολυ υποδεέστερος επεξεργαστης)

Όντως, αυτό με την πληθώρα των sockets, μου διέφυγε , αλλά δε θα έχω την ίδια δυνατότητα και με την πλατφόρμα της intel ?

Δεν πρόκειται να υποστηρίξει το 1156 socket ?

Δημοσ.
το socket 1366 σιγουρα(αλλα πανακριβοι)!Το 1156 who knows?

Πανάκριβοι όσον αφορά την αρχική αγορά ή την μελλοντική αναβάθμιση ?

Με λίγα λόγια μου λές " πήγαινε σε πλατφόρμα AMD ή ξηλώσου . . . "

Δημοσ.
Πανάκριβοι όσον αφορά την αρχική αγορά ή την μελλοντική αναβάθμιση ?

Σαν αρχικη αγορα οι Intel-i5 ειναι σε προσιτες τιμες.Οι Intel i7 αυτοι τη στιγμη ειναι ακριβοτεροι και γενικοτερα προσανατολιζονται για αλλο καταναλωτικο κοινο που απαιτει υψηλη επεξεργαστικη ισχυ!

Τωρα για τους εξαπυρηνους της Ιντελ που κυκλοφορουν τις επομενες μερες μιλαμε για αρχικη τιμη περιπου 1000 $

H επιλογη ειναι δικη σου....Εσυ ξερεις τι ζητας απο ενα συστημα οποτε εσυ θα αποφασισεις και προς τα που θα κινηθεις!

Επαγγελματικη χρηση επεξεργασιας,σχεδιαστικα προγραμματα----->Ιntel Ι-7

Ερασιτεχνικη χρηση επεξεργασιας---->Intel i5 ελαφρως καλυτερος απο Αmd 955

Gaming------>intel i5=Amd 955

Mελλοντικη αναβαθμιση----->Αmd > intel(ποτε κανεις δεν ξερει με τις ραγδαιες εξελιξεις στην τεχνολογια αλλα γενικοτερα η Αmd μας εχει συνηθισει σε πιο ηπιες αλλαγες)

Δημοσ.

Κατατοπιστικότατος . . .

Μπορείς αν δε σου κάνει κόπο, να προτείνεις κάποιο σύστημα σε AMD ?

Ξέρεις, . . . .είμαι λίγο άσχετος με την συγκεκριμένη πλατφόρμα . . . :o

Δημοσ.

απο pc1

επεξεργαστης:AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD-CORE 150,47€

μητρικη:GIGABYTE GA-770TA-UD3 82,11€

απο πλαισιο

μητρικη:Gigabyte GA-770TA-UD3 90€

επεξεργαστης:AMD Phenom II X4 955 153,72€

ειναι ακριβως τα ιδια προϊοντα!Η μητρικη εχει sata3,usb3.0,e-sata ομως δεν υποστηριζει διαταξη crossfire

αν θελεις μητρικη με e-sata,sata3,usb 3.0 και crossfire

Gigabyte GA790XTA-UD4 (πλαισιο 129€)

GIGABYTE GA-790XTA-UD4 (pc1 118.41€)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...