Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για router 100-150€

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λυσε πρωτα το προβλημα που εχεις και σου εχουν βαλει 14dbm SN για να μη πεφτει η γραμμη σου............. και μετα κοιτα για ρουτερ

Τι προτεινεις και ποσο επρεπε περιπου να ηταν το SN?

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Λυσε πρωτα το προβλημα που εχεις και σου εχουν βαλει 14dbm SN για να μη πεφτει η γραμμη σου............. και μετα κοιτα για ρουτερ

μπορει να εχει θεμα το ρουτερ του για τα disconects και για αυτο να εχει ακομα και με 14.σκοπος ειναι να βαλει καποιο αλλο και να δει αν θα παιξει καλυτερα με 14 margin και μετα να του το πανε στο 9.αν τωρα τα disconects ειναι λογω γραμμης και με αλλαγη margin παλι δεν αλλαξε εκει η θα παει σε πιο σταθερο ρουτερ εκτος αν ο οτε του αλλαξει κανα καλωδιο που το θεωρω λιγο χλωμο.

Τι προτεινεις και ποσο επρεπε περιπου να ηταν το SN?

ο οτε δινει 8-9 οποτε αν παιξεις με 8-9 θα εχεις μεγαλυτερη ταχυτητα.

Δημοσ.
Με custom firmware(Neptune354 v0.2) εχω το wag354g. Το wag200 το ειχα δοκιμασει και ουτε απο αυτο ειχα μεινει ευχαριστημενος απο το κομματι modem.

Αυτα ειναι τα στατιστικα της γραμμης μου:

Ειμαι σε οτε 24mpbs και σε inteleaved mode , γιατι σε fastpath(που συγχρονιζε στα 15mpbs) ειχα ακομα περισσοτερα disconnects.

και με το wag200 παλι disconnects? η αλλο προβλημα?

ξεχνα το fast.αν παιξεις καλα με 8-9 margin τοτε ζητα fast αν σε νοιαζει το Ping

Δημοσ.
και με το wag200 παλι disconnects? η αλλο προβλημα?

ξεχνα το fast.αν παιξεις καλα με 8-9 margin τοτε ζητα fast αν σε νοιαζει το Ping

Και με το wag200 ειχα μερικα disconnects.

Οταν ημουν σε fastpath , νομιζω ειχα 9 sn(και περισσοτερα disconnects), αλλα τους πηρα τηλεφωνο και τους ειπα για τα disconnects, οποτε με εβαλαν σε inteleaved.

Απο τοτε εχω καπως λιγοτερα disconnects.

Δημοσ.

τωρα αν εισαι 14 snr τοτε σου αυξησαν και αυτο.θα το δεις αφου κανεις ενα reboot πρωτα γιατι τωρα μπορει να ειναι 14 επειδη παιζει.

αλλιως δηλωσε το βλαβη αν τιποτα τοτε σε βλεπω με κανα thomson.εκτος αν πιανουν τα χερια σου να κανεις δοκιμη σε καναν κατανεμητη για να δεις ποσο σταθερα παιζει εκει η γραμμη

Δημοσ.
τωρα αν εισαι 14 snr τοτε σου αυξησαν και αυτο.θα το δεις αφου κανεις ενα reboot πρωτα γιατι τωρα μπορει να ειναι 14 επειδη παιζει.

αλλιως δηλωσε το βλαβη αν τιποτα τοτε σε βλεπω με κανα thomson.εκτος αν πιανουν τα χερια σου να κανεις δοκιμη σε καναν κατανεμητη για να δεις ποσο σταθερα παιζει εκει η γραμμη

Oταν ημουν σε fastpath , ειχα 9 snr και κλιεδωνα στα 14-15.000kbps, αλλα ειχα αποσυνδεσεις.

Πηρα τηλεφωνο και ειπαν οτι θα το κοιταξουν.

Με εβαλαν τελικως σε inteleaved και να κλειδωνω χαμηλοτερα(12.000kbps). Απο την στιγμη που κλειδωνω χαμηλοτερα απο οτι θεωρητικα μου επετρεπε η γραμμη μου, μου φαινεται απολυτως λογικο να εχω υψηλοτερο snr.

(με λιγα λογια μου εβαλαν επιτηδες υψηλοτερο snr margin για να κλειδωνω χαμηλοτερα και να εχω λιγοτερα προβληματα)

Δημοσ.

απλα σου εκαναν 2 αλλαγες.και σου ανεβασαν το snr τοο οποιο ειναι ασχετο με το fast interleave και σου αλλαξαν την γραμμη σε interleave που δεν εχει σχεση με το snr.an den σου αλλαζαν snr και σε εβαζαν interleave τοτε θα κλειδωνες ακομα πιο ψηλα.

Δημοσ.
απλα σου εκαναν 2 αλλαγες.και σου ανεβασαν το snr τοο οποιο ειναι ασχετο με το fast interleave και σου αλλαξαν την γραμμη σε interleave που δεν εχει σχεση με το snr.an den σου αλλαζαν snr και σε εβαζαν interleave τοτε θα κλειδωνες ακομα πιο ψηλα.

Ναι , το καταλαβα αυτο, για αυτο εγραψα αυτο:

Με εβαλαν τελικως σε inteleaved και να κλειδωνω χαμηλοτερα(12.000kbps).

Αυτο που καταβαινω ειναι οτι το υψηλοτερο snr που μου εβαλαν ειναι για να καταφερουν να κλειδωνω χαμηλοτερα, αρα δεν πρεπει να θεωρω οτι εχω προβλημα ετσι? (με δεδομενο οτι πριν τις αλλαγες ειχα 9snr)

Δημοσ.

ναι σε εβαλαν και σε 14 margin για τις αποσυνδεσεις και σε interleave.θα μπορουσαν πχ να ειχαν κανει το ενα απο τα 2 αλλα τελικα ουτε και τα 2 μαζι ειναι αρκετα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι μπορεί να έχει πάθει ο router ξαφνικά και χωρίς κανέναν λόγο να μην μπορεί να διαχειριστεί τα download και το σερφάρισμα. Δλδ με το που κάνω κάποιο download όχι μόνο από torrent αλλά και γενικά από παντού στο σερφάρισμα και γενικά το internet στις άλλες δουλειές στην κυριολεξία σέρνετε. Μερικές φορές ούτε καν στην google δεν μπορώ να μπω.

Αυτό δεν το έκανε ποτέ και έχει αρχίσει το πρόβλημα εδώ και λίγες μέρες. Με το που σταματάει το download τα πάντα επανέρχονται σε κανονικά επίπεδο.

Δημοσ.

περιορισε το Upload και μειωσε τα max connections.εκτος αν εχει μειωθει και η ταχυτητα της γραμμης σου.γιατι το ρουτερ να παθει κατι δυσκολο.επισης προληπτικα για κανα firmware update οπως και οτι εισαι pppoe/lcc

Δημοσ.

Είχα κάνει πρόσφατα firmware update και δεν ξέρω αν είναι από εκεί το πρόβλημα. Εκάνα downgrade να δω πως θα πάει.

Το θέμα είναι ότι δεν είναι σε torrent που λογικό είναι και να σέρνετε αλλά σέρνετε σε κανονικά dowload. Λες και ο router δεν μπορεί αν διαχειριστεί τον διαμοιρασμό της σύνδεσης και την τρώει όλο το download.

Δημοσ.

Τελικά έκανα downgrade και το βλέπω πάει μια χαρά. Ακόμα και όταν κάνω download δεν έχω αυτά τα παράξενα κρεμάσματα της σύνδεσης. Μήπως το νέο firmware είχε πρόβλημα στο Qos γιατί από τι διάβασα έτσι πρόχειρα αυτό είναι που κάνει τον διαμοιρασμό της σύνδεσης σωστά ανάμεσα στα προγράμματα ώστε να μην τρώει κάποιο την σύνδεση μόνο του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...