Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για router 100-150€

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστα έπεζα με ppoa . Η γραμμη δεν πάει παραπάνω απο 8 ( στη τελλας) οποτε δεν ξέρω τι αλλα θεματακια μπορει να έιχα αμα έπεζα σε ppoa και συνχρονιζε η γραμμη παραπάνω .

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν νομιζω να ειχες καποιο θεμα.πολλες φορες τυχαινει καποιοι να μην παιζουν σωστα η να μην παιρουν ip και διαφορα τετοια αλλα αυτο στην πραξη θα το βλεπαμε.και σε αλλο Linksys εχω δει να μην παιρνει Ip με pppoe αλλα με firmware update επαιξε.linksys wag200

• Super Moderators
Δημοσ.
Το netgear έχει ενεργοποιημένη λειτουργεία να κοιτάει αυτόματα για firmware update .

To linksys με ppoa έπεζε σε tellas ,με ppoe δεν έπεζε . Σε ότε που δοκίμασα όμως έπεξε με τη μιαpppoe ! Firmware update δεν είχε βγει μέχρι που το έβγαλα απο την τελλας. Τωρα το έχω στο εξοχικό μου σε συνδέση οτε όποτε δεν μπορω να το δω .

πιο πολύ μου φαίνεται πρόβλημα της Tellas παρά του router :o

αν ανοιγει 20000 connection ειναι λιγο περιττο εκτος αν ειχες 100 mbit γραμμη.

αν κατεβάζεις πολλά torrents ταυτόχρονα είναι καλό για να μην μπουκώνει το σύμπαν...

Δημοσ.
πιο πολύ μου φαίνεται πρόβλημα της Tellas παρά του router :o

αν κατεβάζεις πολλά torrents ταυτόχρονα είναι καλό για να μην μπουκώνει το σύμπαν...

α.ασυμβατοτητα dslam και ρουτερ.τυχαινει.

β.20000 connection ειναι τοy much.ποσα torrents θα βαλεις?100 torrents?καταρχην αμα ανοιξεις 3000 connection θα εχεις χασει ολο το bandwidth για τα connections.

Δημοσ.

Nαι και εγώ πιστευω πως ηταν θέμα του dslam της Τελλάς αφου στον Οτε επέξε κατευθειαν σε pppoe .( μόνο με linksys μου έχει τυχει αυτο το προβλημα 2 φορές )

Απο εκει και πέρα θα έπρεπε να περιμένω το update. Και με το wag 200 το ιδιο προβλημα έιχα !

Δημοσ.

to wag200 νομιζω ειχε τυχει και σε forthnet για ενα διαστημα και λυθηκε με firmware.στην ουσια δεν ειναι θεμα tellas,forthnet,otenet αλλα τι dslam παιζει ο καθενας vendor,chipset.

Δημοσ.

Σήμερα κάθισα και σετάρισα το router. Αρχικά είπα να το σετάρω μέσω windows για να γίνουν όλα αυτόματα μέσω από το cd που δίνανε μαζί. Καμιά τύχη στο σετάρισμα από αυτό το cd. Μιλάμε όποιος δεν έχει γνώσεις και πάει να σετάρει την σύνδεση από αυτό το cd θα δεινοπαθήσει.

Τελικά μπήκα σε linux και έκανα παραδοσιακά το σετάρισμα μέσω broswer. Δοκίμασα και από εκεί να κάνω το σετάρισμα μέσω του αυτόματου wizard αλλά και από εκεί δεν μπορούσε να βρει σύνδεση και παρά το χρόνο που του άφηνα δεν γινόταν τπτ. Αντίθετα το zyxel που είχα πριν σε αυτό το πράγμα τα κατάφερνε μια χαρά.

Τελικά έκανα το σετάρισμα της σύνδεσης manual. Παρατήρησα ότι αργεί λίγο να συνδεθεί ακόμα και όταν πατήσεις το apply με το σωστό pass αργεί να σου δώσει σύνδεση σε σχέση με το zyxel που είχα.

Και στο zyxel το είχα σε PPPoA. Δοκίμασα εδώ να το αλλάξω και να το βάλω σε PPPoE αλλά δυστηχώς δεν μπορούσα να συνδεθω με τπτ. Δεν γνωρίζω αν είναι θέμα του dslam. Ακόμα παρατήρησα ότι στο Multiplexing Method πρέπει να το βάλω σε LLC-based γιατί με VC-based το broswing ήταν αρκετά αργό ενώ με LLC είναι ταχύτατο. Και εδώ είχα στο zyxel ακριβώς την ίδια ρύθμιση.

Στις ρυθμίσεις του router με παραξένεψαν δύο επιλογές που έχει. Το Guest network b/g και a/g. Δεν μπορώ να κατανοήσω τι είναι αυτές οι επιλογές και για καλό και για κακό έβαλα και στις δύο pass σε wpa-2.

Ενά άλλο ενοχλητικό που έχει το router είναι ότι σε κάθε αλλαγή και σε κάθε apply που θα πατήσεις χάνετε στιγμιαία το internet. Ακόμα και restart να γίνει ο router και παρότι συχρονίζετε κανονικά κάνει κάνα δύο με τρία λεπτά για να συνδεθεί o λογαριασμός σου στο internet.

Πάντως έχει ένα αρκετά κατανοητό interface με εξηγήσεις στα δεξιά για κάθε επιλογή που υπάρχει. Εδώσα αρκετά εύκολα σταθερές ip σε όλες τις συσκευές του δυκτίου, εβάλα και αρκετά εύκολα και το port forwarding. Μένει να δω τώρα από σταθερότητα πως τα πάει με αρκετές συνδέσεις πάνω του και με φουλ φόρτο εργασίας. Οτιδήποτε δω θα ενημερώσω.

Δημοσ.

a.δεν κανουμε ποτε setup απο το cd.ποτε μα ποτε.ειναι πιο δυσκολο ενω το εχουν πιο ευκολο και τις μισες φορες δεν πετυχαινει

β.καλο ειναι επισης να μην κανουμε το wizard ωστε να μπορουμε να μπουμε Manual και να δουμε /διαλεξουμε ρυθμισεις.

γ.κανονικα ειναι pppoa/vc και Pppoe/llc και οχι pppoa/llc.επισης ολα τα νεα dslam κανονικα ειναι Pppoe/llc

καλο θα ηταν να δεις για firmware update.αλλιως θεμα ρουτερ με dslam>

b/g διαλεγειες.επισης δεν θυμαμαι τι ειναι το guest network αλλα αμα εισαι οκ με wpa2 και το βλεπεις Lock ειναι ολα οκ

ναι πραγματι σε πολλες αλλαγες χανουν το Internet.παραειναι πολλα λεπτα 2-3 λεπτα για να συνδεθει.εκτος βεβεα αν κοπει αποτομα

το ιντερνετ οποτε συνηθως εκει η συνδεση με τον Provider δεν πεφτει απευθειας οποτε εκει το ρουτερ ναι μεν κανει

προσπαθεια αλλα ο Provider τις αποριπτει αφου σε βλεπει ηδη online.

το μενου ειναι πραγματι ευκολο

Δημοσ.

Firmware έχει το τελευταίο αλλά εδώ που τα λέμε είναι και καινούργια συσκευή σίγουρα θα βγάλουν αργότερα. Δεν γνωρίζω και αν έχει καλή υποστήριξη η netgear στα προιόντα της.

Από τι είδα και στις ρυθμίσεις του zyxel και εκεί το είχα σε pppoe/llc. Σε θέμα ταχύτητα στο σερφάρισμα πάει μια χαρά χωρίς το πραγματικό κόλημα. Στο linux που το έχω σαν κύριο σύστημα είναι ενεργοποιημένο default από την διανομή το ipv6. Επειδή είχα προβλήματα με το σερφάρισμα το είχα απενεργοποιήσει. Θέλω να το ενεργοποιήσω και να δω με αυτό τον router πως θα τα παει.

Πάντως το θετικό είναι ότι πάντα κλειδώνει η σύνδεση στα όρια της ταχύτητα σύνδεσης που έχω δλδ 8190. Στο zyxel ποτέ δεν είχα κλείδωμα στα όρια αλλά ώς συνήθως στα 6000-6500.

Χθες είδα και κάποιες ταινίες στο media server μέσω wifi παίρνοντας δεδομένα από τον nasserver. Εντυπωσιακές ταχύτητες η αναπαραγωγή της ταινίες έγινε χωρίς το παραμικρό κόλλημα και γενικά πήγε μια χαρά το router σαν διαχειριστής.

---------- Προσθήκη στις 15:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:36 ----------

Να ρωτήσω. Για να ανοίξω θύρες στο torrent πρόγραμμα που έχει ο nas κάνω port forwarding η υπάρχει άλλη διαδικασία?

Δημοσ.

Το guest network ειναι για να αφηνεις καποιον που θα έρθει στο σπίτι σου να συνδεθεί στο internet xωρίς όμως να έχει προσβαση στους υπολογιστές που έχεις στο δικτυο σου .

Δημοσ.
Firmware έχει το τελευταίο αλλά εδώ που τα λέμε είναι και καινούργια συσκευή σίγουρα θα βγάλουν αργότερα. Δεν γνωρίζω και αν έχει καλή υποστήριξη η netgear στα προιόντα της.

Από τι είδα και στις ρυθμίσεις του zyxel και εκεί το είχα σε pppoe/llc. Σε θέμα ταχύτητα στο σερφάρισμα πάει μια χαρά χωρίς το πραγματικό κόλημα. Στο linux που το έχω σαν κύριο σύστημα είναι ενεργοποιημένο default από την διανομή το ipv6. Επειδή είχα προβλήματα με το σερφάρισμα το είχα απενεργοποιήσει. Θέλω να το ενεργοποιήσω και να δω με αυτό τον router πως θα τα παει.

Πάντως το θετικό είναι ότι πάντα κλειδώνει η σύνδεση στα όρια της ταχύτητα σύνδεσης που έχω δλδ 8190. Στο zyxel ποτέ δεν είχα κλείδωμα στα όρια αλλά ώς συνήθως στα 6000-6500.

Να ρωτήσω. Για να ανοίξω θύρες στο torrent πρόγραμμα που έχει ο nas κάνω port forwarding η υπάρχει άλλη διαδικασία?

απλο Port forward.απλα καλο ειναι καρφωτα Ip sto nas.επισης κανονικα οπως ειπα ειναι pppoe/llc και οχι Pppoa/vc ουτε Pppoa/llc.βγαζει αρκετα firmware η netgear.δεν τα αφηνει ετσι τα προιοντα της γενικα.καλο support.τωρα οτι κλειδωνει πιο ψηλα ειναι καλο αρκει να ειναι σταθερο.

Το guest network ειναι για να αφηνεις καποιον που θα έρθει στο σπίτι σου να συνδεθεί στο internet xωρίς όμως να έχει προσβαση στους υπολογιστές που έχεις στο δικτυο σου .

ap isolation θυμιζει

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Βγηκέ και το dgn 3500 τώρα με gigabit switch . ( Το έχω παραγγείλει και αναμένω :-) )

Καλησπερα φιλε !

Ενδιαφερομαι και εγω να αγορασω το συγκεκριμενο modem-router (netgear dgn 3500) γιατι εχω ενα linksys wag354g που με εχει πεθανει στις αποσυνδεσεις και στα κολληματα-παγωματα.(και χρειαζεται να το μπαινωβγαλω απο το ρευμα για να επανελθει)

Πως σου φαινεται ως προς την συνδεση adsl? (δηλαδη κυριως το κομματι modem, γιατι ως router (wifi κλπ) γνωριζω οτι ειναι πολυ καλο)

Εχεις αποσυνδεσεις, μπουκωματα οταν κατεβαζεις torrent ή rapidshare, ανεξηγητα κολληματα?

@all:

Πιστευετε οτι το netgear dgn 3500 θα ειναι καλο ως προς το κομματι dsl modem?

Ο φιλος chek2fire που πηρε το Netgear DGND330 πως το βλεπει απο σταθεροτητα? Εχει αποσυνδεσεις?

Το draytek που προτεινετε πολλοι τι πλεονεκτηματα εχει ως προς το netgear dgn3500

Δημοσ.

πιο επωνημη μαρκα το vigor σιγουρα κατι πιο καλο Hardware Κτλ .απο εκει και περα σαν Modem ολα ειναι σχετικα.εξαρτατε τι γραμμη εχεις ποσο attenuation κτλ.αν εχεις πχ 50 attenuation εκει καλο ειναι μονο το thomson και ας ειναι ψιλοχαλια σαν ρουτερ.αν θες κατι γρηγορο πχ ενα Linksys wag200 ειναι πολυ καλο και φτηνο.το vigor δινει αρκετα αλλα και η τιμη του δεν πολυμιαζει με ενος Netgear.το 354 μονο κανα custom firmware αν ηθελες να δοκιμασεις πριν το πεταξεις.ειναι αρκετα παλιο ρουτερ.

Δημοσ.

Με custom firmware(Neptune354 v0.2) εχω το wag354g. Το wag200 το ειχα δοκιμασει και ουτε απο αυτο ειχα μεινει ευχαριστημενος απο το κομματι modem.

Αυτα ειναι τα στατιστικα της γραμμης μου:

Downstream Rate: 12029 Kbps

Upstream Rate: 734 Kbps

Downstream Margin: 14 db

Upstream Margin: 17 db

Downstream Line Attenuation: 21

Upstream Line Attenuation: 10

Downstream Transmit Power: 21

Upstream Transmit Power: 11

Ειμαι σε οτε 24mpbs και σε inteleaved mode , γιατι σε fastpath(που συγχρονιζε στα 15mpbs) ειχα ακομα περισσοτερα disconnects.

Δημοσ.

Λυσε πρωτα το προβλημα που εχεις και σου εχουν βαλει 14dbm SN για να μη πεφτει η γραμμη σου............. και μετα κοιτα για ρουτερ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...