Προς το περιεχόμενο

Νέο PC ~1300€+

alexzzz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω την γνώμη σας για μία επερχόμενη αναβάθμιση. Πριν αρχίσω να σας πω, πως ξέρω ότι η αναβάθμιση είναι ολίγον περιττή, ίσως και ακραία, αλλά δεν θέλω να το αναλύσουμε σας παρακαλώ στο τόπικ, απλά τις τεχνικές σας συμβουλές θέλω.

Ας βάλουμε ένα ταβάνι γύρω στα 1.000 ~ 1.300 (με αρκετό + αν χρειαστεί). Ξεκίνησα να κάνω σκέψεις για i7, με καμία 5870 και κάνα χωράφι ddr3 ram αλλά θυμήθηκα ότι δεν παίζω παιχνίδια (η 9600 που έχω στον q6600 αυτή τη στιγμή είναι κάτι παραπάνω από περιττή για αυτά που παίζω στην χάση και στην φέξη, ενώ υπάρχει και 360) και κάπου εκεί είπα να το φιλοσοφήσουμε λίγο...

Αφού δεν παίζω παιχνίδια, να κάνω μία σύνθεση με λιγότερο δυνατά κομμάτια αλλά ... αθόρυβη; έχω μεγάλο θέμα με τον θόρυβο που κάνει το desktop μου και δεν έχω καταφέρει ακόμα να τον μειώσω.

Επίσης δεν το συζητάμε ότι θα έχει ssd intel για δίσκο συστήματος, 2χ 2terra raid δίσκους σε raid για τα αρχεία και 6-8 (περιττά) gb ddr3 ram...

Αυτά που θέλω να συζητήσουμε είναι:

1. cpu (i5/ i7 socket 1156/ i7 socket 1366/ i στο καλό;;; ή και amd... εγώ θέμα δεν έχω)

2. mobo (εμένα μου αρέσουν intel και asus αλλά για καθαρά εικαστικούς λόγους... θέλουμε να έχει 6+ sata θύρες... το βασικό)

4. gpu (ένα από τα τελέ μοντέλα της ati ή κάτι πιο αδύναμο με παθητική ψύξη; )

5. psu (δεν έχω ιδέα αλλά κινούμαστε πάλι στο ίδιο μοτίβο για τον θόρυβο)

6. κουτί (από παλιά αγαπώ το Cosmos της Coolermaster χωρίς το πλαϊνό παράθυρο... ή αυτό ή κάτι ανάλογο χωρίς φωτάκια και led)

περιφερειακά δεν θέλουμε... ίσως κάτι σε οθόνη αν η τιμή είναι πολύ κάτω από το ταβάνι μας

Δημοσ.

Έχω μία 24" αρά lg (μοντέλα κλπ μόλις πάω σπίτι)... και ναι άλτερ Ελλάδα και μάλιστα eshop ή πλαίσιο (καλά που μου το θύμησες)

Δημοσ.

Αν δεν μου πεις που βρήκες τα φράγκα θα πάρω τηλέφωνο στον υπουργείο οικονομικών για το "πόθεν έσχες" σου... Ή μπορείς να φτιάξεις 2 ωραιότατα pc και να μου δώσεις το ένα. Ε, φανταστικέ, alexzzz;

Δημοσ.

Ωραία, fuck οθόνη, μια χαρά είσαι.

Πάρε ένα τέρας multitasking στα μέτρα σου, με του κουτί σου.

(εγώ ξες, θα σου έβαζα lianli, αλλά η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα μας βρίσκει να διαφωνούμε σε αυτόν τον τομέα).

Αθόρυβο ποιοτικό και επαρκέστατο psu για το συγκεκριμένο setup, 1156 & i5 750 βάση απόδοσης/τιμής στην κατηγορία και επειδή το budget παίρνει και αγαπάς intel, σοβαρή υλοποίηση mobo με usb3/sata3, 8 giga ram για να ανοίγεις 666 tabs στον browser του σατανά (περιορισμένης συχνότητας και timings - δεν bench-άρεις - δε σε νοιάζει), fanless gpu που στην δύσκολη θα σηκώσει και κάνα game με μικροπαραχωρήσεις ~=της 9600Gt που έχεις και τώρα, οι δύο δίτεροι για το raid σου και φυσικά το must buy τον ssd στην παρούσα φάση.

Όταν σετάρεις τον ssd, να επισκεφτείς και το υπέροχο thread μου παρακαλώ, και να μου δώσεις τα εύσημα.

:P

(lock the thread plz, thanx)

:-)

post-30251-129063071972_thumb.png

Δημοσ.

Γνώμη μου να μην πας σε δύο 2ΤΒ δίσκους.Αλλά σε τρείς 1,5ΤΒ green με λιγότερα λεφτά.Αν ντε και καλά πρέπει να φύγουν ~300€ για δίσκους και χρειάζεσαι τόσο πολύ χώρο.Εμένα και οι 2χ1,5TB υπεραρκετοί μου φαίνονται για να κατεβάσεις όλο το σύμπαν αλλά εσύ ξέρεις.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Green-WD15EARS-1-5TB-HDD-3-5inches-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3Gb.htm

^^ Να και το link πρόχειρο.

Όπως επίσης γνώμη μου δίνεις που δίνεις τόσα λεφτά για το μηχάνημα πάρε το lian li το κουτί και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ούτε για αστείο να το μετανιώσεις ποτέ των ποτών.

Kαι με τα ρέστα όπως και τα ρέστα από τους HDDs παίξε σε κάρτα γραφικών(Μια 57χχ θα είναι λουκούμι και για κατανάλωση και για θόρυβο) και δυνατότερο psu(προαιρετικά μια χαρά είναι και το 400άρι που έβαλε ο Liopyr)

Επίσης:Αν έχεις σκοπό να πουλήσεις το παλιό κομμάτι κομμάτι pm me για τον Q6600 :D

Δημοσ.
Γνώμη μου να μην πας σε δύο 2ΤΒ δίσκους.Αλλά σε τρείς 1,5ΤΒ green με λιγότερα λεφτά.Αν ντε και καλά πρέπει να φύγουν ~300€ για δίσκους και χρειάζεσαι τόσο πολύ χώρο.Εμένα και οι 2χ1,5TB υπεραρκετοί μου φαίνονται για να κατεβάσεις όλο το σύμπαν αλλά εσύ ξέρεις.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Green-WD15EARS-1-5TB-HDD-3-5inches-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3Gb.htm

^^ Να και το link πρόχειρο.

Όπως επίσης γνώμη μου δίνεις που δίνεις τόσα λεφτά για το μηχάνημα πάρε το lian li το κουτί και δεν υπάρχει περίπτωση ούτε για αστείο να το μετανιώσεις ποτέ των ποτών,και με τα ρέστα όπως και τα ρέστα από τους HDDs παίξε σε δυνατότερο psu και κάρτα γραφικών.

Επίσης:Αν έχεις σκοπό να πουλήσεις το παλιό κομμάτι κομμάτι pm me για τον Q6600 :D

Ευχαριστώ Νίκο... το σκεπτικό των 2x 2terra είναι το raid... ο ένας δηλαδή πάει "χαμένος" αλλά μου είναι υπέραρκετός (και έχω καβάτζα πολλούς δίσκους ακόμα)

Δημοσ.

Πολύ ωραία η σύνθεση του Liopyr δεν νομίζω πως θέλει παραπάνω ψάξιμο, εφόσον δεν παίζεις παιχνίδια σου είναι αρκετό.

Δεν θα έκανα raid 0 4tb. αν σου χαλάσει ο ένας δίσκος θα χάσεις και τα 4..εκτος αν κάνεις raid 1.

Επίσης το cosmos δεν είναι και τόσο φοβερό κουτί, εκτός και αν το βλέπεις μόνο απο θέμα αισθητικής.

ίσως έχουν δίκιο τα παιδιά για την πρακτικότητα και την ποιότητα του Lian li.

Δημοσ.

Ολοκλήρωσα το πάνω πόστ μου.Εσύ ξέρεις καλύτερα απλά πολλά λεφτά για 2tb δίσκο τα 170€ τη στιγμή που ο 1,5tb είναι σχεδόν τσάμπα αναλογικά.Και με 90€ τον βρίσκεις σχεδόν μισή τιμή δηλαδή για 500gb παραπάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...