nikosjc Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μία ερώτηση... Αφού κατάφερα και έστησα την σελίδα μου, έχω βάλει σε κάθε σελίδα ένα scroll textάκι με υπερσύνδεσμο. Θα ήθελα λοιπόν να μπορώ να το ανανεώνω, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγω κάθε σελίδα ξεχωριστά. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει τρόπος να έχεις ένα txt και να διαβάζει από έκεί τα δεδομένα. Αν κάποιος γνωρίζει τον τρόπο θα ήθελα την βοήθεια του γιατί ψάχνοντας στο google ψιλομπερδεύτικα. Το scroll το έχω μέσα σε ένα div και έχω κάνει και μερικές μορφοποιήσεις. Παραθέτω και τον κώδικα... > <div id="Scroll" style="position:absolute; overflow:hidden; left:266px; top:80px; width:703px; height:24px; z-index:24"> <marquee width="779" height="21" scrolldelay="100"> <div class="scrollText"> <div><FONT color="#666" size="+1"><STRONG>ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ<a href="http://SELIDA.html"></a></STRONG></FONT></div> </div></marquee> </div> Στην ουσία αυτό που θα ήθελα να αλλάζει είναι το: ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ<a href="http://SELIDA.html"></a> Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Uberalles_gr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Επειδή δεν κατάλαβα ακριβώς, θες να αλλάζεις το περιεχόμενο ενός div?
nikosjc Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Έχω 10 σελίδες που έχουν το ίδιο scroll κειμενάκι στην επικεφαλίδα ας πούμε. Αυτό κάθε κάποιες μέρες θέλει ανανέωση. Θα πρέπει λοιπόν να μπαίνω σε κάθε μια σελίδα και να το αλλάζω. Θέλω λοιπόν, αν γίνεται κάπως, στον κώδικα των html σελίδων μου, εκεί που διαβάζει το κείμενο του scroll αντί να το γράφω σε κάθε σελίδα, να υπάρχει κάποια σύνδεση με ένα .txt αρχείο που θα περιέχει αυτό που θέλω να λέει στο scroll. Οπότε, να αλλάζω μία φορά το κείμενο που θα έχει το .txt, και να εμφανίζεται σε κάθε html σελίδα (μέσα στο scroll). Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Το ψάχνω, αλλά παντού βρίσκω για php που δεν έχω ιδέα. Ίσως αν μπορούσα να αλλάξω κάπως αυτόματα τις σελίδες μου σε php και με κάποιον κώδικα να το έκανα? Please help γιατί είναι ταλαιπωρία η ανανέωση και ίσως χρειαστεί και σε άλλα σημεία εκτός του scroll! Έχω ας πούμε και σε κάποια πλαίσια κείμενο που πρέπει να ανανεώνεται συχνά. Θα ήταν καλό να το διάβαζε και αυτό από ένα txt αρχείο και να το φόρτωνε μετά στην σελίδα.
kwstas_pap Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις αν ξέρεις λίγη javasctipt. Φτιάχνες σε ένα ξεχωριστό αρχείο .js ένα script που θα τυπώνει το κείμενο που θες.. πχ document.write ('keimeno keimeno'); ψάξε λίγο για τη σωστή σύνταξη στο google έπειτα άνοιξε ΚΑΘΕ σελίδα και εκεί που έχεις το κείμενο σβηστο και βάλε κώδικα που θα καλεί το παραπάνω .js .. πχ <script type="text/javascript" src="onoma.js"></script> μιλάω θεωρητικά χωρίς να το έχω κάνει.. αν σου πετύχει τότε από εκεί και πέρα όποτε αλλάζεις το κείμενο στο js θα αλλάζει σε όλες τις σελίδες.
Uberalles_gr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις αν ξέρεις λίγη javasctipt.Φτιάχνες σε ένα ξεχωριστό αρχείο .js ένα script που θα τυπώνει το κείμενο που θες.. πχ document.write ('keimeno keimeno'); ψάξε λίγο για τη σωστή σύνταξη στο google έπειτα άνοιξε ΚΑΘΕ σελίδα και εκεί που έχεις το κείμενο σβηστο και βάλε κώδικα που θα καλεί το παραπάνω .js .. πχ <script type="text/javascript" src="onoma.js"></script> μιλάω θεωρητικά χωρίς να το έχω κάνει.. αν σου πετύχει τότε από εκεί και πέρα όποτε αλλάζεις το κείμενο στο js θα αλλάζει σε όλες τις σελίδες. Πολύ καλή ιδέα και εύκολη στην υλοποίηση
nikosjc Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αν και δεν ξέρω από javasctipt, θα το προσπαθήσω και ελπίζω να δουλέψει. Θα σας ενημερώσω σύντομα. Πάντως αν κάποιος ξέρει και μπορεί, ας μου κάνει ένα παράδειγμα πιο ολοκληρωμένο. @betugias: Πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω εγώ αυτό??? Super Text Search 2.85
betugias Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αν και δεν ξέρω από javasctipt, θα το προσπαθήσω και ελπίζω να δουλέψει. Θα σας ενημερώσω σύντομα. Πάντως αν κάποιος ξέρει και μπορεί, ας μου κάνει ένα παράδειγμα πιο ολοκληρωμένο. @betugias: Πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω εγώ αυτό??? Super Text Search 2.85 είναι καλύτερη η λύση με το java ή όσος xml . Αυτό που σου πρότεινα είναι μαζικός μετατροπέας αρχείων .
nikosjc Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Λοιπόν παιδιά τα κατάφερα! Σας ευχαριστώ όλους και ειδικά τον Κώστα για τη λύση που μου πρότεινε. Παραθέτω και την απλή λύση της javascript: Σε ένα .txt αρχείο γράφουμε τα παρακάτω: document.write('<a href=\"http://www.example.com\">Example</a>'); όπου βεβαίως "Example" το κείμενο που θα φαίνεται και "http://www.example.com" ο υπερσύνδεσμος του "Example". Εδώ να σημειώσω ότι τα \ μπαίνουν γιατί έτσι ξεχωρίζει ότι είναι κώδικας html μέσα σε javascript. Σώζουμε το .txt με κατάληξη .js (πχ. test.js) Μετά στον κώδικα της html σελίδας μας, πάμε στο σημείο που θέλουμε να εισάγουμε το κείμενο και γράφουμε: <script src="test.js"></script> Και είναι έτοιμο!!!! Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.