Προς το περιεχόμενο

διαρκεια μπαταριας sony vaio

georginio23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλισπερα παιδια.χθες πηρα εναν sony vaio τον φορτησα 8 ωρες οπως μου ειπαν και το πρωι μολις τον ανοιξα η μπαταρια ηταν στον 85%.το μεσημερι τον φορτησα για αλλες 8 ωρεσ και τωρα το βραδυ ειναι παλι 85%.δεν λεει να γεμισει.μηπως εχει καποιο προβλημα?η επειδη ειναι καινουριος μου κανει τετοια κολπακια?? ευχαριστω

Δημοσ.
καλισπερα παιδια.χθες πηρα εναν sony vaio τον φορτησα 8 ωρες οπως μου ειπαν και το πρωι μολις τον ανοιξα η μπαταρια ηταν στον 85%.το μεσημερι τον φορτησα για αλλες 8 ωρεσ και τωρα το βραδυ ειναι παλι 85%.δεν λεει να γεμισει.μηπως εχει καποιο προβλημα?η επειδη ειναι καινουριος μου κανει τετοια κολπακια?? ευχαριστω

checkare μήπως είναι ενεργοποιημένο το battery care fuction. Πάνε στο vaio control center μετά power managment και klickαρε στο battery. Δες αν είναι επιλεγμένο το battery care fuction και αν ναι πάτα advanced να δεις σε τι ποσοστό. Αν είναι πχ. στο 80% τότε η μπαταρία σου δεν θα φορτίζει πάνω από αυτό το ποσοστό.

Δημοσ.

Είναι από το battery care που λέει και ο φίλος. Το πρόβλημα είναι γνωστό ως battery drain και το συναντάμε σε πάρα πολλά notebook/netbook τελευταία. Προσωπικά το είχαν και τα 3 τελευταία μοντέλα που έχω αγοράσει.

Εγω το χειρίζομαι ως εξής. Έχω ενεργοποιημένο το battery care για να μην φορτίζει συνεχώς η μπαταρία, παρα μόνο όταν πέσει κάτω από το 80%. Αυτό μας προστατεύει από άσκοπους και συνεχείς κύκλους φόρτισης.

Όταν τώρα με το καλό χρησιμοποιήσω την μπαταρία και θέλω να την φορτίσω...ξετσεκάρω το battery care προκειμένου η μπαταρία να φορτίσει στο 100%. Μολις ολοκληρωθεί η φόριτση μπορούμε πάλι να τσεκάρουμε το battery care.

Αν δεν μετακινείσαι τακτικά μπορείς να μην βγάζεις το λαπτοπ από την πρίζα και να αποφεύγεις αυτη την διαδικασία.

Δημοσ.

Τελικά με το battery care της sony μπορούμε να έχουμε το λαπτοπ συνέχεια στο ρεύμα με την μπαταρία πάνω χωρίς άγχος μην χαλάσει η μπαταρία ? Εγώ το έχω στο 50%, μιας και το έχω συνέχεια στην μπρίζα , για extra προστασία.

Δημοσ.

Όλα τα sony έχουν αυτό το προγραμματάκι; Υπάρχει η δυνατότητα αυτό να χρησιμοποιηθεί σε άλλους φορητούς; Αν όχι μήπως έπεσε στην αντίληψη σας κάποιο άλλο πρόγραμμα (εμπορικό ή μη) που να κάνει το ίδιο;

Δημοσ.

Εγώ βασικά τώρα το ανακάλυψα..Πολύ χρήσιμο πρόγραμμα!

Εκανα κι εγώ enable το battery care και ήδη έλεγε ότι η ποιότητα της μπαταρίας είναι καλή.

Δημοσ.
Τελικά με το battery care της sony μπορούμε να έχουμε το λαπτοπ συνέχεια στο ρεύμα με την μπαταρία πάνω χωρίς άγχος μην χαλάσει η μπαταρία ? Εγώ το έχω στο 50%, μιας και το έχω συνέχεια στην μπρίζα , για extra προστασία.

Δε νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα. Απλά θα ήταν καλό 1 φορά το μήνα να χρησιμοποιείς και να φορτίζεις την μπαταρία.

---------- Προσθήκη στις 17:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:18 ----------

Εγώ βασικά τώρα το ανακάλυψα..Πολύ χρήσιμο πρόγραμμα!

Εκανα κι εγώ enable το battery care και ήδη έλεγε ότι η ποιότητα της μπαταρίας είναι καλή.

Πράγματι...και το καλύτερο είναι ότι το batteρy care "λειτουργεί" ακόμη και με κλειστό τον υπολογιστή.

Δημοσ.

Το battery care πράγματι προστατεύει από άσκοπους κύκλους φόρτισης.

Το Battery drain όμως είναι άλλo θέμα. Στην ουσία είναι ότι αν φορτίσεις το laptop 100%

και το ανοίξεις την επόμενη μέρα αυτό θα δείχνει π.χ. 84% ενώ πραγματικά θα έχει ας πούμε 96%

και το ποσοστό πέφτει κάτω από 84% όταν φτάσει και η πραγματική ενέργεια της μπαταρίας στα 84%.

Στην ουσία η αυτονομία παραμένει ίδια απλά δεν απεικονίζεται σωστά.

Αυτό είναι κατασκευαστικό πρόβλημα όλων Vaio.

Δημοσ.

εγώ γιατί δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς δουλεύει το battery care...???

πως ακριβώς λειτουργεί, τι αλλάζει στον τρόπο φόρτισης της μπαταρίας?

τι είναι πιο καλά, στο 50% ή στο 80%?

αν όσοι ξέρουν βαριούνται να εξηγούν (κατανοώ..) τουλάχιστον ας δώσουν κανένα link που να το αναλύει..

θα ήταν χρήσιμο..

thanx.

Δημοσ.

παιδιά, κανείς ακόμα?

εγώ το έχω στο 50% και συνέχεια στη μπρίζα αλλά δε το βλέπω να πέφτει κάτω από 100%...

δε θα έπρεπε να πέφτει μέχρι το 50% και μετά να ξαναφορτίζει??

Δημοσ.
παιδιά' date=' κανείς ακόμα?

εγώ το έχω στο 50% και συνέχεια στη μπρίζα αλλά δε το βλέπω να πέφτει κάτω από 100%...

δε θα έπρεπε να πέφτει μέχρι το 50% και μετά να ξαναφορτίζει??[/quote']

Αν το έχεις στο 50% τότε πρέπει να το βγάλεις από την μπρίζα , να το αφήσεις να πέσει κάτω από το 50% και μετά να το ξαναβάλεις στην μπρίζα. Τότε θα μείνει στον 50% και δεν θα ανεβαίνει άλλο.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

ΟΚ, κατανοητό.

Και αυτό αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας?

Άλλες σχετικές συμβουλές για την σωστή χρήση της μπαταρίας?

Εγώ το δουλεύω κατά 80% συνδεδεμένο στη μπρίζα (σαν desktop replacement). Τι ενδείκνυται για τέτοια χρήση της μπαταρίας?

Δημοσ.
ΟΚ, κατανοητό.

Και αυτό αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας?

Άλλες σχετικές συμβουλές για την σωστή χρήση της μπαταρίας?

Εγώ το δουλεύω κατά 80% συνδεδεμένο στη μπρίζα (σαν desktop replacement). Τι ενδείκνυται για τέτοια χρήση της μπαταρίας?

για επιπλέον συμβουλές δες εδώ http://www.ipedia.gr/?p=148

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...