Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο chrome μου φαίνεται απόμακρος, σαν ένα κρύο πρόγραμμα, ο firefox έχει τη ζεστασιά του "δικού μου browser".

Απλά έχεις συνηθίσει τον firefox ούτε ζέστες ούτε κρύα

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Εγώ χρησιμοποιώ firefox εδώ και χρόνια, και τολμώ να πω πως τα addons δεν είναι ο μόνος λόγος που με κρατάνε σ'αυτόν. Ξοδεύω πάνω από 6-7 ώρες / ημέρα στο internet, και ναι, ο firefox αργεί σε σχέση με άλλους browsers. Αλλά δεν μου πάει καρδιά να τον αλλάξω, πώς αφήνει κανείς αυτό που έχει μάθει να χρησιμοποιεί καθημερινά, ασταμάτητα, για χρόνια?

Ο chrome μου φαίνεται απόμακρος, σαν ένα κρύο πρόγραμμα, ο firefox έχει τη ζεστασιά του "δικού μου browser".

Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε τί εννοώ, καλό το skype αλλά πώς να αφήσω το msn στην άκρη και να μπαίνω skype?

Έτσι δεν είναι? Ή έχω μια ασθένεια που λέγεται σχιζοφρένεια?

Καταλαβαίνω τι θες να πεις, και 'γω μια από τα ίδια είμαι. Πολύ δύσκολα θα εγκαταλείψω τον firefox ολοκληρωτικά. Όμως σκέφτομαι το εξής, πριν από χρόνια όπως λες, όλοι εγκαταλείψαμε τον IE, εγώ προσωπικά με μεγάλη δυσκολία και επιφύλαξη, για να πάμε σε κάτι που πραγματικά φαινόταν και έπειθε ότι ήταν καλύτερο.

Δίνω λοιπον τώρα, την ευκαιρία και στον Chrome, να με πείσει ότι είναι καλύτερος, και αν το κάνει, ναι θα εγκαταλείψω τον Firefox, ίσως και εν μέρει. Γιατί όπως είπε και ο φίλος BladeRunner, στο netbook ή ακόμα και στο λαπτοπ, έχω ανάγκη από ελαφριά προγράμματα να κάνω την δουλειά μου. Στο τετραπύρηνο του desktop ας υπάρχει η αλεπού, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι παντού.

Όπως είπα και σε προηγούμενο post, με το Xmarks μπορώ να έχω τα bookmarks μου συγχρονισμένα και στους 2 browsers ταυτόχρονα, οπότε τι με εμποδίζει να έχω όποιον με βολεύει σε κάθε περίπτωση; Όπως με τα κινητά, έχω μια κάρτα για το πρόσωπο με την τάδε εταιρία για απεριόριστα, και για τους φίλους μια άλλη, μια σύνδεση, ότι με βολεύει...

Δημοσ.

Δεν υπαρχει τελειος browser (για την ωρα) ρε παιδια.

Ολοι εχουν τα προβληματα τους. Εγω παρατησα τον ff και τρεχω opera εδω και 3+ χρονια τωρα. Αν ειμαι ευχαριστημενος? καθολου. Δεν εχω ταα προβληματα του ff παρα πολυ μνημη , μετρια ταχυτητα κλπ, αλλα εχω αλλα οπως συμβατοτητα σε sites, μερικες εικονες τις ανοιγει οταν "θελει" δεν εχω ικανοποιητικο addblock κλπ.

Τον chrome το ελαχιστο που τον ξερω δε λεει και πολλα σε σχεση με opera, ff.. οταν εχει να ανοιξει 2-3 σελιδες καλα τα παει.. οταν φορτωσει 15-20 σελιδες ομως γινεται χειροτερος απο τον ff σε μνημη ταχυτητα κλπ.

Το καλο ειναι οτι υπαρχουν εναλακτικες για τον καθενα αναλογα τις αναγκες του.

Το κακο ειναι οτι κανενας browser δεν συγκεντρωνει ολα τα πλεονεκτήματα εναντι των αλλων μεχρι στιγμης..

Δημοσ.

δηλαδη η αποκριση ειναι πια τοσο μεγαλη? πανω απο λεπτο? δεν καταλαβαινω γιατι λενε οτι ο ενας ειναι πιο γρηγορος απο τον αλλον την στιγμη που αντε να εχουν 2-3 δευτερα διαφορα στο load τοσο πολυ αγχος εχετε μην χασετε 2-3 δευτερα απο την ζωη σας περιμενοντας να ανοιξει?

Δημοσ.

Eγω παντως κραταω τον Firefox για το link scanner του avg internet security που εχω. Αν αποφασισουν ποτε οι υπευθυνοι της avg να βαλουν το χαρακτηριστικο και σε αλλους browser πλην firefox kai explorer θα τον εγκαταλειψω. Εκτος και αν διορθωσει το θεμα με την ταχυτητα. Κριμα γιατι ηταν και ισως να ειναι και ακομα ο καλυτερος. Αλλα καθετι εχει αρχη μεση και τελος.

Δημοσ.
πολυ ουσιαστικο το σχολιο σου.

ειναι της λογικης της ψευτομαγκιας μεσα απο φορουμς.

αν δεν σου αρεσει ο διαλογος,μην συμμετεχεις.

καλα εκανε το παιδι και το προτεινε.

εξαλλου και το ιδρυμα mozilla το παραδεχεται αυτο,μεσα απο την ειδηση που σχολιαζουμε.

και φυσικα δεν μιλαμε για διαφορες δεκατων,αλλα ολοκληρων δευτερολεπτων,ειδικα οταν ξεκινας και του εχεις να ανοιξει ταυτοχρονα 5 ταμπς,την στιγμη που αλλοι browsers αργουν στο υποδιπλασιο.

που κ να ζούσες σε εποχές dialup, θα έκοβες τις φλέβες σου. Η τρίχα ...τριχιά λέμε.

αλήθεια για ποιο παιδί μου μιλάς; Το σχόλιο μου ήταν γενικό.

epic fail το σχολιο σου.

στην λογικη των power users μετρανε και τα δεκατα.

εκτος και αν εισαι κανα κοριτσακι που μπαινει μονο facebook και παιζει καμμια πασιεντσα.

ε τοτε,κανεις και μια υπομονη.

Οχι απλά κοιτάω ΚΑΙ άλλα πράγματα εκτός της ταχύτητας; Μου επιτρέπεις ή να πάω να παίξω με τις κούκλες μου; Οτι να ναι...μερικοί.

ps

επειδη ειμαι σιγουρος οτι θα δυσκολευτεις να το καταλαβεις,μιλαω παντα για netbooks.

στο quad core μου χαιρω πολυ,ολοι ιδιοι φαινονται αν και εκει το εμπειρο ματι διακρινει διαφορα.

στα netbooks οι διαφορες ειναι τιτανοτεραστιες.

Ατσα και εξυπναδούλες ... προσκυνώ σε, κρακεράκια ...

Συνεχίστε να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια.

Δημοσ.
Δεν υπαρχει τελειος browser (για την ωρα) ρε παιδια.

Ολοι εχουν τα προβληματα τους. Εγω παρατησα τον ff και τρεχω opera εδω και 3+ χρονια τωρα. Αν ειμαι ευχαριστημενος? καθολου. Δεν εχω ταα προβληματα του ff παρα πολυ μνημη , μετρια ταχυτητα κλπ, αλλα εχω αλλα οπως συμβατοτητα σε sites, μερικες εικονες τις ανοιγει οταν "θελει" δεν εχω ικανοποιητικο addblock κλπ.

Τον chrome το ελαχιστο που τον ξερω δε λεει και πολλα σε σχεση με opera, ff.. οταν εχει να ανοιξει 2-3 σελιδες καλα τα παει.. οταν φορτωσει 15-20 σελιδες ομως γινεται χειροτερος απο τον ff σε μνημη ταχυτητα κλπ.

Το καλο ειναι οτι υπαρχουν εναλακτικες για τον καθενα αναλογα τις αναγκες του.

Το κακο ειναι οτι κανενας browser δεν συγκεντρωνει ολα τα πλεονεκτήματα εναντι των αλλων μεχρι στιγμης..

Το μόνο που έλειπε απο τον chrome ήταν τα add-ons που πλέον υλοποιήθηκαν.

Τα developer tools του είναι μια χαρά και είναι μετρημένα ποlύ γρήγορος στην javascript.

Τώρα όσον αφορά τις 15-20 σελίδες....ε χαίρω πολύ, 15 youtube tabs ίσως γονατίσουν οποιοδήποτε σύστημα.

Δημοσ.

η ΑΙΣΘΗΣΗ που αποκομίζω από τον Opera είναι απίστευτα πιο γρήγορος από τον FF. Η ΑΙΣΘΗΣΗ εντάξει; Δεν έχω μετροεργαλεία. Από την άλλη η κατανάλωση μνήμης είναι ΕΦΑΜΙΛΛΗ αν όχι περισσότερη. Επειδή το task manager είναι από τα εργαλία που έχω τεστάρω συνεχώς όλα τα προγράμματα μπορώ να το πω με σιγουριά. Τα μηχανήματά μου έχουν μόνο λίγα και ελαφριά προγράμματα , δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας και έχοντας περάσει από εποχές Nero, Power DVD κλπ καρκίνων, όλα πια είναι free και από τα free τα πιο ελαφριά, αλλά και από αυτά που κάνουν ψάχνω (πολύ μα πάρα πολύ) να κάνουν ακριβώς μα ακριβώς ότι ζητήσω χωρίς να χρειάζεται να το παίζω ειδικός και εξυπνάκιας. Με αυτό το προφίλ χρήσης και σκέψης ο Opera φαίνεται ότι είναι πολύ γρήγορος σε ADSL γραμμή αλλά υστερεί σε πρακτικότητα. Σε on the go με πολύ κακή λήψηθα δω τι πραγματικά κάνεισε ταχύτητα... στα δύσκολα!!!

Δημοσ.

Σε λιγο καιρο βγαινει Firefox v4, εκει θα δουμε μεγαλες διαφορες.

Πχ: ολοκαινουργιο design, με process manager κτλπ

Ειναι ακομα σε alpha εκδοση, γιαυτο λιγη ακομα υπομονη :P

Δημοσ.
Το μόνο που έλειπε απο τον chrome ήταν τα add-ons που πλέον υλοποιήθηκαν.

Τα developer tools του είναι μια χαρά και είναι μετρημένα ποlύ γρήγορος στην javascript.

Τώρα όσον αφορά τις 15-20 σελίδες....ε χαίρω πολύ, 15 youtube tabs ίσως γονατίσουν οποιοδήποτε σύστημα.

Φιλε δε μιλαμε για 20 σελιδες youtube.. μην τρελενεσαι..;) μιλαμε για κανονικες σελιδες html και images. Οταν λεμε κατι δεν παμε να πιασουμε πρωτα τα ακρα. :-)

Οπως λεει κ ο φιλος πιο πανω, (εκτος απο τη μνημη που τη σκιζει στανταρ), εχω την αισθηση οτι γινεται ποοολυ αργος οταν εχει να τρεξει πολλες σελιδες. Απλα πραγματα.

Δεν ψαχνω μετρησεις επίσημες κλπ. Εγω κοιταω τι μου λεει εμενα σαν αποδοση.. οτι και να πουν τα διαφορα test drive. ;) :-)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είμαι πιστή στο Firefox αλλά όταν μου ετρωγε εχθές 99% CPU με μονο 2 tabs (που δεν έκαναν κατι ιδιαίτερο) ανοιχτά τι να κανώ; Ξέρει κανείς αν κάποιο απο τα plug ins έχει κάπιου είδους memory leak; Κοίταξα μήπως και είναι γενικό το πρόβλημα και δεν έβγαλα άκρυ...Αρνούμε να γυρίσω στο explorer αλλα αν δεν αλλάξουν τα πραγματά ίσως να ήρθε o καιρός να αντικατασταθεί το Firefox.

Δημοσ.
Εγώ χρησιμοποιώ firefox εδώ και χρόνια, και τολμώ να πω πως τα addons δεν είναι ο μόνος λόγος που με κρατάνε σ'αυτόν. Ξοδεύω πάνω από 6-7 ώρες / ημέρα στο internet, και ναι, ο firefox αργεί σε σχέση με άλλους browsers. Αλλά δεν μου πάει καρδιά να τον αλλάξω, πώς αφήνει κανείς αυτό που έχει μάθει να χρησιμοποιεί καθημερινά, ασταμάτητα, για χρόνια?

Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε τί εννοώ, καλό το skype αλλά πώς να αφήσω το msn στην άκρη και να μπαίνω skype?

Έτσι δεν είναι? Ή έχω μια ασθένεια που λέγεται σχιζοφρένεια?

Οχι, πολυ καλα τα λες.. Μαλιστα την συγκριση msn/skype την σκεφτομουν και γω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...