Προς το περιεχόμενο

overclocking σε phenom και 5850

aekoriginal21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω κανα μηνα τον υπολογιστη με τα παραπανω χαρακτηριστικα και θα ηθελα να του δωσω μια ωθηση, γιατι ειμαι gamer και το ζητουμενο εδω ειναι τα fps. μηπως καποιος μπορει να μου πει για τα καλυτερα overclocking προγραμματα και το τι χρειαζομαι? η μητρικη μου ειναι αυτη :http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522769&u=ASUS-M4A79XTD-EVο. ειναι απαραιτητο να παρω κι enan cpu cooler, γιατι μεχρι στιγμης μια χαρα παιζει ακομη και κατω απο συνθηκες πιεσης. μια ασχετη καπως ερωτηση, αλλα τα 8gb μνημης ram θα διαφοροποιησουν το συστημα, καθως τωρα εχω μολις 4!

Δημοσ.

οχι, ολα ειναι πολυ καλα, μετα απο... χρονια αποταμιευσης, το πηρα για να ασχοληθω και να μπω στον κοσμο του pc. η εκφραση προηγουμενως που εβαλα τον εαυτο μου ως gamer ισως ειναι λανθασμενη , καθως απεχω απο τον χωρο απο εποχη 6600gtx. θα ηθελα οπως και καθε gamer να βιωσω την εμπειρια του overclocking.

Δημοσ.
οχι, ολα ειναι πολυ καλα, μετα απο... χρονια αποταμιευσης, το πηρα για να ασχοληθω και να μπω στον κοσμο του pc. η εκφραση προηγουμενως που εβαλα τον εαυτο μου ως gamer ισως ειναι λανθασμενη , καθως απεχω απο τον χωρο απο εποχη 6600gtx. θα ηθελα οπως και καθε gamer να βιωσω την εμπειρια του overclocking.

δεν ειναι για τους gamer το overclock ;) (αναλογος βασικα το τι θελουμε :P )

του κανεις η δεν του κανεις μια χαρα τραβαει στα σημερινα παιχνιδια ;) σε τι οθονη παιζεις??

Δημοσ.

παιζω σε αυτη την οθονη:http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-M2362D-PC-LCD-TV-Monitor-M2362D-PC.htm παντως νομιζω πως ενα καλο overclock θα εκανε σημαντικη αλλαγη και στο mb και στο cpu και gpu.

Δημοσ.

νομιζω πως σε τετοια αναλυση ο cpu σου δεν θα παρει και πολυ βαρος πανω του και να μην τον ανεβασεις δεν θα κανεις και μεγαλη διαφορα

απο εκει και περα ανεβασε την 5850 λιγο σαν μια 5870 :-)

κατεβασε το MSI Afterburner για oc το CPUID HWMonitor για θερμοκρασιες και το FurMark για να δεις αν τα καταφερνει στο overclock.....

σκοπος δεν ειναι να την κανεις μεχρι τερμα γιατι για λιγο αποτελεσμα αυξανετε πολυ η θερμοκρασιες.....

περιμενε καμια συμβουλη πρωτας απο κανεναν που να εχει κανει στην 5850 για να σου πει περισοτερα

Δημοσ.

εχω τον 955 τον phenom, γιατι απο οτι εχω ακουσειανεβαινει πανω απο τον 3.4 με καλο overclocking. σκοπευω, μολις μαζεψω λεπτα, να παρω κι ενα cooler της προκοπης, γιατι το stock ειναι μεν καλο για απλη χρηση, αλλα για 5 και 6 ωρες σε gaming ena αφτερμαρκετ θα ηταν εξαιρετικο!

Δημοσ.

Βασικά ο 955 αν είναι c3 stepping πάει άνετα στα 4ghz αλλιώς μέχρι 3.8 άνετα, για παραπάνω θες νεράκι

ή κουτί με τρελό airflow και aftermarket ψήκτρα. Το θέμα όμως για μένα είναι αν αξίζει τον κόπο.

Πόσα frames δλδ νομίζεις θα κερδίσεις? Αν πχ τώρα παίζει στα 50 frames δεν πιστεύω να καταφέρεις

να πας πάνω από 60 και ερωτώ αξίζει τον κόπο?

Για μένα η απάντηση είναι όχι, δεν αξίζει με τίποτα τον κόπο εκτός κι αν θέλεις να δεις τα όρια του hardware

που έχεις αλλά και πάλι δεν αξίζει για everyday use. Εγώ πχ έχω παρόμοιο σύστημα με το δικό σου (έχω 5870)

και ναι έχω ψαχτεί με overclock σε cpu και κάρτα αλλά μόνο για να δώ που φτάνει στο 3dmark. Στα παιχνίδια

δεν έχω πρόβλημα οπότε δεν αξίζει να ζορίζω το σύστημα για 5-10 frames στα 60-70. Αν ήμουν στα 20-30 τότε

ναι θα άξιζε.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Δημοσ.

βεβαια, σε καταλαβαινω, αλλα οπως κι εσυ, κι ολοι που εχουμε εναν καλο pc θελουμε να δοκιμασουμε τα ορια του. ο phenom επεξεργαστης, που νομιζω πως θα τον κρατησω χρονια κατα τη γνωμη πολλων η χρυση τομη του overclocking καθως νομιζω ανεβαινει πολυ ευκολα. δεν λεω να τον παω για exteme καταστασεις, αλλα καλο ειναι ενα φρεσκαρισμα απο τα stock επιπεδα!

Δημοσ.

Full hd αναλυση και να κερδισεις 10 καρε (απο 50->60) δεν υπαρχει περιπτωση να δεις ανεβαζοντας τον επεξεργαστη μονο,ρεαλιστικοτερο σεναριο θα ηταν 50->52/53 frames.

Κλοκαροντας την καρτα ισως και να εβλεπες κατι παραπανω...

Δημοσ.

ε ναι ρε συ topos ενδεικτικά τα είπα τα νούμερα για να καταλάβει το παλικάρι ότι το κέρδος δεν είναι τόσο τραγικό.

Δημοσ.

Καταρχήν το νημα ειναι σε λαθος ενότητα.

Anyway εγω χρησιμοποιώ το PhenomMSRTweaker(http://phenommsrtweake.sourceforge.net/) για OC σε CPU(Υπαρχοθν και το K10stat και το Overdrive της AMD).

Για GPU μπορείς να δοκιμάσεις ειτε το Rivatuner ειτε το Ati tray tools. Με το δεύτερο θα πρεπει να βαλεις τη τελευταια beta και να εχεις σκετους drivers χωρις CCC. Τελος με το Fusion απο το site της AMD μπορεις να κανεις OC profile ανα προγραμμα, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σταθερο.

Δημοσ.

εγω εχω μια απορια ασχετη με το μεχρι τωρα θεμα. γιατι δεν βγαζει η ati 3d και το εχει μονο η κατωτερη της nvidia; και κατι αλλο, χρειαζεται ειδικη τηλεοραση για να δω 3d κι αν ναι, ειναι καμια διαθεσιμη στην αγορα;, ευχαριστω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...