Προς το περιεχόμενο

Triple boot:ubuntu 9.10 windows 7(32) windows xp(32)


ktsolkas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και σκεφτομαι να χτυπησω μια μινι αναβαθμισουλα στο pc μου θα κανω και μια αναβαθμιση στα λειτουργικα του.

Σκεφτομαι σε ενα 640αρη δισκο αφου τον χωρισω σε 4 partition να κανω εγκατασταση τα εξης:

UBUNTU 9.10 PARTITION 1

WINDOWS XP(32) PARTITION 2

WINDOWS 7(32) PARTITION 3

και το τελευταιο partition να το χρησιμοποιησω για να παρω images απο τα λειτουργικα αμεσως μετα την εγκατασταση τους για μετετεπειτα επαναφορα.

 

Μπορει καποιος να μου πει με ποια σειρα να κανω την εγκατασταση και να δουλεψουν?

Να θυμισω οτι τα UBUNTU 9.10 εχουν τον grub2 οπου δεν συνεργαζεται τοσο ευκολα με αλλα λειτουργικα.θελω καποιος ξερει να με βοηθησει με ποια σειρα αποδεδειγμενα θα δουλεψουν.

επισης για το backup ποιο προγραμμα να χρησιμοποιησω?νομιζω το acronis εγκαθισταται σε partition και ειναι αυτο που χρειαζομαι.Ωστοσο ολες οι ιδεες καλοδεχουμενες.

  • Moderators
Δημοσ.

Θα σου πω το δικο μου setup και την σειρα με την οποια εγινε η εγκατασταση.

1ο Windows 7

2o 2008 R2

3o Backtrack 4

4o Ubuntu 9.10

 

O grub2 εκανε αψεγαδιαστα την δουλεια του,και αναγνωρισε τον loader των windows απ οπου φορτωνουν ο R2+7 και το partition του backtrack.

Στην δικια σου περιπτωση-αν και οπως βλεπεις δεν μιλαμε για τα ιδια λειτουργικα-λογικα θα βαλεις πρωτα τα xp,στην συνεχεια τα 7 οπου και θα σου αναγνωρισουν αυτοματα τα xp ως earlier version of windows ή κατι παρομοιο και τελος το ubuntu,οπου ο grub2 θα παρει ολη τη δουλεια πανω του.

Για backup acronis οπως ειπες,συγκεκριμενα για windows μπορεις να χρησιμοποιησεις και αυτο των 7 αν εχεις τα ultimate και για linux,ορεξη να χεις να δοκιμαζεις ειτε καποιο script ειτε προγραμματα σαν το remastersys κλπ.

Δημοσ.

αν προσθέσω ένα 3ο σκληρό για να βάλω linux, ενώ έχω στους άλλους 2 xp + 7,

πως θα δουλέψει? θα πετάει επιλογές στο grub και για τα 3? και αν θέλω να αφαιρέσω τα linux αργότερα ή να κάνω φορμάτ σε ένα απο τους 3, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσ.
αν προσθέσω ένα 3ο σκληρό για να βάλω linux, ενώ έχω στους άλλους 2 xp + 7,

πως θα δουλέψει? θα πετάει επιλογές στο grub και για τα 3? και αν θέλω να αφαιρέσω τα linux αργότερα ή να κάνω φορμάτ σε ένα απο τους 3, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

 

τίποτα δεν θα γίνει, απλώς θα αφερέσεις και την επιλογή απο το grub μετά.. μπορείς να το κάνεις και στον ίδιο σκληρό άμα θές, φτιάχνοντας ένα partition μέσα απτο gparted... για μένα ο μόνος λόγος που αξίζει το ubuntu σαν λειτουργικό είναι το πόσο έυκολα και απροβλημάτιστα εγκαθιστά το grub και σου δουλεύει και τα windows μαζί... ;)

 

edit: α, και το apt :P

Δημοσ.

Δηλαδή εαν θέλω να αφαιρέσω τα linux, και κάνω φορμάτ στο σκληρό μέσα απο τα windows, θα αφαιρεθεί και το grub μαζί ? ή λειτουργεί ξεχωριστά;

Πρέπει να φτιάξω και ένα partition για swap ?

Δημοσ.

θα αφαιρεθεί και μετά μπορείς να το ξαναβάλεις μέσα σε 2 λεπτά, απο το live ubuntu cd.

είναι πολύ απλό αν ακολουθήσεις τις οδηγίες. καλύτερα για swap κτλ, να το βάλεις να στο φτιάξει αυτόματα το ubuntu.. απτον installer

Δημοσ.

αρα ακολουθώ την εγκατάσταση και επιλέγω το σκληρό που θέλω να τα βάλω και μετά τα άλλα γίνονται μόνα τους ε?

Δημοσ.

όχι ακριβώς... θα κάνεις την εγκατάσταση στον καινούριο δίσκο, αλλα οταν θα τελειώσει θα πρέπει να σιγουρευτείς οτι το bios σου είναι ρυθμίσμένο ώστε να ξεκινάει απο αυτόν τον δίσκο, του ubuntu. εκει λογικά θα σου έχει βρεί απο μόνο του τα windows και θα είσαι έτοιμος... υπάρχουν και μικρές πιθανότητες βέβαια να μην γίνουν όλα έτσι ;) απλώς πρόσεχε μην σβήσεις καταλάθος τα windows, είτε το loader των windows... αν και αν δεν πειράξεις κάτι στα advanced του installer δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα :) go go for it :)

Δημοσ.

στο bios δεν έχει επιλογή για ποιο δίσκο να ξεκινάει. έχει μόνο Hard disk, floppy, cdrom other devices... θα το κοιτάξω ξανά όμως.

αρα εαν κάνω την εγκατάσταση και ξεκινάει απο το σκληρό που έχει Linux ανοίγει το grub, αν κάνει boot απο τους άλλους - θα ανοίγει το Loader των windows ?

Δημοσ.

yeap... ! εσύ όμως το μόνο που χρειάζεσαι είναι ενας πολύ καλός boot loader, o grub! που θα σου κάνει την δουλειά και για τα 3 ... ! επιλογή θα βρείς σίγουρα για Boot order, ψάξτο λίγο.. και βάλε Boot order CD-rom/HDD/ktl/ktl/ktl

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...