metmat Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Παιδιά συγγνώμη για τον τίτλο αλλά δεν βρήκα κάποιον άλλο τρόπο για να σας πω το θέμα μου!! Έχω αυτή την μητρική http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55A-UD3-1156-P55-DDR3-GAP55UD3-00-G.htm Και έχω και το κουτί coolermaster haf932. Το κουτί μπροστά στην πρόσοψη έχει μία έξοδο esata. H μητρική όμως δεν υποστηρίζει esata. Μπορώ να βάλω το connector του κουτιού στα pins που είναι για sata ώστε να λειτουργεί η έξοδος; Αν όχι, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να κάνω την έξοδο να λειτουργήσει;
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μπορώ να βάλω το connector του κουτιού στα pins που είναι για sata ώστε να λειτουργεί η έξοδος; Κανονικότατα. Προχώρα...
metmat Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Ευχαριστώ φίλε μου! Κάνω αυτές τις ερωτήσεις γιατί είναι η πρώτη φορά που θα φτιάξω υπολογιστή μόνος μου και δεν θέλω να κάνω καμιά βλακεία. Αν και δεν νομίζω να γινότανε τπτ τρομερό ακόμα και να μην ήταν συμβατό το connector. Ελπίζω πάντως να τα καταφέρω χωρίς να ανατινάξω τπτ. Μέχρι και video tutorial έβλεπα πριν λίγο για να δω πως μπαίνει η μητρική μέσα στο κουτί!!!
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Καλή επιτυχία λοιπόν και για ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε!
metmat Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Α και κάτι τελευταίο (ελπίζω)! Αν συνδέσω το ανεμιστηράκι της ψύχτρας του επεξεργαστή πάνω σε fan controller και όχι στην μητρική, θα υπάρξει πρόβλημα;
metmat Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Και να το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το fan controller! (βέβαια τώρα ξεφεύγω εντελώς από τον τίτλο του θέματος!) O ανεμιστήρας που έχω για την megahalems είναι αυτός http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200007890 ο οποίος έχει σύνδεση 3-pin. Η μητρική όμως θέλει 4-pin για να συνδεθεί εκεί ο ανεμιστήρας. Οι οδηγίες του fan controller λένε ότι πρέπει να συνδεθεί ο ανεμιστήρας και στον controller και στην μητρική. Πώς θα το κάνω αυτό που η μητρική θέλει 4-pin ενώ το καλώδιο του ανεμιστήρα και του controller είναι 3-pin;; O ανεμιστήρας λέει ότι περιέχει μέσα 3-pin to 4-pin adaptor αλλά αυτό το 4-pin που βγάζει είναι από τα χοντρά που συνδέονται με την τροφοδοσία.
eSATA Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Το 4πινο είναι για να ελέγχονται αυτόματα οι στροφές της ψύκτρας.(και σε μερικές μητρικές βγάζει μνμ νομίζω αν δεν είναι συνδεδεμένο). Δεν είναι απαραίτητο να το βάλεις και εκεί. Μη μασάς.
metmat Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Διάβασα σε ένα ξένο site ότι μπορείς να συνδέσεις τον 3-pin ανεμιστήρα στο 4-pin της μητρικής. Έλεγε ότι απλά συνδέεονται μόνο τα 3 πιν και μένει κενό μόνο αυτό που ελέγχει τις στροφές. Με αυτόν τον τρόπο όμως χάνω την αυτόματη αυξομείωση των στροφών του ανεμιστήρα. Δεν νομίζω αυτό να μου δημιουργήσει πρόβλημα αν το καλώδιο καταλήγει στον fan controller από την στιγμή που θα μπορώ να ελέγχω απο εκεί τις στροφές του ανεμιστήρα. Σωστά; Και αυτό για να μην μου βγάζει το μνμ ότι δεν είναι συνδεδεμένη η cpu fan. Y.Γ. Όταν βάζω τον επεξέργαστή πάνω στην μητρική (ενώ δεν την έχω βάλει ακόμα μέσα στο κουτί) πρέπει η μητρική είναι πάνω σε καμιά ειδική επιφάνεια ή μπορώ να την ακουμπήσω κανονικά πάνω στο τραπέζι; Το ρωτάω επειδή είδα σε κάτι βιντεάκια κάτι τύπους οι οποίοι την ακουμπούσαν πάνω σε ειδικό κάλυμα και είχαν στα χέρια τους δεμένα κάτι καλώδια!!!!!
panchociv Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Διάβασα σε ένα ξένο site ότι μπορείς να συνδέσεις τον 3-pin ανεμιστήρα στο 4-pin της μητρικής.Έλεγε ότι απλά συνδέεονται μόνο τα 3 πιν και μένει κενό μόνο αυτό που ελέγχει τις στροφές. Με αυτόν τον τρόπο όμως χάνω την αυτόματη αυξομείωση των στροφών του ανεμιστήρα. Δεν νομίζω αυτό να μου δημιουργήσει πρόβλημα αν το καλώδιο καταλήγει στον fan controller από την στιγμή που θα μπορώ να ελέγχω απο εκεί τις στροφές του ανεμιστήρα. Σωστά; Σωστά, αν εξαιρέσεις τα μηνύματα τα οποία θα σου εμφανίζει η μητρική, για το ότι δεν έχεις συνδέσει κάποιον ανεμιστήρα Y.Γ. Όταν βάζω τον επεξέργαστή πάνω στην μητρική (ενώ δεν την έχω βάλει ακόμα μέσα στο κουτί) πρέπει η μητρική είναι πάνω σε καμιά ειδική επιφάνεια ή μπορώ να την ακουμπήσω κανονικά πάνω στο τραπέζι; Το ρωτάω επειδή είδα σε κάτι βιντεάκια κάτι τύπους οι οποίοι την ακουμπούσαν πάνω σε ειδικό κάλυμα και είχαν στα χέρια τους δεμένα κάτι καλώδια!!!!! Τα καλώδια αυτά ήταν μάλλον κάποιο αντιστατικό περικάρπιο, το οποίο σε αποφορτίζει από τον στατικό ηλεκτρισμό προς αποφυγήν καταστροφής π.χ. της μητρικής . . .
metmat Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 A μάλιστα! Ξέρεις... όταν βλέπω τέτοια πράγματα έχω μια αντίδραση σαν αυτή του Χάρρυ Κλυνν που κάνει τον Τραμπάκουλα όταν είδε τους εξωγήινους!!!! Για να γίνει όλη η δουλειά με ασφάλεια πρέπει να χρησιμοποιήσω τπτ για να μην έχουμε καμιά στραβή; Δλδ να τοποθετήσω την μητρική σε συγκεκριμένη επιφάνεια κλπ ή κάποιον τρόπο να αποφορτίζεται ο στατικός ηλεκτρισμός (εκτός του περικαρπίου). Όχι τπτ άλλο... θα βάλω μετά τον υπολογιστή να δουλέψει και σαν ψάρι που είμαι δεν θα ξέρω τον λόγο για τον οποίο δεν λειτουργεί. Δεν θα είμαι σε θέση να γνωρίζω αν έκανα κανένα λάθος στην συναρμολόγηση ή αν χάλασα την μητρική!
panchociv Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Για να γίνει όλη η δουλειά με ασφάλεια πρέπει να χρησιμοποιήσω τπτ για να μην έχουμε καμιά στραβή; Δλδ να τοποθετήσω την μητρική σε συγκεκριμένη επιφάνεια κλπ ή κάποιον τρόπο να αποφορτίζεται ο στατικός ηλεκτρισμός (εκτός του περικαρπίου). Όχι τπτ άλλο... θα βάλω μετά τον υπολογιστή να δουλέψει και σαν ψάρι που είμαι δεν θα ξέρω τον λόγο για τον οποίο δεν λειτουργεί. Δεν θα είμαι σε θέση να γνωρίζω αν έκανα κανένα λάθος στην συναρμολόγηση ή αν χάλασα την μητρική! Απ'όσο γνωρίζω, η συσκευασία όλων των υποσυστημάτων (αναφέρομαι στη ζελατίνα που περιέχονται), τα προστατεύει από τον στατικό ηλεκτρισμό, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτήν (αν δεν την έχεις πετάξει . . . ) ώς υπόστρωμα για την μητρική για να την προστατέψεις στοιχειωδώς. Δευτερευόντως αντί του περικαρπίου, μπορείς να ακουμπάς κάθε τόσο, κάποιο μεταλλικό αντικείμενο (π.χ. καλοριφέρ ) και να διοχετεύεις εκεί τον ηλεκτρισμό
metmat Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Πολύ ωραία! Την ζελατίνα δεν την έχω πετάξει συνεπώς θα την χρησιμοποιήσω όπως λες για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο! Θα ακουμπάω και σε κάτι μεταλλικό ανά τακτά διαστήματα. Βλέπω βέβαια σαν πρωτάρης που είμαι να μου πάρει ώρες το όλο θέμα. Αλλά δεν έχουμε πρόβλημα. Αρκεί να έχω τελειώσει πριν αρχίσει το ματς! :ΡΡ Το απογευματάκι που θα πάω στο σπίτι θα αρχίσω την συναρμολόγηση μάλλον. Και για να είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσω σωστή σειρά θα σας πω τι πρόκειται να κάνω για να μου πείτε αν είναι σωστά ή αν πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό. Θα βάλω τις βάσεις της μητρικής στο κουτί και θα την δοκιμάσω αν μπαίνει για να ξέρω ότι τις έβαλα σωστά. Θα βγάλω πάλι την μητρική, θα την ακουμπήσω στην ζελατίνα και θα της βάλω πάνω την RAM, τον επεξεργαστή και την megahalems. Μετά θα βάλω το τροφοδοτικό στο κουτί και θα τοποθετήσω την μητρική στην θέση της και θα την βιδώσω. Ακολουθεί η σύνδεση των connectors του κουτιού πάνω στην μητρική (έχοντας τοποθετήσει το κουτί "ξαπλωτό") και μετά αρχίζω να βάζω τα υπόλοιπα (GPU, δίσκος, κάρτα ήχου κλπ). Ή μήπως είναι καλύτερα να βάλω πρώτα την μητρική μέσα στο κουτί και μετά να βάλω την ψύχτρα;;; Υ.Γ. Παιδιά πραγματικά χίλια συγγνώμη που σας ζαλίζω αλλά θέλω να είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτά που θα κάνω και ζητάω την γνώμη σας επειδή οι περισσότεροι είστε πολύ πιο έμπειροι από μένα σε τέτοια ζητήματα. Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σας.
IOSTEFO Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Για να εξοικειωθείς με`αυτό που πας να κάνεις δες κ`αυτά τα δυο video. http://www.computerbild.de/videos/Spiele-Rechner-fuer-500-Euro-im-Eigenbau-2878562.html http://www.computerbild.de/videos/Video-Crashkurs-Der-200-Euro-PC-im-Selbstbau-2106639.html
metmat Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Τα κατάφερα!!! Το έφτιαξα το pc!!! Βέβαια δεν έχω περάσει τπτ μέσα. Απλά είδα ότι έψαχνε για να κάνει boot αλλά φυσικά δεν έβρισκε τπτ! Το μόνο που είδα είναι ότι δεν ανάβει το led που δείχνει ότι φορτώνει ο δίσκος. Δεν ξέρω αν έπρεπε να ανάβει με την εκκίνηση. Αυτό πάντως δεν άναβε. Δοκίμασα να βάλω ανάποδα και τα πινάκια αλλά τπτ. Αύριο το απόγευμα που θα έχω χρόνο να το περιεργαστώ θα δείξει αν φταίει κάτι ή αν απλά είναι καμμένο το led.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.