Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 αλλάζω δίσκους εδώ και 18 περίπου χρόνια...Ποιό αξιόπιστους θεωρώ τους WD και μετά όλους τους άλλους.Απο εμεπιερία και μόνο έχω αλλάξει σε πελάτες πάνω απο 40 προβληματικούς δίσκους της Segate αν και για κάποιο διάστημα δεν είχα παρατηρήσει προβλήματα.Απο εκεί και έπειτα έχω την οικονομική δυνατότητα να αγοράζω δίσκους όσο αναφορά την δουλειά μου άλλα και με φίλους και με πελάτες σχετικούς και μή με τον χώρο των parts ενός pc ομωλογουμένος ΝΑΙ φίλε Tresh οι WD....χαλάνε...άλλα σημαντικά λιγότερο σε σχέση με κάποιους άλλους.Δέν είπα ότι δεν χαλάνε...σείς είπατε ότι δεν υπάρχει αξιόλογος δίσκος...value for money....Εκεί ΝΑΙ....μάλλον διαφωνούμε. sorry αλλά το "στατιστικό σου δείγμα" είναι απίστευτα μικρό για να μπορεί να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα... υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που έχουν χτυπήσει WD δίσκοι, άλλες τόσες Seagate, άλλες τόσες Hitachi, άλλες τόσες Samsung...μέχρι λοιπόν να φέρει κάποιος αξιόπιστα αποτελέσματα από μια παγκόσμια έρευνα ή τουλάχιστον να μάθει τα επίσημα στοιχεία των εταιρειών για τα RMA τους τότε "όλοι" οι δίσκοι είναι εξίσου αξιόπιστοι...
oneofthem Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δέν είπα ότι δεν χαλάνε...σείς είπατε ότι δεν υπάρχει αξιόλογος δίσκος...value for money....Εκεί ΝΑΙ....μάλλον διαφωνούμε.χμμ βλέπω που χάθηκες, ποιος μίλησε για 'value for money' / 'αξιόλογους' δίσκους? εδώ μιλάμε για αξιοπιστία, ασφάλεια δεδομένων, για backupο φίλος δεν ζήτησε κάποιον 'καλό' / 'τίμιο' δίσκο, το θέμα του είναι συγκεκριμένο και έχει να κάνει με αξιοπιστία για τα σημαντικά αρχεία του και για να ξεφύγει από tape ε η απάντηση είναι απλή και παραμένει ότι η ασφάλεια δεδομένων δεν στηρίζεται στο πόσο αξιόπιστους σκληρούς δίσκους έχεις (γιατί δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, δεν μπορείς να βρεις μονό σκληρό δίσκο ούτε καν mini raid όσα χιλιάρικα και να κάνει που να χεις το κεφάλι σου ήσυχο για backup) αλλά στο πλήθος των backup που θα κρατήσεις για λόγους που έγραψα πιο πριν, όταν το μέσο αποθήκευσης είναι σκληροί στα υπόλοιπα δεν διαφωνούμε απαραίτητα κι εγώ τη συγκεκριμένη εποχή δεν προτείνω seagate με τπτ έχοντας το δικό μου δείγμα που είναι 'inhouse' χρήσης κοντινής εταιρείας και όχι απλά feedback από τοπικούς πελάτες που δεν γνωρίζεις και τη χρήση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είσαι καλυμμένος με την wd για έναν δύο δίσκους επειδή μπορεί να δίνει λιγότερες βλάβες τώρα (παρεπιπτόντως τονίζω το 'συγκεκριμένη εποχή' γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις όλα τα μοντέλα όλων των σκληρών - πχ για τα 18 χρόνια που έγραψες - που έχουν δώσει οι εταιρείες και να βγάλεις πιο καλή τη μία ή την άλλη αυτό είναι εντελώς άστοχο) και αν σου δώσει βλάβη ο wd που έχεις όλο το backup μέσα δλδ τι θα πεις? 'α! δεν πειράζει η προσπάθεια μετράει''? άλλο τίμιος, καλός, αξιόλογος, value for money και άλλο αξιόπιστος σκληρός δίσκος, το θέμα είναι για το τελευταίο, αυτό ζητάει ο φίλος κι ελπίζω να τον βοηθήσαμε να βρει τη λύση που θέλει
vag3d Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Εγώ είχα καεί στο (πολύ) παρελθόν με Seagate (2 δίσκους και μάλιστα ο ένας καπάκι από τον άλλον που υποτίθεται αντικαταστάθηκε λόγω εγγύησης και κουραφέξαλα). Από τότε μόνο WD παίρνω και δεν μου έχει χαλάσει ποτέ κανένας (καμιά 20-25αρια χρόνια χρήστης computer είμαι). Στην πραγματικότητα με καμία εταιρία δεν μπορείς να είσαι "απόλυτα" σίγουρος (αυτό λέει η λογική). Προσωπικά προτιμώ τους WD και όταν αγοράζω καινούργιο HDD πλέον, μόνο WD παίρνω (μέχρι να μου ανατρέψει για μία φορά τα δεδομένα η WD και να μου χαλάσει δίσκος της, οπότε θα αρχίσω να ξανα-ψάχνομαι και να αναθεωρώ. Επειδή δεν είμαι στενόμυαλος όμως πρόσφατα πήρα 3 μεταχειρισμένους HDD's από ένα καλό φίλο σε πολύ καλή τιμή (ευκαιρία να τους δοκιμάσω κιόλας). Οι δίσκοι είναι περίπου 1 έτους μεταχειρισμένοι που σημαίνει οτι το "τέστ καταπόνησης" έχει γίνει και οι δίσκοι δεν έβγαλαν πρόβλημα = καλύτερες πιθανότητες από το να αγόραζα καινούριους και να τους δοκίμαζα να δω τι θα κάνουν). ;-) 1 X Seagate 1 TB 1 X Samsung 1 TB 1 X WD 500 GB Και τους τρείς δίσκους θα τους χρησιμοποιήσω για Spare Space (πχ. για χώρο για το Video Editing μου, για αποθήκευση δεδομένων που δεν με πολυ-νοιάζει να χάσω ή που μπορώ να ξανα-βρώ, και για να έχω μία εγκατάσταση των Windows εύκαιρη. (πλέον έχω mac - δεν έχω PC) Οι υπόλοιποι HDD μου είναι κάτι 2 X 1 TB WD (External), 1 Χ 500 GB WD internal, 1 X 200 GB WD internal, 1 X 250GB WD External, και αργότερα ίσως αγοράσω και άλλον έναν External Western Digital 2 TB. Γενικά καλό είναι ανά εποχή (πχ. ανα 2-3 χρόνια τουλάχιστον, να προσθέτεις και ένα νέο - μεγαλύτερο HDD στο σύστημά σου, τον οποίο θα τον κάνεις Burn-Out (δηλαδή θα τον τεστάρεις για ένα διάστημα αρκετό με σβήσε-γράψε δεδομένα μέσα και θα τον καταπονήσεις για να δεις αν θα σου βγάλει πρόβλημα). Αν ο δίσκος είναι προβληματικός λογικά μέσα στον πρώτο χρόνο θα φανεί και θα το πάρεις μυρωδιά προτού τον εμπιστευτείς και χάσεις τα δεδομένα σου. Εμπειρικά, εφαρμόζοντας αυτό το "κολπάκι" και με την συλλογή αρκετών δίσκων συν τον χρόνο, καταφέρνεις να έχεις κάποιου είδους μεγαλύτερη εξασφάλιση στα δεδομένα σου και περισσότερα σημεία Backup για τα σημαντικά σου δεδομένα. Επίσης ανανεώνοντας συχνά τον στόλο των HDD σου, καταφέρνεις να έχεις τα σημαντικά σου δεδομένα που δεν θέλεις να χάσεις σε δίσκους που δεν είναι γηραιότεροι των 3-5 ετών, κάτι που εφόσον οι δίσκοι σου βγουν σωστοί και χωρίς πρόβλημα, σου δίνει εκ νέου εξασφάλιση των δεδομένων σου. (δηλαδή αν κρατάς τα δεδομένα σου σε δίσκους που διέπονται από 2 αρχές: (α) να είναι δοκιμασμένοι για κανένα 6μηνο -1 έτος χωρίς να έχουν βγάλει πρόβλημα, και (β) να μην είναι γηραιότεροι οι HDD απο 3-5 χρόνια, τότε θεωρητικά θα αυξήσεις τις πιθανότητες να κρατήσεις τα δεδομένα σου ασφαλή). ;-) Φυσικά θα πρέπει να έχεις και Backup πάντα...!!! Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις εξωτερικούς δίσκους για το Backup, φρόντισε να κρατήσεις και το κουτί του μαζί (με τα αφρολέξ, κλπ), διότι οι εξωτερικοί δίσκοι είναι κάπως "πιό ευαίσθητοι" σε ...κατα λάθος πτώσεις και κραδασμούς...!!! (δηλαδή ένας εξωτερικός HDD έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να φάει κραδασμό ή πτώση σε σχέση με έναν HDD που είναι μέσα στο κουτί του Computer το οποίο πιό δύσκολα θα το "ρίξει κατα λάθος κάτω" κάποιος. (οπότε όταν τους αποθηκεύεις να τους αποθηκεύεις μαζί με το κουτί και τα προστατευτικά που περιέχει) Επίσης στον Υπολογιστή σου, φρόντισε να έχεις κάποιο ειδικευμένο πολύπριζο για προστασία από υπερτάσεις κλπ (πχ, APC) και να έχεις ρυθμίσει τον υπολογιστή σου ---> On Power Fail --> Stay Turned Off. Έτσι όταν πχ. θα έχεις υπέρταση θα σε προστατέψει το πολύπριζο και αν πέσει η τάση σε επίπεδο που δεν μπορεί να γίνει ισοστάθμιση ρεύματος, ή το χειρότερο αν γίνει κάποια διακύμανση τάσης πολλές φορές στα γρήγορα (πάνω-κάτω η τάση στα γρήγορα κλπ), το computer σου θα προστατευτεί στην υπέρταση και θα κλείσει στην υπό-ταση και δεν θα ξανα-ανοίξει για να καεί από αυτή την "διακύμανση ρεύματος" (άναψε-σβήσε συνέχεια). ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.