Προς το περιεχόμενο

Αξιόπιστοι σκληροί δίσκοι

insomniaK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται,

Χρειάζεται να κάνω backup κάποιων σημαντικών δεδομένων σε σκληρό δίσκο. Τα έχω ήδη σε tapes, αλλά επειδή δε διαθέτω μηχάνημα για τα tapes, θέλω να τα έχω και κάπου πιο άμεσα προσβάσιμα.

Τα δεδομένα είναι περίπου 700 Gb και σκέφτομαι να κάνω δύο backups σε 2 διαφορετικούς δίσκους. Ο πρώτος θα ανοίξει, θα αντιγραφούν τα δεδομένα και μετά θα αποθηκευθεί. Ο δεύτερος θα ανοίξει, θα αντιγραφούν τα δεδομένα και ίσως, αν ποτέ τα χρειαστώ θα τον λειτουργήσω.

Ποιο μοντέλο σκληρού δίσκου προτείνετε; Ποιοι είναι οι αξιόπιστοι αυτήν τη στιγμή στην αγορά;

Να πάρω 2 εξωτερικούς ή να πάρω 2 και να τους χώσω στον υπολογιστή για backup και όποτε χρειαστώ τον βάζω σε ένα κουτί ως εξωτερικό (δε διαθέτω δικό μου σταθερό υπολογιστή);

Αν έχετε καμία ιδέα, κανένα σχόλιο κλπ καλοδεχούμενα.

ΥΓ Το κόστος δε με απασχολεί ιδιαίτερα, αλλά αν είναι σε λογικά επίπεδα θα το εκτιμούσα, δηλαδή μην είναι τόσο όσο κοστολογείται ένα μηχάνημα για tapes...

Δημοσ.

Οι seagate είχαν πρόβλημα με την 7200.11 σειρά, που διορθώθηκε με fw update.

Για την 7200.12 δεν έχω δει παράπονα.

Πάντως κι εγώ (για ψυχολογικούς κυρίως λόγους) θα την απέφευγα.

Κάπου διάβαζα πως τα failure rates των 1tb green της WD είναι κάπου κοντά στο 0%.

(δε θυμάμαι που, οπότε μη το λαμβάνεις απαραίτητα ως αξιόπιστο).

Ένας τέτοιος εσωτερικός, και ένας ακόμη εξωτερικός για backup & ντουλάπα λογικά θα σε καλύψουν.

Δημοσ.

αν είναι τοσο σημαντικά τα δεδομένα που δεν θες να σκέφτεσαι την περίπτωση να τα χάσεις θα σου πρότεινα 2 σκληρούς !!!

το κόστος πρόληψης είναι μικρότερο απο το κόστος ανακτησης!!! :-D

Δημοσ.

Μα για δύο σκληρούς μιλάω στο αρχικό μήνυμα!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, λοιπόν συγκεκριμενοποιώ την ερώτηση: Έχουμε ακούσει τίποτα κακό για αυτόν ή για αυτόν;

Δημοσ.

Όχι, αλλά είναι και κάπως νωρίς να ακουστούν παράπονα για τους συγκεκριμένους.

Σε reviews πάντως λένε τα καλύτερα, τουλάχιστον για τον black caviar.

Δημοσ.

εγω ειχα παρει εναν 500αρι seagate 32mb cache και με το που του εκανα το update firmware αρχισε να κανει τρομερο θορυβο ! τελικα μου τον αλλαξε η seagate με εναν ιδιο σφραγισμενο..μονο που επανω λεει certified repaired hdd !!

και 4 χ 1,5ΤΒ 32mb cache και οι 2 με ελαχιστη χρηση μονο, μεχρι να τους γεμισω μου εμφανισαν προβλημα στο smart !

μεσα σε 4 μηνες μονο με ουτε 100 ωρες λειτουργιας !

μακρυα λοιπον απο seagate !!

τωρα εχω wd black 1tb και 2 x WD 1,5TB 64MB CACHE και ειναι ολα οκ !

wd και ξερο ψωμι ^^

Δημοσ.

ότι λέει ο thresh, δεν υπάρχουν αξιόπιστοι desktop δίσκοι σε normal τιμές

οι θεωρητικά πιο αξιόπιστες σειρές ξεφεύγουν σε τιμές και δεν ξέρω αν θα βρεις εύκολα στην ελλάδα ενώ μετά πας σε άλλες τεχνολογίες και πολύ πιο ακριβά

η λύση είναι περισσότερα backup σε περισσότερα σημεία για μειωμένες πιθανότητες βλάβης ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία

seagate δεν προτείνω ούτε εγώ, πολλές βλάβες σε πολλούς δίσκους

Δημοσ.

oneofthem και Tresh....Δέν υπάχρουν σοβαροί δίσκοι...Τί άλλο θα ακούσουμε

WD Black και αν θές και με sata 3 για οτι πιο φρέσκο ,ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και τίμιο για τα λεφτά του.

Δημοσ.

αν πήρες έναν ή δύο δίσκους και δε σου έβγαλαν προβλήματα μέσα σε 2, 3 χρόνια δεν σημαίνει πως όλοι οι δίσκοι είναι αξιόπιστοι φίλε μου apateonas_69

αν υπήρχαν αρκετά αξιόπιστοι δίσκοι τότε δεν θα μας χρησίμευαν διάφοροι και διαφορετικοί τύποι raid για την ασφάλεια δεδομένων, είναι τόσο απλό ok

εκτός αν περισσεύουν τα χρήματα στις εταιρείες και ξοδεύουν τέτοια ποσά για τα συστήματα αποθήκευσης από χόμπυ

μιλάμε για μηχανικούς δίσκους πάντα, και ακόμη και τους πιο ακριβούς δίσκους με το πιο ακριβό controller να πάρεις δεν είσαι καλυμμένος σε ικανοποιητικό βαθμό χωρίς raid ή κάποιο backup πόσο μάλλον όταν μιλάμε για απλές desktop σειρές που το ποσοστό βλαβών είναι αρκετά μεγάλο

επέτρεψέ μου να έχω κάποια άποψη στο θέμα γιατί για διάφορους λόγους χρησιμοποιώ πάρα πολλούς δίσκους κι έχω μια εικόνα του πόσο συχνά δίνουν βλάβες

wd black (εκτός αν μιλάς για κάτι άλλο που δεν κατάλαβα) τυχαίνει να έχω αλλάξει δύο φορές, έναν αχρησιμοποίητο με το που ήρθε και ήταν ελαττωματικός και έναν άλλο μετά από χρήση

δεν είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό αλλά αν μιλάμε για ασφάλεια δεδομένων και αξιοπιστία ε τότε είναι

για την ιστορία, στην δεύτερη περίπτωση που ήταν προσωπικός μου δίσκος, επειδή στο plaisio γίνεται γενικά καταιγισμός από επιστροφές / αλλαγές λόγω της πολιτικής αλλαγών του, ο προϊστάμενος έκανε μπροστά μου όταν παραλάμβανα την αλλαγή (άλλη μέρα δλδ, αφού τον ελέγξουν), παρατήρηση στους υπαλλήλους για αυτό το θέμα, οι οποίοι έψαξαν να βρουν τον χαλασμένο δίσκο και του έδειξαν επί τόπου πως ο δίσκος είχε πρόβλημα και πως η αλλαγή ήταν δικαιολογημένη και όχι από τεμπελιά τους

όπως είπα στη προηγούμενη απάντηση η λύση για σημαντικά δεδομένα δεν είναι να πάρεις κάποιον άλλο 'καλύτερο', 'πιο αξιόπιστο' δίσκο/ους αλλά να κάνεις περισσότερα backup όπως κάνουν όλοι όσοι ξέρουν όποιον και αν ρωτήσεις

γιατί πολύ απλά οι λιγότερες πιθανότητες βλάβης που θα σου δώσει ένας 'καλύτερος' δίσκος είναι πολύ περισσότερες από τις πιθανότητες να χάσεις πιο πολλούς 'λιγότερο καλούς' δίσκους ταυτόχρονα, απλά πράγματα υπάρχουν λύσεις που ακολουθούνται για αυτό το πρόβλημα και δεν είναι ηλίθιοι αυτοί που τις χρησιμοποιούν κάτι ξέρουν

αυτά :-)

Δημοσ.

οι θεωρητικά πιο αξιόπιστες σειρές ξεφεύγουν σε τιμές και δεν ξέρω αν θα βρεις εύκολα στην ελλάδα [..]

(ευτυχώς γιατί δεν είναι Ελλάδα ο ts).

:P

• Super Moderators
Δημοσ.
oneofthem και Tresh....Δέν υπάχρουν σοβαροί δίσκοι...Τί άλλο θα ακούσουμε

WD Black και αν θές και με sata 3 για οτι πιο φρέσκο ,ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και τίμιο για τα λεφτά του.

δλδ θες να πεις ότι οι WD Black δεν χαλάνε?

Δημοσ.

αν πήρες έναν ή δύο δίσκους και δε σου έβγαλαν προβλήματα μέσα σε 2, 3 χρόνια δεν σημαίνει πως όλοι οι δίσκοι είναι αξιόπιστοι φίλε μου apateonas_69

αν υπήρχαν αρκετά αξιόπιστοι δίσκοι τότε δεν θα μας χρησίμευαν διάφοροι και διαφορετικοί τύποι raid για την ασφάλεια δεδομένων, είναι τόσο απλό ok

εκτός αν περισσεύουν τα χρήματα στις εταιρείες και ξοδεύουν τέτοια ποσά για τα συστήματα αποθήκευσης από χόμπυ

μιλάμε για μηχανικούς δίσκους πάντα, και ακόμη και τους πιο ακριβούς δίσκους με το πιο ακριβό controller να πάρεις δεν είσαι καλυμμένος σε ικανοποιητικό βαθμό χωρίς raid ή κάποιο backup πόσο μάλλον όταν μιλάμε για απλές desktop σειρές που το ποσοστό βλαβών είναι αρκετά μεγάλο

επέτρεψέ μου να έχω κάποια άποψη στο θέμα γιατί για διάφορους λόγους χρησιμοποιώ πάρα πολλούς δίσκους κι έχω μια εικόνα του πόσο συχνά δίνουν βλάβες

wd black (εκτός αν μιλάς για κάτι άλλο που δεν κατάλαβα) τυχαίνει να έχω αλλάξει δύο φορές, έναν αχρησιμοποίητο με το που ήρθε και ήταν ελαττωματικός και έναν άλλο μετά από χρήση

δεν είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό αλλά αν μιλάμε για ασφάλεια δεδομένων και αξιοπιστία ε τότε είναι

για την ιστορία, στην δεύτερη περίπτωση που ήταν προσωπικός μου δίσκος, επειδή στο plaisio γίνεται γενικά καταιγισμός από επιστροφές / αλλαγές λόγω της πολιτικής αλλαγών του, ο προϊστάμενος έκανε μπροστά μου όταν παραλάμβανα την αλλαγή (άλλη μέρα δλδ, αφού τον ελέγξουν), παρατήρηση στους υπαλλήλους για αυτό το θέμα, οι οποίοι έψαξαν να βρουν τον χαλασμένο δίσκο και του έδειξαν επί τόπου πως ο δίσκος είχε πρόβλημα και πως η αλλαγή ήταν δικαιολογημένη και όχι από τεμπελιά τους

όπως είπα στη προηγούμενη απάντηση η λύση για σημαντικά δεδομένα δεν είναι να πάρεις κάποιον άλλο 'καλύτερο', 'πιο αξιόπιστο' δίσκο/ους αλλά να κάνεις περισσότερα backup όπως κάνουν όλοι όσοι ξέρουν όποιον και αν ρωτήσεις

γιατί πολύ απλά οι λιγότερες πιθανότητες βλάβης που θα σου δώσει ένας 'καλύτερος' δίσκος είναι πολύ περισσότερες από τις πιθανότητες να χάσεις πιο πολλούς 'λιγότερο καλούς' δίσκους ταυτόχρονα, απλά πράγματα υπάρχουν λύσεις που ακολουθούνται για αυτό το πρόβλημα και δεν είναι ηλίθιοι αυτοί που τις χρησιμοποιούν κάτι ξέρουν

αυτά :-)

αλλάζω δίσκους εδώ και 18 περίπου χρόνια...Ποιό αξιόπιστους θεωρώ τους WD και μετά όλους τους άλλους.Απο εμεπιερία και μόνο έχω αλλάξει σε πελάτες πάνω απο 40 προβληματικούς δίσκους της Segate αν και για κάποιο διάστημα δεν είχα παρατηρήσει προβλήματα.Απο εκεί και έπειτα έχω την οικονομική δυνατότητα να αγοράζω δίσκους όσο αναφορά την δουλειά μου άλλα και με φίλους και με πελάτες σχετικούς και μή με τον χώρο των parts ενός pc ομωλογουμένος ΝΑΙ φίλε Tresh οι WD....χαλάνε...άλλα σημαντικά λιγότερο σε σχέση με κάποιους άλλους.Δέν είπα ότι δεν χαλάνε...σείς είπατε ότι δεν υπάρχει αξιόλογος δίσκος...value for money....Εκεί ΝΑΙ....μάλλον διαφωνούμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...