Προς το περιεχόμενο

Νέο Τροφοδοτικό

Salvation

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γίνεται να μου προτείνεται κανένα καλό τροφοδοτικό, γιατί το τωρινό (fortron 700W) μάλλον αρχίζει και τα φτύνει... . Tο συστημα αποτελείται από: Q6600, ASUS P5K-VM, 6GB Ram, 9800GTX+, 1 Blu-ray player, 1 DVD-ROM, 1 DVD-RW, 2 HDD, 1 FAN 120mm, 2 fans 80mm.

Υπάρχει περίπτωση το τροφοδοτικό που έχω να μην σηκώνει τα παραπάνω?

Δημοσ.

Αν δουλεύει σωστά το τροφοδοτικό σου, τότε το σηκώνει για πλάκα το σύστημα σου.

Πόσα διαθέτεις για καινούργιο ;

Δημοσ.

Οπότε υποθέτω ότι τα προβλήματα που έχω όποτε ανοίγω το pc οφείλονται στο τροφοδοτικό. Όταν πατάω το power button όλα στην αρχή υπολειτουργούν, οι ανεμιστήρες ίσα που γυρίζουν, τα led των ανεμιστήρων και του δίσκου αναβοσβήνουν και μετά απο κανα λεπτό ξεκινάει κανονικα... Στην τιμή δεν υπάρχει προβλημα. Αρκεί να είναι αξιόπιστο,

Δημοσ.

Δεν είναι σίγουρο ότι φταίει το τροφοδοτικό σου πάντως - μήπως να το δοκίμαζες σε ένα άλλο pc για να μην αγοράζεις άδικα άλλο;

Δημοσ.

χωρίς να έχω εμπειρία απτα συγκεκριμένα θα πήγαινα για αυτό..

700w

http://www.pixmania.gr/gr/gr/4855989/art/enermax/onioiaioeeu-pc-modu-87-70.html

600w

http://www.pixmania.gr/gr/gr/4855994/art/enermax/onioiaioeeu-pc-modu-87-60.html

αν και με αυτά που έχεις πάνω δεν σου χρειάζονται ούτε καν τα 600w.. απλώς το τροφοδοτικό αυτό είναι πολύ μπροστα.

αλλιώς απο δοκιμασμένα, σε κάτι πιο φθηνό, πάρε ένα corsair 650w και είσαι οκ...

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-HX-Series-CMPSU-650HX-650W-Modular-PSU.htm

και 7 χρόνια εγγύηση.

Δημοσ.

Βασικά αυτό μου το έκανε και παλιότερα αλλά διαρκούσε λιγότερο. Η κατάσταση χειροτέρεψε από τότε που έβαλα 2ο δίσκο, καινούργιες μνήμες και ένα 80 fan. Οπότε υποθέτω ότι αφού προστέθηκε καινούργιο "φορτίο", το τροφοδοτικό δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην εκκίνηση. Αφου τελικά ξεκινήσει όλα μετα λειτουργούν normal. Τι άλλο μπορεί να φταίει?

Δημοσ.
δεν το καθαριζεις λιγο μηπως εχει γεμισει σκονη?

επισης κανε ενα τεστακι στο OCCT το power supply ;)

Τα έχω κάνει αυτά ... No problem:mad:

Δημοσ.

τροφοδοτικο αξιας 200€?ο χριστος και η παναγια

Φιλε μου αν ειναι οντως θεμα τροφοδοτικου τσιμπησε αυτο CORSAIR CMPSU-650TX 650W στα 84€ που ειναι super η τιμη του και εννοειται απο τα ποιοτικοτερα τροφοδοτικα(μαζι με τα enermax)

Σιγουρεψε οτι οντως το προβλημα ευθυνεται στο τροφοδοτικο(αν και εγω προσωπικα θα δοκιμαζα και καποιο αλλο αφου πρωτα το ειχα καθαρισει μεσα) και αν οντως ειναι ετσι παρε το corsair

Δημοσ.

Coldboot προβληματάκι ε;;; Μήπως χάνει και τις ρυθμίσεις @ bios;

( επιμένω να το δοκιμάσεις σε άλλο pc to be sure - γιατί τα fortron είναι μια χαρά τροφοδοτικά :-) )

Δημοσ.
Coldboot προβληματάκι ε;;; Μήπως χάνει και τις ρυθμίσεις @ bios;

( επιμένω να το δοκιμάσεις σε άλλο pc to be sure - γιατί τα fortron είναι μια χαρά τροφοδοτικά :-) )

Απ' ότι καταλαβαίνω υποψιάζεσαι μητρική έτσι? Και εμένα αρχικά εκεί πήγε το μυαλό μου αλλά δν χάνει ρυθμίσει στος bios ούτε έχω παρατηρήσει τίποτα περιεργα κολλήματα...

Δημοσ.

Ναι, στην μητρική...

Δοκίμασε πάντως αυτό που σου λέω, αν θέλεις, ή κάποιο δανεικό / spare μην τα σκάσεις άδικα :-)

Δημοσ.

Παιδιά όσο και να μου φαίνεται παράξενο το πρόβλημα ήταν στις μνήμες... Ευτυχώς το PC ήταν μέσα στην εγγύηση αγορασμένο απο Πλαίσιο. Δεν είναι σκοπός μου να κάνω διαφημιση αλλά ευχαριστώ πολυ τα παιδιά απο το τεχνικό τμήμα που τον επισκεύασαν άμεσα μέσα σε 3-4 ώρες. Ομολογώ ότι στη μνήμη δεν πήγε καθόλου το μυαλό μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...