Προς το περιεχόμενο

Samsung δεν βγαζει αναλυση full HD!

gbras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Χτες πηρα την Samsung P2370HD η οποια είναι Full HD και την εχω συνδεσει στον υπολογιστη ( ΑΤΙ 4850) με HDMI. οταν βαζω την κανονικη αναλυση 1920χ1080 δε μου γεμιζει ολη την επιφανεια το desktop μονο ενα παραθυρο. Λες και δε την υποστηριζει το μονιτορ την αναλυση. Οταν βαλω 1680χ1050 παιζει κανονικα αλλα βεβαια δεν ειναι το ιδανικο μιας και η αναλυση δεν ειναι αυτη της οθονης. Να προσθεσω οτι στις ρυθμισεις της καρτας υπαρχουν κανονικα ολες οι αναλυσεις...

Αν ειχε ποτε καποιος αναλογο προβλημα θα ηθελα μια γνωμη μηπως και ειναι ελλατωματικη. Ευτυχως την πηρα απο το πλαισιο οποτε δεν ανησυχω...

Δημοσ.

Έλα το είδα το θέμα σου αλλά δεν είχα χρόνο να σου απαντήσω πριν. :-) Έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα. Λοιπόν, πολλοί λένε ότι πηγαίνοντας στο μενού της οθόνης και μετονομάζοντας το hdmi σε pc, dvi pc ή dvi (δοκίμασέ τα και τα 3) τους λύνεται το πρόβλημα. Εγώ το προσπάθησα αυτό αλλά δεν έγινε κάτι.. Το μόνο που έγινε ήταν ότι όταν το μετονόμασα σε dvi pc τότε συρρικνώθηκε περισσότερο η εικόνα και έφτιαξε λίγο η ευκρίνεια. Βλακείες δηλαδή. Για δες εσύ αν θα φτιάξει η εικόνα

Δημοσ.

Eιχες δικιο. Το εβαλα dvi pc μεγαλωσε η εικονα + καλυτερεψε. Βεβαια εκει δεν παιζει ηχο. Πρεπει λοιπον να ειναι PC. Βεβαια απλα καλυτερεψε και δεν ειναι οπως θα πρεπε να ειναι ακομα. Θα το ψαξω και θα σου πω. Μου φαινεται εχει κανει πατατα εδω η Samsung.

Δημοσ.

Με την Samsung που μιλησα μου ειπαν δεν υπαρχει αναφορα για τετοιο προβλημα και οτι ειτε να την στειλω εκει για επισκευη η να την γυρισω πισω στο καταστημα μιας και ειναι καινουργια.

Αν υπαρχει καποιος αλλος με το ιδιο προβλημα ας το δηλωσει εδω να δουμε τι γινεται...

Δημοσ.

Είναι θέμα Scalling. Πρέπει να πας στο Ati control center- desktop and displays- δεξί κλίκ στην οθόνη σου-configure-enable GPU scalling-scale image to full panel size και λογικά θα είσαι οκ. Άμα και πάλι είναι πιο μικρό έχει μια επιλογή στην μέση που λέει scalling options παίξε με την μπάρα από εκεί λίγο.;)

Δημοσ.

1) θα πας στο μενου της tv πρωτα (εχω και εγω samsung LE46A656) και στην εισοδο τησ συγκεκριμενης hdmi θα δώσεις την ονομασία "PC" Παιζει ρολο, δεν το περναει το σημα απο τον επεξεργαστη εικονας της

2) Στους Drivers της ΑΤΙ ρυθμισε το scaling options στο 0% (σε εμενα)

3) Στους Drivers της ΑΤΙ ρυθμισε το Pixel format σε RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB)

ειναι λιγο "κρυμενες" οι ρυθμισεις

Ειμαι στη δουλεια και δε θυμαμαι απο εξω. Στους Catalyst, nομιζω πας στην οθονη (tv) πρωτα, μετα πατας ιδιοτητες και τοτε σου βγαζει 5-6 καρτελες με αυτες τις ρυθμισεις

Δες εδώ

http://www.aoclarkejr.com/ati-catalyst-9-9-overcan-and-underscan-options.html

Δημοσ.

Πιστευω οτι αφου ειστε εντος εγγυησης ολοι και κατι δε λειτουργει οπως θελετε και οπως προβλεπεται...δλδ να εχει τις hardware προδιαγραφες ωστε να ειναι plug n play και να συνεργαζεται αψογα με τον εκαστο οδηγο του υπολογιστη, πρεπει να πατε πισω την οθονη .Και εμενα μου αρεσει βεβαια να πειραζω και να ψαχνομαι κσι να μην τα παραταω αλλα οχι επειδη κατι δεν δουλεει σωστα.

π.σ μηπως ο catalyst ειναι σε linux??????:shifty: Γτ τοτε ειναι πιο λογικα τετοια προβληματα συνεργασιας και ισως δε φταιει η οθονη

Δημοσ.

παιδια οταν συνδεσα την οθονη μεσω VGA επαιξε κανονικα. κατι συμβαινει με την θυρα HDMI. Ακομα και οταν εδωσα απο dvi σε hdmi παλι δεν αλλαξε κατι.Επισης δεν θυμαμαι να βρηκα ρυθμισεις πουθενα για αλλαγη scaling ( Catalyst 10.2 )

---------- Προσθήκη στις 19:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:14 ----------

Οσοι ειπατε για το scaling ειχατε δικιο! Σας ευχαριστω τωρα ειναι μια χαρα!

Δημοσ.
παιδια οταν συνδεσα την οθονη μεσω VGA επαιξε κανονικα. κατι συμβαινει με την θυρα HDMI. Ακομα και οταν εδωσα απο dvi σε hdmi παλι δεν αλλαξε κατι.Επισης δεν θυμαμαι να βρηκα ρυθμισεις πουθενα για αλλαγη scaling ( Catalyst 10.2 )

---------- Προσθήκη στις 19:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:14 ----------

Οσοι ειπατε για το scaling ειχατε δικιο! Σας ευχαριστω τωρα ειναι μια χαρα!

παιδια εχω και εγω το ιδιο προβλημα.Ποιος μπορει να με βοηθησει?

Εχω καρτα της nvidia

• 7 μήνες μετά...
  • 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...