Προς το περιεχόμενο

Πόσο μπορώ να νοικιάσω θέσεις παρκινγκ?

ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουν οι γονείς μου 3 θέσεις πάρκινγκ σε μια πυλωτή στην Καλλιθέα. Όχι κοντά σε συγκοινωνία και οι θέσεις είναι η μια πίσω από την άλλη. Αν δεν βγει δηλαδή ο πρώτος και ο δεύτερος δεν μπορεί να βγει ο τρίτος πχ. Εχει μια γκαραζόπορτα. Η πυλωτή είναι κάτω απο την πολυκατοικία , ισόγεια. Πόσο μπορώ να νοικιάσω αυτές τις θέσεις το μήνα? Υπάρχει κάποιος νόμος που να καθορίζει το κόστος ? Σκεφτόμουν γύρω στα 200 ευρώ και για τις 3 αλλά.

• Super Moderators
Δημοσ.
Έχουν οι γονείς μου 3 θέσεις πάρκινγκ σε μια πυλωτή στην Καλλιθέα. Όχι κοντά σε συγκοινωνία και οι θέσεις είναι η μια πίσω από την άλλη. Αν δεν βγει δηλαδή ο πρώτος και ο δεύτερος δεν μπορεί να βγει ο τρίτος πχ. Εχει μια γκαραζόπορτα. Η πυλωτή είναι κάτω απο την πολυκατοικία , ισόγεια. Πόσο μπορώ να νοικιάσω αυτές τις θέσεις το μήνα? Υπάρχει κάποιος νόμος που να καθορίζει το κόστος ? Σκεφτόμουν γύρω στα 200 ευρώ και για τις 3 αλλά.

Νόμος δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης.

Αλλά, επίτρεψέ μου να σου θέσω δύο ερωτήσεις:

1. Γιατί είναι έτσι οι θέσεις, τις έχετε καθορίσει εσείς ή τέλος πάντων οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες; Ή είναι ένα αυτόνομο πάρκινγκ, ξεχωριστό από την πολυκατοικία;

Γιατί δεν καταλαβαίνω, συνήθως η πυλωτή είναι κοινόχρηστος χώρος, δεν μεταβιβάζεται αυτόνομα.

2. Ρώτα τους γονείς σου αν οι θέσεις στην πυλωτή αναφέρονται στη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή στον κανονισμό της πολυκατοικίας - αν, δηλαδή, αναφέρεται ρητά ότι στην Α, Β και Γ θέση σταθμεύουν μόνο οχήματα που ανήκουν στον Χ ιδιοκτήτη.

Δημοσ.

Η πολυκατοικία όπως την βλέπεις από μπροστά έχει

Απο αριστερά μια γκαραζόπορτα στην οποία χωράει ένα αμάξι

Απο δεξία άλλη μια γκαραζόπορτα στην οποία μέσα χωράνε 3 αμάξια.

όταν αγοράσαν το σπίτι οι γονείς μου το 1982 , αγοράσαν και αυτές τις θέσεις παρκιν για να της χρησιμοποιούμε μόνο εμείς. Βέβαια πάντα είχαμε 1 αμάξι αλλά μάλλον τις αγοράσαν έτσι γιατί αν δεν βγει ο μπροστινός πχ δεν βγαίνουν οι άλλοι 2. Τελος πάντων...

Βασει των λεγομένων σου ισχύει αυτό που λες....

Οτι δηλαδή, αναφέρεται ρητά ότι στην Α, Β και Γ θέση σταθμεύουν μόνο οχήματα που ανήκουν στον Χ ιδιοκτήτη.

• Super Moderators
Δημοσ.

OK. :-)

Ως προς το ύψος του ενοικίου, δεν υφίσταται νόμος, όπως προανέφερα. Αν ζητάς 10.000 ευρώ και έρθει κάποιος και τα δώσει, αυτό δεν απαγορεύεται. Συνήθως, οι τιμές καθορίζοντια από την αγορά. :-)

Δημοσ.

Μόλις μίλησα και με μεσίτη για να ρωτήσω αν αξίζει καλύτερα η πώληση. Υπάρχει απ' οτι μου είπε και η μητέρα μου ξεχωριστό συμβόλαιο για την αγορά των θέσεων στάθμευσης και ξεχωριστό για το σπίτι. Θα πάω μάλλον την Παρασκευή να δω αν συμφέρει και η πώληση των θέσεων μιας και δεν χρησιμοποιούνται τώρα πια. Ιδωμεν.Ευχαριστώ για την βοήθεια

Δημοσ.

Είμαι περίεργος πάντως πώς αναφέρονται στο συμβόλαιο οι θέσεις πάρκινγκ.

Υποτίθεται πως οι θέσεις πάρκινγκ παίρνουν έγκριση από την πολεοδομία, η οποία αποκλείεται να έδωσε έγκριση για κάτι τέτοιο.

Όταν προχωρήσει η υπόθεση δώσε μας πληροφορίες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...