geioannou Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 win XP και προβλημα στο shutdown. μολις παταω ΕΝΑΡΞΗ/ΣΒΗΣΙΜΟ ΥΠΟΛ. Σβηνει μονο του !! για την ακριβια, μολις πατησω το ΕΝΑΡΞΗ/ΣΒΗΣΙΜΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ αυτο απο μονο του κανει restart. για να αποφυγω το restart και για να επιτυχω το shutdown πρεπει να βαλω το κερσορα του ποντικιου εκει που βγαζει την καρτα που σε ρωταει εαν θες να κανεις shutdown η restart και ετσι να προλαβω να πατησω το shutdown. προφανος ειναι καποιο bag του συστηματος αλλα πως το ξεπερναμε ??
micos000 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Με μπέρδεψες λίγο. Στα XP είναι Έναρξη->Τερματισμός και σου βγάζει ένα παράθυρο που σε ρωτάει αν θέλεις να κάνεις shutdown, restart, standby. Στα VISTA είναι Έναρξη->Τερματισμός και κλείνει απευθείας. Επίσης λες στην αρχή "μολις παταω ΕΝΑΡΞΗ/ΣΒΗΣΙΜΟ ΥΠΟΛ. Σβηνει μονο του !!" και μετά λες "μολις πατησω το ΕΝΑΡΞΗ/ΣΒΗΣΙΜΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ αυτο απο μονο του κανει restart"
geioannou Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Με μπέρδεψες λίγο.Στα XP είναι Έναρξη->Τερματισμός και σου βγάζει ένα παράθυρο που σε ρωτάει αν θέλεις να κάνεις shutdown, restart, standby. Στα VISTA είναι Έναρξη->Τερματισμός και κλείνει απευθείας. Επίσης λες στην αρχή "μολις παταω ΕΝΑΡΞΗ/ΣΒΗΣΙΜΟ ΥΠΟΛ. Σβηνει μονο του !!" και μετά λες "μολις πατησω το ΕΝΑΡΞΗ/ΣΒΗΣΙΜΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ αυτο απο μονο του κανει restart" πραγματικα στον τιτλο εχω ενα θεμα λογο του οτι δεν θα με επερνε... ειναι οπως το λες για τα ΧΡ. παταω ΕΝΑΡΞΗ/ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ και με το που εμφανιζετε η καρτα που ρωταει "shutdown, restart, standby" κανει μονο του restart !!!! επειδη το ξερω εχω ετοιμο τον κερσορα στο οκ και εαν το προλαβω και το πατησω τοτε κλεινει αλλιως ......restart......
micos000 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δώσε από Έναρξη-Εκτέλεση την εντολή shutdown -f και να δουλέψει σωστά, άνοιξε το σημειωματάριο, βάλε τα παρακάτω μέσα και σώστο στην επιφάνεια εργασίας με το όνομα SHUTDOWN.BAT Η κατάληξη σημαίνει ότι θα γίνει αρχείο δέσμης εντολών. Κάνεις διπλό κλικ και σου κάνει τερματισμό. Αυτό μοιάζει με θέμα malware. Κατέβασε και τρέξε το SUPER Antispyware ή το Malwarebytes' Antimalware.
geioannou Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 ηξερα τo shutdown -s -t 60 (οπου 60 ειναι τα δευτερολεπτα που θελουνα κλεισει). το shutdown -f τι ειναι ? τα προγραμματα που μου λες ειναι free ??
micos000 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 force, για να επιβάλει το κλείσιμο και στα προγράμματα που δεν ανταποκρίνονται.
geioannou Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 force, για να επιβάλει το κλείσιμο και στα προγράμματα που δεν ανταποκρίνονται. να φανταστω οτι το κλεινει επι τοπου.... τα προγραμματα ειναι free ?
micos000 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δεν είναι πρόγραμμα, είναι εσωτερική εντολή των windows και δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τίποτα. Απλά γράφεις την εντολή στο σημειωματάριο και το σώζεις με κατάληξη .bat. Αν βάλεις και το switch -tx (όπου χ είναι χρόνος σε δευτερόλεπτα) μπορείς να έχεις μια μικρή καθυστέρηση πριν κλείσει. Π.χ. shutdown -f -t10 Το θέμα όμως είναι να διορθωθεί το πρόβλημα που μάλλον οφείλεται σε μόλυνση.
geioannou Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δεν είναι πρόγραμμα, είναι εσωτερική εντολή των windows και δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τίποτα. Απλά γράφεις την εντολή στο σημειωματάριο και το σώζεις με κατάληξη .bat. Αν βάλεις και το switch -tx (όπου χ είναι χρόνος σε δευτερόλεπτα) μπορείς να έχεις μια μικρή καθυστέρηση πριν κλείσει. Π.χ. shutdown -f -t10 Το θέμα όμως είναι να διορθωθεί το πρόβλημα που μάλλον οφείλεται σε μόλυνση. για το προγραμμα που ειπα παραπανω δεν εννοουσα το bat αρχειο, αλλα το antimalwear που ειπες παραπανω. σχετικα με το θεμα μας τωρα, ανοιξα σημειοματαριο και εγραψα το shytdown -f alla παρολα' υτα εκανε παλι restart. επισης αυτο που κανει τωρα ειναι οτι μολις ανοιξω cmd και πατησω enter τοτε παλι και restart !!!!
geioannou Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 εγκατεστησα το SUPER Antispyware και πραγματικα βρηκε αρκετα πραγματακια. μετα το restart που μου ζητησε ολα ειχαν επανελθει στα φυσιολογικα τους. (εκανε παραλληλα και update, δεν ξερω εαν το οτι εφτιαξε εχει να κανει και με αυτο). παντος ολα καλα. το μονο που δεν εχω καταφερει να κανω με επιτυχια ειναι το αρχειο με το σημειοματαριο. (ετσι για να το ξερω). εβαλα μεσα το shutdown -f -t10 και το ετρεξα αλλα δεν εκανε τιποτα.....
micos000 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Στα ΧΡ παλιότερα μου το έκανε, τώρα που το δοκιμάζω σε laptop με Vista δεν το δέχεται και εμφανίζει συνέχεια τις επιλογές. Περίεργο. Τέλος πάντων, υπάρχει και το Vista Shutdown Timer (δουλεύει και σε xp και σε 7) με πολλές επιλογές. Μπορείς να δημιουργήσεις και συντομεύσεις με εικονίδια μέσα από το πρόγραμμα.
geioannou Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 any way, σημασια εχει οτι ξεπερασα το προβλημα που ειχα και αυτο ειναι το συμαντικο. απλα για το shutdown.bat το ειχα ξανακουσει παλια και δεν μου ειχε παιξει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.