sebax3s Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα σε όλους ... Θα ήθελα από τους παλιούς Mac Users να μου πούνε πως κόβουμε ένα DVD σε κομμάτια για να εκμεταλλευθούμε ένα μέρος του. Κάτι σαν οδηγό για αρχάριους για κόψιμο DVD Ασχολιέμαι εδώ και καιρό να βρώ ΕΝΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ να διαιρώ τα πολλά μουσικά DVD που έχω σε τμήματα - ένα ολόκληρο τραγούδι (κι αυτά τα ρημάδια έχουν μαζί συνεντεύξεις και συναυλία και θέλω να βγάζω τα λόγια) και να φτιάχνω δικά μου Video-Collage (πως λέμε DJ στον ήχο <-> DVDJ στην εικόνα) Αλλά έχω τελείως μπερδευτεί στα MAC γιατί άλλος μου λέει το Qmovie είναι το καλύτερο, άλλος το iDVD ή το iMovie, το VLC (μάλλον δεν κόβει αυτό) (Πιό Qmovie το 7.κάτι? έλα που δεν είχα τότε το Pro το νέο 10? - στο Snow με τα συρόμενα είναι δύσχρηστο - ΝΟΜΙΖΩ) Δοκιμάσα και στο TOAST να φτιάξω ένα (οχι πολλά) avi & VOB (έχει ένα υποτυπώδη editor αλλά μου ψήνει το ψάρι στα χείλη και το τελικό DVD έχει όσα τεμάχια θέλει και τα τσάπτερ του είναι πάρα πολλά για ΑUTO ή λίγα αν τα καθορίσεις MANUAL και δεν ανταποκρίνονται σε ολόκληρα Tracks). Δοκίμασα και άλλα....Το Final Cut είναι ακριβό, βαρύ και δύσκολο για μένα (Η αλήθεια είναι ότι δεν το έψαξα ...έχασα και κάτι σεμινάρια ήθελα κάτι απλό) Μεγάλο μπέρδεμα είναι και με τα Format/Convert που υπάρχουν ... άλλο βίντεο είναι σε μορφή avi, άλλο mpg, mov, vob κλπ .... Αλλά αυτό είναι μου φαίνεται πιό μεγάλο θέμα ας περιοριστουμε μόνο για VOB που είναι τα περισσότερα αγορασμένα μουσικά DVD και για avi ή mov που είναι συνήθως τα Video Clips. Τέλος πάντων για να καταλάβετε τι εννοώ παλιά (πριν 4 χρόνια) όταν είχα PC είχα ένα προγραμματάκι DVD Shrink (αν θυμάμαι καλά) που φόρτωνες το DVD και σου είχε όλα τα Chapter (ανά τραγούδι) έτοιμα έσωζες αυτά που ήθελες άντε και λίγο μπρος - πίσω να φύγουν τα χειροκροτήματα, η να μπεί λίγο ομαλά και το αποθήκευες. Και ξανά άλλο DVD άλλο τραγούδι ..κλπ..κλπ Και στο τέλος έφιαχνες ένα δικό σου μουσικό DVD με όσα διάλεγες και φυσικά καθόριζες την σειρά και το έψηνε κιόλας. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ --> Το ΜΟΝΟ του μειονέκτημα δεν είχε μεταβάσεις (πως τα λέμε αυτά Transaction?) και φυσικά δεν είχε NORMALISE με αποτέλεσμα να ακούγεται το ένα τραγούδι δυνατά το άλλο σιγά αφού προέρχονταν από διαφορετικό dvd. (δράμα πρέπει να είσαι στην τσίλια να χαμηλώνεις). Επίσης για τέτοιες δουλειές ήταν το Windows Media Player αλλά όχι ΚΑΛΟ. Αλλά τώρα πιά είμαι στα MAC. Ενα .. πρόγραμμα ρε παιδιά που να τα κάνει όλα αυτά ... απλά (π.χ. για Sound Edit έχω καταλήξει σε ένα απλό πρόγραμμα - το Fission - κάνει γρήγορα αυτά που θέλω στα mp3 και είναι εύκολο, άνετο & γρήγορο - φυσικά δεν είναι Logic Pro αλλά αυτό είναι για απαγγελματίες... ) Εγραψα πολλά αλλά νομίζω ότι πολλοί χρήστες MAC θέλουν να κάνουν αυτά που αναφέρω ΓΡΗΓΟΡΑ και ΑΠΛΑ και δεν γνωρίζουν τον τρόπο. Ενας συνοπτικός ΟΔΗΓΟΣ για VIDEO Editing Αρχαρίων ή κάτι σαν σύγκριση προγραμμάτων θα ήταν καλό για όλο το Φορουμ... (Συνοψίζοντας να έχει κάτι σαν νορμαλάϊζ, ανεξάρτητα τσάπτερ και Μετάβαση απ'το ένα Track στο άλλο - νομίζω αυτά είναι τα βασικά .. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν μιλάω για επαγγελματίες του βίντεο και προγράμματα που θέλουν σχολή για να τα μάθεις (Cubase, Avid,Premiere κλπ) αυτοί είναι ειδικοί σε αυτό.) ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ? Θα επιθυμούσα οι προτάσεις σας να έχουν προτεραιότητα την απλότητα των προγραμμάτων (και ταχύτητα φυσικά) γιατί ούτως ή άλλως χρειάζεται πολύς χρόνος για να δείς ένα βίντεο (real time) ΠΟΣΟ ΔΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ... Thnx!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Ξέχασα μέσα σε 3 λεπτά όσα έμαθα με 15 χρόνια σπουδών και ενασχόλησης με την πληροφορική. Λοιπόν, σε σχέση με αυτό που ρωτάς, το 3ο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 iSkysoft DVD Ripper ή iSkysoft Media Converter for Mac.Εγω χρησιμοποιώ το πρώτο αλλα πιστευω το δεύτερο είναι το ίδιο με λιγο παραπάνω δυνατότητες. http://www.iskysoft.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sebax3s Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Καλό σου κάνει ρε επιστήμονα να ξεχνάς ... και λίγο MASTER CLEAR στην κεφάλα θα σε ωφελήσει... Δεν με πλήρωσε ο πατέρας μου 15 χρόνια σπουδών .... Ευτυχώς.... Πιές τη μπύρα σου... Αθέατε ευχαριστώ ... Και Γειά σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.