Προς το περιεχόμενο

Πόλεμος στο IRAQ

madsc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λίγο πολύ, όλοι θα έχετε ακούσει για τον επικείμενο πόλεμο στο Iraq, με επικείμενο σκοπό όπως πάντα την προώθηση συμφερόντων καθώς και την αποκομιδή κερδών πάντα από την πώληση όπλων και οπλικών συστημάτων. Γιά όσους πούνε τί μας ενδιαφέρει ένας πόλεμος που γίνεται xxxx klm μακριά, μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι επηρεάζει σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου ένας πόλεμος, ιδίως εκεί που πάει να γίνει. Έχει ξεκινήσει εκστρατεία από οργανισμούς και μία από τις λίγες φορές που τόσοι Αμερικάνοι ξεκινάνε και σηκώνονται από τις πολυθρόνες τους και κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις. Για όσους θέλουν μπορούν να ψηφίσουν εναντίον του πολέμου εδώ: http://www.votenowar.org/referendum.html

Απόσπασμα από τη σελίδα: The millions of signatures on this anti-war referendum will be a tangible manifestation of the breadth of U.S. opposition to the war against Iraq. The results will be released to the world through an international public relations campaign.

sc

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάντως εγώ είμαι επιφυλακτικός με τις online καμπάνιες και τα προσωπικά μας δεδομένα. Μου θυμίζουν λίγο τις υπογραφές του Χριστόδουλου....

Όσο για τον πόλεμο, αισιοδοξώ γιατί είναι ίσως η πρώτη φορά που το μέτωπο των Αμερικανών δεν περιλαμβάνει όλο το Δυτικό κόσμο. Ελπίζω η Ε.Ε να σταθεί στο ύψος της και να μη χειραγωγηθεί όπως στο βομβαρδισμό της Σερβίας..

Δημοσ.
Βαγγέλης

said:

Πάντως εγώ είμαι επιφυλακτικός με τις online καμπάνιες και τα προσωπικά μας δεδομένα. Μου θυμίζουν λίγο τις υπογραφές του Χριστόδουλου....

Nai re paidia... kainourio frouto einai afto na zitane kai diefthynseis kai tilefona kai kai,... se tetoia votes?? Den to epiasa! ti ta hreiazontai afta ta stoixeia mas gia na sygentrosoun psifous?? Kai ehoun tin entiposi oti me afto ton tropo tha sygentrosoun psifous apo ton kosmo? Ego prosopika, epidei ithela na psifiso edosa ola ta stoixeia pseftika... kai an den itan giafto to thema den tha asholiomoun kai katholou. akous ekei...pali kala pou den zitan kai arithmo taftotitas kai pistotikis! :confused: :confused:

Δημοσ.
Λίγο πολύ, όλοι θα έχετε ακούσει για τον επικείμενο πόλεμο στο Iraq, με επικείμενο σκοπό όπως πάντα την προώθηση συμφερόντων καθώς και την αποκομιδή κερδών πάντα από την πώληση όπλων και οπλικών συστημάτων.

Πως εισαι σιγουρος για αυτο? εχω ακουσει πως θα εχει την υποστηριξη του ΟΗΕ, και θα γινει πολεμος για την ασφαλεια ολου του κοσμου απο τον κακο Σανταμ.

Θα εισαι επιφυλακτικος και στα συλλαλητιρια ετσι?

Τι θες να γινει για να δειξουμε σε αυτους που κυβερνανε πως δεν συμφωνουμε?

Οχι πως θα μας ακουσουν παντος... γιατι και το 30%να υπογραψει-διαδηλωσει, παλι το 70% που δεν ψηφισε θα ειναι περισσοτερο.

Δημοσ.

edw sto kolonhso (blepe: agglia) exoune 3-4 suggntrwseis sto londino stis 23 tou mhna, dusthxws dino java opote kai den 0a paw, alla auto pou blepw einai oti kaneis den 0elei ena tetoio polemo, polemo pou ginete giati h hpa kai h agglia den exoune meridio apo ta etrelea sto irak

Δημοσ.

Ίσα ίσα Blizzardbill. Είμαι αντίθετος με τις καμπάνιες αυτές γιατί είναι διαβλητές και σε καμμιά περίπτωση δεν παίρνονται στα σοβαρά.

Μια διαδήλωση όμως είναι κάτι χειροπιαστό και ενδεχομένως αποτελεσματικό.

Δημοσ.

Και ποια διαδηλωση θα ειναι αποτελεσματικη?

Μια μικροτερη με μολωτοφ και ξυλο? η μια μεγαλη ειρηνικη, στο στυλ των συλλαλητιριων του Χριστοδουλου?

Και τι στο καλο σε κανει να πιστευεις πως θα φερει κατι απο αυτα τα δυο αποτελεσμα?

PYRO:

Λες πως ο πολεμος θα γινει για τα πετρελαια, μπορεις να μου πεις γιατι δεν θα γινει για τους λογους που λενε οι ΗΠΑ, και ο ΟΗΕ?

Πως καταλαβαινεις καθε φορα την αληθεια?

Δημοσ.

den thn katalabaineis, apla bazeis katw osa jereis kai sugkrineis tis pi0anotites.

nomizeis pos o bush 0a htane toso hli0ios na rijei purinika/xeimika/biologika opla sto israil/amerikh? den to nomizw, ama to h0ele 0a to eixe kanei, kai apo thn allh, oi hpa lene, otan o sadam leei oti den exei opla leei psemata ara prepei na ton bombardisoume, ama pei oti exei ekei einai pou 0a ton gamhsoume!

Δημοσ.
Και ποια διαδηλωση θα ειναι αποτελεσματικη?

Μια μικροτερη με μολωτοφ και ξυλο? η μια μεγαλη ειρηνικη, στο στυλ των συλλαλητιριων του Χριστοδουλου?

Και τι στο καλο σε κανει να πιστευεις πως θα φερει κατι απο αυτα τα δυο αποτελεσμα?

PYRO:

Λες πως ο πολεμος θα γινει για τα πετρελαια, μπορεις να μου πεις γιατι δεν θα γινει για τους λογους που λενε οι ΗΠΑ, και ο ΟΗΕ?

Πως καταλαβαινεις καθε φορα την αληθεια?

DIADILOSEIS PANTOY KAI KATHE MERA.

EIREINIKES KAI VIAIES

Gia na katalavoun oti den mporei sto onoma kathe fora tou simferontos tous na aimatokiloun ton Plamiti.

Nai Diadiloseis kai enantia ston Sadam kai se kathe DIKTATORA alla

Tha ypostirizo mexri telous tin ANEXARTISIA KATHE XORAS, to dikaioma tou kathe laou na palevei na riksei tous diktatores me politika mesa.

Megalo paradeigma ti mporei na kanei enas laos pou palevei enantia sta sxedia ton gerakion einai to Vietnam.Plimirise oli i Ameriki apo diadiloseis apo anypoktatous.

O Sadam einai o Kindinos or ta Amerikanika gerakia gia ton Planiti?

Ego pistevo i Amerikoi.Exoun katapatisei kathe enoia nomimotitas.

Katastrefoun ton planiti se polapla pedia, oikologika(mi dexomenoi periorismo stin molinsi pou kanoun),me polemikes epeixiriseis kai ideologika katapatontas oles tis arxes pou i anthropotita katektise meta ton 2 Pagosmio polemo.

O Sadam einai epikindinos gia ton Lao tou Iraq, O BUSH einai gia olon ton planiti

Δημοσ.

Νομιζετε πως θα γινουν μεγαλητερες διαδηλωσεις απο αυτες του Χριστοδουλου?

Αφου την εγραψε κανονικα και αυτην η κυβερνηση, γιατι να αλλαξει τακτικη?

Και αν ειναι βιαιες, μαλλον θα ειναι ακομα μικροτερες.

Και ειναι δυσκολο να πεισεις και τον κοσμο πως με βια παλευεις για την ειρηνη.

Δεν βλεπετε τον BUSH? λεει πως με βια θα φερει την ειρηνη, και δεν τον πιστευετε...

Δημοσ.

H ιμπεριαλιστική πολιτική της Αμερικής είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Τα κέρδη από όπλα και ναρκωτικά είναι μία καλή πηγή εσόδων για να ακολουθήσει η US το "Illussions of Grande" μόνο που στη περίπτωση αυτή δεν μένει illussions όπως στην UK. Ναι μπορείτε να ψηφίσετε από άλλες χώρες petrosgr (και πάνω από μία φορές) στη state εγώ έγραψα CA, στα υπόλοιπα βάλτε ότι θέλετε.

Εδώ δεν μιλάμε για το Iraq μόνο που έχει πόλεμο όσες μέρες το χρόνο βρέχει και στην Αγγλία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Πάρτε σαν παράδειγμα τις τιμές του πετρελαίου μόνο, ή τους πρόσφυγες που θα χρησιμεύσουν σαν γελοία φτηνό εργατικό δυναμικό στις χώρες που θα μεταναστήσουν.

Παραδείγματα μπορείτε να πάρετε από την ίδια την ιστορία. Κάποιοι ίσως θα θυμούνται τον Περσικό και τις 7 αδελφές που έγιναν 6 με το τέλος του όπως και τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα (άρα όλων των προιόντων) που ανέβηκαν ένα διάστημα κατά 35-40%.

Μήπως τον πόλεμο στη Fyrom, Κόσοβο, Βοσνία, το ορυχείο χρυσού της Glavitsa που άλλαξε "χέρια", καθώς και τα ορυχεία πέτρας που έδωσε προσφορά τότε η ΑΓΙΕΤ Ηρακλής μας, ή μήπως οι επεκτάσεις του πΟΤΕ μας στους χώρους τηλεποικοινωνίας αυτών των χωρών που δηλώνονται ζημιογόνες, παρά τον ημερομίσθιο των υπαλλήλων εκεί που ήταν 800 ολόκληρες δραχμές.

Παιδιά τα referendum, τα δημοψηφίσματα και οι διαδηλώσεις είναι από τα τελευταία οχυρά του δημοκρατικού πολιτεύματος, που δόξα τω θεώ ακόμα δεν έχουν κριθεί παράνομα, μην τα σνομπάρετε. Στη χώρα μας νομοθετούν αφού πιάσουν τους τρομοκράτες, ή στην UK με το "first past the post" εκλογικό σύστημα τους βγάζουν κυβερνήσεις "δημοκρατικά".

Αποδεκτό και σεβαστό αν κάποιοι δεν θέλουν να δώσουν τα στοιχεία τους ή έστω τα πραγματικά, πόλεμο θέλει κανείς...;;;

Μιλάμε για το ποιο ισχυρό όπλο στα χέρια των πολιτικών.

Και ας πούμε ότι εξαφανίζονται όλοι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια ειρήνη (ή για τα us συμφέροντα) από τον φαροφύλακα του κόσμου Bush, μετά ποιός μας σώζει από την "ειρήνη" του ΝΑΤΟ, που κατά τα άλλα κατόπιν κατάρρευσης της USSR, έπρεπε να διαλυθεί καθώς ήταν ο λόγος ύπαρξης και ίδρυσης του.

sc

Δημοσ.

one mans dictator/terrorist another mans freedom fighter...

kai oso gia to petreleo lisi iparxei apla tin exoune kai panakrivi gia na min xasoune ta petrelea tous...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...