Προς το περιεχόμενο

Ασφαλής (όσο γίνεται) αποθήκευση δεδομένων !

panchociv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω αυτό το θέμα για να ακούσω τις απόψεις σας, σχετικά με την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη αποθήκευση των σημαντικών δεδομένων μας, ειδικά τώρα που όλα τα αρχεία τείνουν να γίνουν ψηφιακά.

Αφορμή γι'αυτό στάθηκε η παρ'ολίγον απώλεια σημαντικού μέρους των δεδομένων μου, από έναν εξωτερικό σκληρό 2,5" . . .

Αν θεωρήσουμε 3 υποθετικές περιπτώσεις :

- Εγγραφή σε CD/DVD-R/DVD+R (καλής ποιότητας)

- Εγγραφή σε χρησιμοποιημένους ή και καινούργιους HDD

- Εγγραφή σε USB flash ή SSD

Αν υποθέσουμε ότι και τα 3 χρησιμοποιούνται κανονικά και συντηρούνται σε φυσιολογικές συνθήκες ,

ποιό από τα 3 πιστεύετε πως παρέχει μεγαλύτερη μακροζωία στα δεδομένα μας ?

Υπάρχει κάποια λύση η οποία να υπερέχει ή να υπολείπεται σημαντικά των άλλων ?

Δημοσ.

Υποθετικά οι ssd έχουν μεγάλο lifetime, ενώ δε έχουν κινούμενα μέρη, άρα προβλήματα με κραδασμούς και μαγνήτες.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι συχνό backup (ή κάποιο raid), και από εκεί και πέρα να μη σου κάτσει η στραβή...

Δημοσ.

Ειναι πολυ απλο.

χρησιμοποιουμε τουλαχιστον 2 απο τις μεθοδους που αναφερεις και αν μπορουμε και τις τρεις και ελενχουμε καθε τοσο αν δουλευουν και ετσι εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.

Δημοσ.

Σε φλασακι με τιποτα πάντως καίγονται εκει που δε το περιμένεις.

DVD ειναι η καλύτερη μέθοδος αλλά και η ποιο χρονοβόρα

Σκληρός δίσκος εξωτερικός που να κάθετε στη γωνια κάτι λεει.

Η καλύτερη λύση πάντως ειναι αυτη που κάνω εγω αν θες κάνεις το ιδιο.

1ας σκληρός εσωτερικός με τα windows και τα αρχεία σου ολα και ενας ακόμα διπλάσιας χωρητικότητας στη χειροτερη ιδιας και το πρόγραμμα genie timeline να περνει back up realtime.

Και επίσης ενας εξωτερικός οπου με το sync toy (τζαμπα ειναι) θα συγχρονίζεις τα αρχεία σου όποτε θες.

Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει ασφαλής αποθήκευση σε ένα μόνο μέσο, όποιο και να ναι αυτό. Τα πολύτιμα δεδομένα σε 2 τουλάχιστον σημεία, που ελέγχουμε την κατάστασή τους πού και πού.

Από καθαρά προσωπική εμπειρία, αν προσέχεις στοιχειωδώς τις δισκέτες/δισκάκια/δίσκους/flashάκια και αυτά είναι αξιοπρεπούς κατασκευής, δύσκολα χάνεις data.

Γενικότερα, παράπονα ακούγονται για όλα αυτά που αναφέρεις. Για εξωτερικούς δίσκους (ίσως λόγω μη προσεκτικής τους χρήσης), για εσωτερικούς (ίσως λόγω προβλημάτων στο ρεύμα, μη ποιοτικού τροφοδοτικού ή ελαττωματικού κομματιού), για δισκάκια (ίσως χαμηλής ποιότητας, κακής εγγραφής, απρόσεχτης μεταχείρισης) ακόμα και για usb sticks μια μέρα απλά σταμάτησαν ν αναγνωρίζονται.

Για τους SSD δε γνωρίζω κάτι μιας και είναι σχετικά νέο φρούτο.

Αν ήταν να διαλέξω μόνο ένα μέσο, θα λεγα HDD. Ίσως επειδή ήμουν τυχερός αυτούς και κανείς απ τους 15-20 που χουν περάσει απ τα χέρια μου, δεν έτυχε να παρουσιάσει πρόβλημα στον ωφέλιμο χρόνο ζωής του.

Δημοσ.
Υποθετικά οι ssd έχουν μεγάλο lifetime, ενώ δε έχουν κινούμενα μέρη, άρα προβλήματα με κραδασμούς και μαγνήτες.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι συχνό backup (ή κάποιο raid), και από εκεί και πέρα να μη σου κάτσει η στραβή...

Ναί, αλλά οι SSD δεν είναι, που έχουν το πρόβλημα μείωσης του προσδόκιμου ζωής, με το συχνό γράψε-σβήσε ή κάνω λάθος?

---------- Προσθήκη στις 18:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:43 ----------

Ειναι πολυ απλο.

χρησιμοποιουμε τουλαχιστον 2 απο τις μεθοδους που αναφερεις και αν μπορουμε και τις τρεις και ελενχουμε καθε τοσο αν δουλευουν και ετσι εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.

Το πιο σωστό, αλλά συνήθως όλοι μας ψάχνουμε δυστυχώς για το πιο πρακτικό . . .

Δημοσ.
Ναί, αλλά οι SSD δεν είναι, που έχουν το πρόβλημα μείωσης του προσδόκιμου ζωής, με το συχνό γράψε-σβήσε ή κάνω λάθος?

ολοι οι σκληροί ετσι είναι.

Και παλι όμως αν τον έχεις για back up το σίγουρο ειναι οτι πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Οπως και να εχει θα διαφωνήσω κάθετα για τους ssd οτι ειναι αξιόλογοι για back up για ενα 1tb ξέρετε πόσα πρέπει να σκάσω;

μακρια απο μας.

Φθηνά και έξυπνα 3 back up συγχρόνως ο μοναδικός εύκολος και πρακτικός τρόπος και στο μελλον γιατι οχι και σε online.

Δημοσ.

για καποιον που θελει να φυλλαξει αρχεια μερικων tera ,παντα θα υπαρχει ο φοβος εστω και αν τα εχει σε εξωτ.σκληρους και σε dvd.

ασε που θελεις τα αντερα σου απο λεφτα [εγω εχω δωσει τα αντερα μου σε σκληρους]και ζεις με τον φοβο οτι με το περασμα του χρονου κατι θα παει στραβα και θα τα χασεις.

εμενα μου τυχε σε dvd γραμμενα το 2005 σε μια συγκεκριμενη σειρα απο αυτα χωρις καν να τα εχω κακομεταχειριστει,να εχουν μισοσβηστει τα δεδομενα και ευτυχως που τα εχω και σε σκληρους.

λυση απολυτη δεν υπαρχει,μακαρι να υπαρξει στο μελλον.

Δημοσ.

Αν ισχύει αυτό που έλεγε ο antonl σε άλλο thread, πως η intel μπορεί να εγγυηθεί writes της τάξης των 5giga ημερησίως για 5 έτη μέχρι να υπάρξει πιθανότητα προβλήματος, ε, κοιμάσαι κάπως ήσυχος.

Δημοσ.
για καποιον που θελει να φυλλαξει αρχεια μερικων tera ,παντα θα υπαρχει ο φοβος εστω και αν τα εχει σε εξωτ.σκληρους και σε dvd.

ασε που θελεις τα αντερα σου απο λεφτα [εγω εχω δωσει τα αντερα μου σε σκληρους]και ζεις με τον φοβο οτι με το περασμα του χρονου κατι θα παει στραβα και θα τα χασεις.

εμενα μου τυχε σε dvd γραμμενα το 2005 σε μια συγκεκριμενη σειρα απο αυτα χωρις καν να τα εχω κακομεταχειριστει,να εχουν μισοσβηστει τα δεδομενα και ευτυχως που τα εχω και σε σκληρους.

Η απάντηση βρίσκεται λιγο ποιο πανω κλωνοποίηση σε 3ης σκληρούς.

Και να σπάσω τον εξωτερικό τα εχω σε 2 εσωτερικούς και οι εσωτερικοί να χαλάσουν τα εχω σε εξωτερικό ε για να χαλάσουν και οι 3ης αυτόματα πρεπει να εισαι για καφε με τον

mhtsotakis-thumb-large.jpg

Δημοσ.

Κάτι σε Online Backup;

Όπως Rapidshare ή Norton Online Backup πιστεύω πως δίνει μια ασφαλέστερη λύση.

Εγώ πάντως τα σημαντικά αρχεία τα έχω και στον εξωτερικό και στο Rapidshare (RapidShare protects the privacy of its users. Only the person storing a file on RapidShare receives the download link.).

Δημοσ.

Ευτυχώς δηλαδή που δε χρησιμοποιώ αρχεία τέτοιου μεγέθους . . .

---------- Προσθήκη στις 19:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:09 ----------

Η απάντηση βρίσκεται λιγο ποιο πανω κλωνοποίηση σε 3ης σκληρούς.

Και να σπάσω τον εξωτερικό τα εχω σε 2 εσωτερικούς και οι εσωτερικοί να χαλάσουν τα εχω σε εξωτερικό ε για να χαλάσουν και οι 3ης αυτόματα πρεπει να εισαι για καφε με τον

mhtsotakis-thumb-large.jpg

Και πώς συγχρονίζεις τα δεδομένα σε τόσα backup ?

Πόσο χρονοβόρο ή πρακτικό είναι ?

Δημοσ.

Και πώς συγχρονίζεις τα δεδομένα σε τόσα backup ?

Πόσο χρονοβόρο ή πρακτικό είναι ?

Πολυ απλό

http://www.genie-soft.com/products/genie_timeline/default.html το κάνεις install και παίρνει back up real time σε εσωτερικό ή εξωτερικό σκληρό.

Kαι βάζεις μια στο τόσο τον εξωτερικό με το sync toy να συγχρονίζεις τα αρχεία που θες τα φτιάχνεις δηλαδή και τα 2 μια φορά η 1η μερα ειναι χρονοβόρα είναι η αλήθεια αλλά από την 2ρη εισαι ασφαλείς.

Εκτός είπα αν πας για καφέ με τον :devil: και χτύπα ξύλο καεί κανα σπίτι :P

Ο 1ος τρόπος ειναι stable για μενα ο δεύτερος ειναι ετσι για να παίρνω μουσική βίντεο έγραφα κλπ μαζι μου αλλα και για εξτρά back up.

Δημοσ.
Κάτι σε Online Backup;

Όπως Rapidshare ή Norton Online Backup πιστεύω πως δίνει μια ασφαλέστερη λύση.

Εγώ πάντως τα σημαντικά αρχεία τα έχω και στον εξωτερικό και στο Rapidshare (RapidShare protects the privacy of its users. Only the person storing a file on RapidShare receives the download link.).

Πόσο ασφαλής θεωρείται αυτή η λύση σε σχέση με τα συμβατικά μέσα αποθήκευσης ?

Ακόμη, αν τα αρχεία που αποθηκεύουμε περιέχουν απόρρητες/προσωπικές πληροφορίες, πώς είμαστε σίγουροι ότι δε θα πέσουν σε λάθος χέρια?

Υπάρχει κάποια διασφάλιση γι'αυτό ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...