Προς το περιεχόμενο

Δωρο Πάσχα...λέμε τώρα!!

Giristroula10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχει καταλάβει κανείς τι ακριβώς παίζει με το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας;;;Για τί ύψους μείωση μιλάμε για ιδ.υπάλληλο και τί για δ.υπάλληλο;;;με έχουν καταμπερδέψει οι φωστήρες της οικονομίας!!!Α!! Και τί γίνεται αν δουλεύει κάποιος σε εταιρία που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει μεν ασφάλεια ικα αλλά ο μισθός προέρχεται απο το δημόσιο;;; :-/

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Στους δημόσιους, το δωρο Πάσχα θα ειναι μειωμένο κατα 30%.

Μειωνονται επισης καποια επιδοματα, αλλα αδυνατον να τα ξερει κανεις, ειναι λαβύρινθος αυτα τα επιδόματα. Ουτε ο ίδιος ο εργοδότης τους (το Κράτος) δεν τα ξέρει, ούτε τους ξέρει όλους (τους υπαλλήλους του!!! ..). Μονο οι υπεύθυνοι μισθοδοσίας στον κάθε φορέα θα τα γνωρίζουν.

Για τους ιδιωτικούς, (και για το φετινό Πάσχα) δεν υπάρχει τίποτα. Ουτε ψηφίστηκε κατι, ουτε αναγγέλθηκε κάτι οτι θα ψηφιστέι.

μονο σπέκουλα μπλα-μπλα απο δημοσιογράφους.

Για όσους δουλευουν στον "ευρυτερο δημόσιο", δηλ. εταιρειες οπου μεγαλομετοχος ειναι το κράτος, κλπ, αλλα οι υπάλληλοι ειναι με συμβασεις ιδ.δικαιου, κλπ, δεν ξερω. ειναι γρίφος, και πιθανον να μην ισχύσουν τα ίδια σε όλους.

Φίλος που δουλευει στην ΕΥΔΑΠ (ιδ.δικαιου, εισηγμένη, αλλα μεγαλομέτοχος το κράτος), λεει οτι θα ισχύσει και για εκείνους η μείωση.

Αποφασίζει το Δ.Σ. της εταιρείας (δηλαδή οποιος εχει την πλοιοψηφια, δηλαδή το κράτος), και εφαρμόζεται.

Δημοσ.
Φίλος που δουλευει στην ΕΥΔΑΠ (ιδ.δικαιου, εισηγμένη, αλλα μεγαλομέτοχος το κράτος), λεει οτι θα ισχύσει και για εκείνους η μείωση.

Αποφασίζει το Δ.Σ. της εταιρείας (δηλαδή οποιος εχει την πλοιοψηφια, δηλαδή το κράτος), και εφαρμόζεται.

Χωρίς να έχω σχέση με αυτά δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ο εργοδότης σε ένα ΝΠΙΔ να αποφασίσει μονομερώς μείωση δώρου Πάσχα. Αν μπορεί να το κάνει στην ΕΥΔΑΠ το κράτος γιατί να μει μπορεί να το κάνει σε οποιαδήποτε άλλη ΑΕ το ΔΣ ?

Δημοσ.

και εμένα δεν μου φαίνεται λογικό, αλλα απλά μεταφέρω τι μου ειπε ο φίλος.

απ οτι ξέρω θα αντιδράσουν, απεργίες κλπ. Αλλα ξερω οτι και αυτών των μεγάλων εταιρειών τα συνδικάτα ειναι ισχυρά και έχουν δικηγόρους, όπως και οι διοικήσεις. οπότε, αν κατι ειναι παράνομο ουτε θα περάσει, αλλα ούτε και θα το προσπαθούσε η εταιρεία.

θα δούμε.

Δημοσ.
από όσα κατάλαβα εγώ πάντως, στα ΝΠΙΔ δεν παίζει μείωση. Άσχετα ποιός είναι μέτοχος.

Το ποιός είναι βασικός μέτοχος δε μπορώ να καταλάβω πως θα διαφοροποιεί μια ΑΕ, θεωρητικά μια ΑΕ μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι να έχει άλλο βασικό μέτοχο, να πουλά και να αγοράζει μετοχές κάποιος (φαντάζομαι και το κράτος). Σε αυτή τη περίπτωση τι θα γίνεται θα "μπαινοβγαίνει" το δώρο κάθε φορά που αλλάζει η πλειοψηφία ?

ΥΓ : Να και μια φορά που αισθάνομαι τυχερός που δουλέυω "με 12 δελτία".

Δημοσ.

Το ποιός είναι βασικός μέτοχος δε μπορώ να καταλάβω πως θα διαφοροποιεί μια ΑΕ' date=' θεωρητικά μια ΑΕ μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι να έχει άλλο βασικό μέτοχο, να πουλά και να αγοράζει μετοχές κάποιος (φαντάζομαι και το κράτος). Σε αυτή τη περίπτωση τι θα γίνεται θα "μπαινοβγαίνει" το δώρο κάθε φορά που αλλάζει η πλειοψηφία ?

ΥΓ : Να και μια φορά που αισθάνομαι τυχερός που δουλέυω "με 12 δελτία".[/quote']

Το θέμα είναι ότι πρόκειται για νοσηλευτικό ίδρυμα που παρόλο που συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών του νομού και θεωρείται μέρος του ΕΣΥ ωστόσο το προσωπικό είναι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ασφάλεια ΙΚΑ .Οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ αλλά...οι μισθοί στο μεγαλύτερο ποσοστό δίδονται από το κράτος που έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής παρόλο που στο ΔΣ κυριαρχούν μέλη του ιδρύματος.Περιττό να πώ πως έχουμε καταμπερδευτεί όλοι μας με το τι μέλλει γενέσθαι αφού δεν παίρνουμε πολλά από τα επιδόματα των αντίστοιχων υπαλλήλων του δημοσίου........ :-(

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

από όσο ξέρω στα νπιδ, ο μισθός μειώνεται 7% ΚΑΙ χάνουν 30% επί των δώρων πάσχα, χριστουγέννων και επιδόματος αδείας.

Δημοσ.

ναι χοντρό ψαλίδι πέφτει. κατι βρήκα

ΣΟΚ! Αναδρομική μείωση 7% στους μισθούς στις ΔΕΚΟ!

Καταργούνται και αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου οι συλλογικές και ατομικές συμβάσεις για δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους στις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ, καθώς το πακέτο των έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προβλέπει μείωση κατά 7% σε μόνιμη βάση του συνόλου των αποδοχών τους!

Το μέτρο αφορά τις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ αλλά και όσους εργάζονται σε εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Ανώνυμες Εταιρίες, εφόσον το δημόσιο διατηρεί σε αυτές πλειοψηφικό ποσοστό άνω του 50% του μετοχικού τους κεφαλαίου. Αφορά δηλαδή τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στην ΕΥΑΘ, την ΕΥΔΑΠ, την Αγροτική Τράπεζα, τον ΟΛΘ και τον ΟΛΠ. Δεν αφορά τους εργαζόμενους πχ στον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ ή την Εθνική.

... ... ... ... .. .. .. . .. . .. .. . .

Από την μείωση εξαιρούνται μόνο τα επιδόματα που συνδέονται με την οικογενειακή κατάσταση ή την υπηρεσιακή εξέλιξη, καθώς και τα συνδεόμενα με το ανθυγιεινό ή επικίνδυνο της εργασίας τους και το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τους.

Ταυτόχρονα όμως περικόπτονται (όπως και στους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους) τα επιδόματα των Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας μειώνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%), αντίστοιχα.

κι άλλες πηγές

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...