christos.p25 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Έτυχε να δω στην τηλεόραση μια συσκευή που υπόσχεται μείωση του λογαριασμού της ΔΕΗ έως και 40% απλά με την τοποθέτηση της συσκευής σε μια πρίζα. Γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες; είναι κλασική "απάτη" στυλ τελεμάρκετινγκ ή έχει κάποια επιστημονική βάση; p.s. http://thessaloniki.olx.gr/40-eco-power-iid-33744145 http://www.boondee.net/electric-power-saver/index.html επειδή ο υπολογιστής είναι 24/7 ανοιχτός θα υπάρξει διαφορά με την συγκεκριμένη συσκευή;
tmjuju Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Xmmm…. Δουλεύει και χωρίς να το βάλεις στη πρίζα άραγε ? Δε φαντάζομαι να βρεις καμία σχετική τεκμηρίωση…
Street-Fighter Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 αποτι ειχα ρωτήσει εδω στο παρελθόν εχει κάποια βάση αυτο που κανει ειναι να μειώνει τα χαμένα watt απο τις πρίζες ή κάπως ετσι μου ειχαν πει. Αν το αγοράσεις κανε μας ενα ποστ για το ποσά πάνω κάτω χρηματα εξασφάλισες.
tmjuju Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 αποτι ειχα ρωτήσει εδω στο παρελθόν εχει κάποια βάση αυτο που κανει ειναι να μειώνει τα χαμένα watt απο τις πρίζες ή κάπως ετσι μου ειχαν πει.Αν το αγοράσεις κανε μας ενα ποστ για το ποσά πάνω κάτω χρηματα εξασφάλισες. Χμμμ… για αυτό μίλησα για ‘τεκμηρίωση’ Τεκμηριωμένα τι θα γλιτώσει? Άσε που για το ‘χρήμα’ πρέπει να σκεφτείς και πόσο κάνει αυτό το μαραφέτι. Εντωμεταξύ υπάρχουν λ.χ. λιγότερο ενεργόβόροι HDDs, gpus etc… και χίλια άλλα πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει ατομικά για να ελαττώσει την κατανάλωση ρεύματος.
Street-Fighter Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 σίγουρα αλλά αυτό που ειχα δει ηταν για ολο το σπίτι. Καλα οτι και να κάνουμε αν δεν απελευθερωθούμε απο τη δεη πάλι χαμένοι θα είμαστε. Φωτοβολταϊκα ολοι μας μαγκες.
inray Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν για να πάρουν τα χρήματα των ανόητων ή αφελών.
Street-Fighter Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν για να πάρουν τα χρήματα των ανόητων ή αφελών. Μάλιστα πολύ ουσία στο ποστ σου μας αφύπνισες.
isay Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Έτυχε να δω στην τηλεόραση μια συσκευή που υπόσχεται μείωση του λογαριασμού της ΔΕΗ έως και 40% απλά με την τοποθέτηση της συσκευής σε μια πρίζα. Γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες; είναι κλασική "απάτη" στυλ τελεμάρκετινγκ ή έχει κάποια επιστημονική βάση;... επειδή ο υπολογιστής είναι 24/7 ανοιχτός θα υπάρξει διαφορά με την συγκεκριμένη συσκευή; (Με απλά λόγια και σε κάποια σημεία εκλαϊκευμένα χωρίς ορθή ορολογία) Τέτοιου είδους συσκευές ανήκουν στην κατηγορία "Συστήματα αντιστάθμισης αέργου ισχύος" και υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια σε μονάδες μεταφοράς ρεύματος ή σε μεσαίους και μεγάλους καταναλωτές ρεύματος (βιομηχανίες, νοσοκομεία,κλπ). Ουσιαστικά δρουν σε δυο επίπεδα. Πρώτον δρουν ως ελαφρείς σταθεροποιητές τάσεις και δεύτερον "απορροφούν παρεμβολές" απο εκκινήσεις καταναλωτών ισχύος που βρίσκονται στο δίκτυο. Σε μεγάλες μονάδες αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να "εξομαλύνουν το ρεύμα" ώστε τα μηχανήματα να λειτουργούν στα περιθώρια που έχουν τη μέγιστη παραγωγικότητα, με αποτέλεσμα λιγότερες φθορές και μικρότερη κατανάλωση. Η διαφορά στην κατανάλωση δεν είναι μεγάλη, αλλά άμα υπολογίσετε ότι μια βιοτεχνία καταναλώνει κάτι MW ημερησίως, τότε ένα κέρδος της τάξης του 5% είναι τεράστιο. Σε οικιακή κατανάλωση το κέρδος (οικονομικό) είναι πολύ μικρό και πάντα εξαρτάται από τι καταναλωτές ρεύματος υπάρχουν στο σπίτι. Για παράδειγμα αν έχεις τις χείριστες λάμπες φθορίου, ένα αρχαίο πλυντήριο της κακιάς ώρας, ένα ψυγείο προπολεμικό και δυο κλιματιστικά 19000btu από το carefur ( "τα φθηνά μωρέ" ) και να λειτουργούν ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ναι τότε μια τέτοια συσκευή είναι χρήσιμη. Το ποσοστό κέρδους που "προωθείται" αφορά μόνο την κατανάλωση ρεύματος, προ ΦΠΑ και χωρίς δημοτικά τέλη, άρα δεν είναι χ% του λογαριασμού. Έκανα κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς για το σπίτι μου με ποσοστό κέρδους 10% (πάντα υπολογίσω το 1/3 των διαφημιστικών ποσοστών) το ετήσιο κέρδος θα ήταν 20-30 ευρώ, δηλαδή απόσβεση της συσκευής σε τέσσερα-πέντε χρόνια. Για το συγκεκριμένο προϊόν. Είναι κινέζικης παραγωγής (με CE mark) και πρέπει να τοποθετηθεί όσο πιο κοντά γίνεται στην κεντρική παροχή. @christos.p25 Προφανώς δεν κάνει για τη δουλειά που το θες, γιατί οι πυκνωτές του τροφοδοτικού σου, κάνουν αυτές τις "εξομαλύνσεις". Για να κάνεις οικονομία, καλό είναι να αντικαταστήσεις ενεργοβόρα τμήματα με άλλα πιο φιλικά και να απενεργοποιήσεις/βγάλεις συσκευές που δε χρησιμοποιείς (CDrom, δεύτερος σκληρός, κλπ) @Street-Fighter Το κόστος των φωτοβολταϊκών (πάνελ, εγκατάσταση, μπαταρίες, συντήρηση) το έχεις ψάξει καθόλου; Θα απογοητευτείς. Είναι νωρίς ακόμα για μικρούς οικιακούς καταναλωτές. Σε λίγα χρόνια. Σίγουρα το όλο "πακέτο" δεν είναι απάτη. Κρίνεις τις ανάγκες σου και αγοράζεις. Δεν το έχω δοκιμάσει, δεν το έχω αγοράσει και δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία. Μερικά χρήσιμα Links για όποιον θέλει να το ψάξει παραπάνω: http://eco-power.gr/faq.html http://eshop.critics.gr/Products/252--power-saver.aspx http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25201 http://www.traderscity.com/board/products-1/offers-to-sell-and-export-1/power-saver-pioneer-57902/
Street-Fighter Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 στο 10000αρο για μικρη κατανάλωση βεβαία ειναι νωρις δεν πας να δώσεις τοσα χρήματα χωρις να ξερεις και ποσο μπορεί να αντέχουν κλπ. Θελει ψάξιμο αλλά αξίζει.
pp6210 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Για το συγκεκριμένο προϊόν. Είναι κινέζικης παραγωγής (με CE mark) και πρέπει να τοποθετηθεί όσο πιο κοντά γίνεται στην κεντρική παροχή. Πολύ χρήσιμη η ανάλυσή σου και σε ευχαριστούμε, εγώ τουλάχιστον κατάλαβα οτι η πραγματικότητα δέν έχει σχέση με τα εξωπραγματικά % μείωσης του λογαριασμού που ισχυρίζονται στο site. Τα δε certifications του πρώτου είναι για να γελάς (ή να κλαίς από τα γέλια), το ένα είναι πιστοποιητικό Ποιότητας ISO9001 που, για όσους γνωρίζουν, δεν πιστοποιεί προιόντα (άσε που το πιστοποιητικό έχει ορθογραφικά λάθη και δεν έχει σφραγίδα surveillance για το 2009), τα δε CE certificates έχουν γίνει validated από γειτονική εταιρία στην Κίνα και όχι Ευρωπαϊκό οργανισμό, με υπογραφή της Christina, Assistant Manager.....όπως δηλαδή όλα τα κινέζικα με το CE τους.
caution Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ τι κάνουν τα συγκεκριμένα - αλλά θα συνεισφέρω λέγοντας ότι τον ακριβό ηλεκτρονικό μου εξοπλισμό δεν θα τον εμπιστευόμουν σε μια συσκευή αγνώστου προελεύσεως και αμφισβητούμενης αξιοπιστίας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.