Luxx Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Εχω windows vista. Κατα ποσο ειναι ασφαλες το να απενεργοποιησω το DEP; Και γιατι στις ρυθμισεις εχει 6 προγραμματα για τα οποια λεει οτι εχω επιλεξει να εξαιρουνται απο το DEP; Δε θυμαμαι να εκανα εγω κατι τετοιο.. Επισης σημερα απενεργοποιησα το Pagefile μετα απο χρονια. Ειχα βαλει προσφατα 1gb επιπλεον ram και τωρα ειμαι στα 4gb ram. Θα εχω καποιο προβλημα; Οταν λετε οτι μπορει να απενεργοποιηθει αν δε ζοριζω το μηχανημα με καποιο βαρυ προγραμμα, το ιδιο ισχυει και με τα παιχνιδια; Θελω να κανω undervolting, γιατι ο ανεμιστηρας κανει πολυ θορυβο με το παραμικρο και η θερμοκρασια της gpu δε πεφτει ποτε κατω απο 60, ακομα και στο idle! Με ποιο προγραμμα θα το κανω αυτο; Υπαρχει ενας πολυ καλος ελληνικος οδηγος στο adslgr με το RMclock, αλλα εχει να αναβαθμιστει 2+ χρονια. Τι προτεινετε; Τελος, ξερετε καποιο ψαγμενο tweak ή καποιο προγραμμα για να μειωνω την θερμοκρασια απο το λαπτοπ, δλδ να τρωει λιγοτερους πορους; Εχω ενεργοποιημενα τα aero και τη μπαρα με 4 gadgets. Απο services τα εχω μειωσει στα 64. Μειωνονται και αλλο; Και κανενα εμπειρο tip για πιο γρηγορο boot; Ευχαριστω και συγνωμη αν κουρασα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 ΕΕπισης σημερα απενεργοποιησα το Pagefile μετα απο χρονια. Ειχα βαλει προσφατα 1gb επιπλεον ram και τωρα ειμαι στα 4gb ram. Θα εχω καποιο προβλημα; Οταν λετε οτι μπορει να απενεργοποιηθει αν δε ζοριζω το μηχανημα με καποιο βαρυ προγραμμα, το ιδιο ισχυει και με τα παιχνιδια; Γενικα σε windows συστηματα δεν προτεινεται η απενεργοποιηση του pagefile.Υπαρχουν προγραμματα τα οποια απαιτουν την υπαρξη του ασχετα αν δεν το χρησιμοποιουν σχεδον ποτε.Επισης σε περιτωση bsod,ξεχνα τα memory dumps/minidumps που μπορει να βοηθησουν στο τυχον προβλημα.Αν δεν εχεις μεγαλη αναγκη τα x gb που πιανει,καλυτερα να το αφησεις ενεργοποιημενο. Ενα search με query pagefile βγαζει αρκετα topics για το συσγκεκριμενο θεμα. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=186979&highlight=pagefile Απο services τα εχω μειωσει στα 64. Μειωνονται και αλλο; Και κανενα εμπειρο tip για πιο γρηγορο boot; Ο αριθμος δεν λεει κατι.Μια λιστα των services που τρεχουν ή αυτων που απενεργοποιησες ειναι πιο χρησιμη. Επισης"ψαγμενο"tweak το οποιο θα βοηθησει στην κατασταση μην ψαχνεις.Θα πρεπει μονος σου να δεις τι processes τρεχουν,τι χρειαζεσαι απο αυτες,ποσο cpu/mb ram χρησιμοποιει η καθεμια και αν υπαρχει τροπος να μειωσεις αυτους τους πορους.
Luxx Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Καποιος να με βοηθησει με τα αλλα θεματα; Κυριως το undervolting με ενδιαφερει.
Zazula Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Για το DEP: Προσωπική μου γνώμη είναι να μην το απενεργοποιήσεις. Το πώς βρέθηκαν προγράμματα στις εξαιρέσεις εξηγείται με δύο τρόπους: Ο ένας είναι ότι ένα πρόγραμμα κρασάριζε με το DEP και σου προτάθηκε από το λειτουργικό να εξαιρεθεί. Ο άλλος είναι να επέβαλε με σκριπτάκι το ίδιο το πρόγραμμα την (αυτο)εξαίρεσή του όταν εγκαταστάθηκε: http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb490630.aspx. Για το undervolting, εδώ έχει έναν καλό οδηγό (θα χρειαστεί να σκρολάρεις λίγο): http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=401345.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.