Προς το περιεχόμενο

Δημοσιο χρεος της Ελλαδας? Φιλοτιμο...Ενα κοινωνικο πειραμα που πρεπει να δειτε. . .

thanos-buzzzzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο τα λιγα που διαβασα εδω μεσα, ολο μακακιες λετε ολοι!

εγω θα πω αλλες προτασεις ακομα πιο εξυπνες απο τις δικες σας:

να καταργηθει ο αθλητισμος!

τι θα θελουμε τα γηπεδα, ολυμπιακους αεκτζιδες κτλ?

τζαμπα λεφτα πανε χαμενα και κανεις δε κερδιζει απο αυτα. (ο απλος λαος εννοω)

μπορουμε να ζησουμε και χωρις ομαδες.

να καταργηθει ο στρατος

τζαμπα λεφτα δινουμε αφου αμα γινει πολεμος θα μας γαμησουν αμα θελουν. μια τρυπα στο νερο.

τον ηλεκτρισμο τι τον θελουμε?

εχετε σκεφτει οτι αμα δεν υπηρχε η δεη τωρα, δε θα ξοδευαμε λεφτα για υπολογιστες, ιντερνετ,

playstation, τηλεορασεις, dvd και λοιπες μαλακιες?

μπορουμε να ζησουμε και χωρις ηλεκτρικο!

να καταργηθουνε τα νοσοκομεια και γενικα οτι εχει να κανει σχεση με την υγεια ΑΦΟΥ καποια στιγμη ολοι θα πεθανετε!

τζαμπα λεφτα χαλατε....

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

• Απαντ. 287
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

να καταργηθει ο αθλητισμος!

τι θα θελουμε τα γηπεδα, ολυμπιακους αεκτζιδες κτλ?

τζαμπα λεφτα πανε χαμενα και κανεις δε κερδιζει απο αυτα. (ο απλος λαος εννοω)

μπορουμε να ζησουμε και χωρις ομαδες.

να καταργηθει ο στρατος

τζαμπα λεφτα δινουμε αφου αμα γινει πολεμος θα μας γαμησουν αμα θελουν. μια τρυπα στο νερο.

τον ηλεκτρισμο τι τον θελουμε?

εχετε σκεφτει οτι αμα δεν υπηρχε η δεη τωρα, δε θα ξοδευαμε λεφτα για υπολογιστες, ιντερνετ,

playstation, τηλεορασεις, dvd και λοιπες μαλακιες?

μπορουμε να ζησουμε και χωρις ηλεκτρικο!

να καταργηθουνε τα νοσοκομεια και γενικα οτι εχει να κανει σχεση με την υγεια ΑΦΟΥ καποια στιγμη ολοι θα πεθανετε!

τζαμπα λεφτα χαλατε....

Σιγά μήν πουλήσουμε και τα νεφρά μας.Πλάκα στην πλάκα όμως, πάει 40Κ $ το κομμάτι.

40.000 x 11.000.000 = 440.000.000.000$

Πάρτε το έλλειμμα και το χρέος σας μαζί.

Δημοσ.
1. Και βεβαια να καταργηθουν. Αργιες κανουμε οσες θελουμε, στο χερι του κρατους ειναι να θεσπισει οσες αργιες θελει, κι ας τις ονομασει οπως θελει, γιορτη της πεταλουδας, του μονοπτερου καβουρογαμοσαυρου, οπως θελει. Οι αργιες ειναι αναγκαιες για τον εργαζομενο ειτε ειναι θρησκευτικες ειτε οχι.

2. Εκκλησια στην περιοχη μου εμεινε 10 χρονια ημιτελης διοτι δεν υπηρχαν αρκετες δωρεες οποτε αυτα τα περι φιλοπτωχων κλπ, τα ακουω βερεσε, οσο υπαρχουν δωρεες λειτουργουν, αν αυριο κοπουν, δε θα βαλει ουτε ευρω απο τα ηδη υπαρχοντα.

3. Βλεπε 1.

4. Συμφωνουμε.

5. Με υποχρεωσε να πληρωσω τον παπα ως δημοσιο υπαλληλο. Ας κοψει αυτο, και ας φορολογηθει η περιουσια οπως ολων, και ουτε που θα ξανα ασχοληθω με αυτους.

Περα απο το οτι συμφωνω με καποιον που μιλησε υπερ της εκκλησιας(που,σημειωτεον,ειναι ολο το πληρωμα και οχι μονο οι ιερεις)

1)Δεν θες γιορτες,φυσικα και ειναι δικαιωμα σου. Ξεκινα απο σενα λοιπον τη "ρυθμιση" και πες"παιδια εγω δεν τα γιορταζω αυτα τα πραγματα,μη με πληρωνετε".Οχι τιποτα αλλο, αλλα σε βλεπω που λες"και βεβαια να καταργηθουν"...

Οσο για τις αργιες,ζητα την αδεια σου οποτε εσυ νομιζεις.Οκ.

2)Η καθε ενορια εχει και την ευθυνη της εκκλησιας της καλως η κακως.Τωρα μιλας υποθετικα,για το τι μπορει να γινει αυριο.Αν ποτε γινει,το ξανασυζηταμε,μεχρι τοτε αυτο που λες απλα ειναι μια υποθεση.

3)Οκ τερμα και οι αργιες.Περαν του δωρου.

4)οκ

5)Οι παπαδες δε μισθοδοτουνταν ποτε απο το κρατος... Αυτο το πραγμα εχει γυρω στα 25 χρονια ζωης.Για αυτο καποτε δεν υπηρχαν επαγγελματιες παπαδες.Εαν γινονταν κατι τετοιο,θα ξεχωριζε καπως το πραγμα για αυτο και ειμαι υπερ...Γιατι ξερω ιερωμενους που το μισθο τους τον δινουν για τον φτωχο...

---------- Προσθήκη στις 11:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:37 ----------

[/color]

Ωραία σαν σκέψη η πρωτοβουλία του φίλου thanos-buzzzzy.

Φυσικά όμως δεν θα ανταποκριθώ στην "πρόκληση" αυτή, για τον πολύ απλό λόγο πως από εχθές που άνοιξε το τόπικ έχω δώσει όχι μόνο 10 ευρώ στο κράτος αλλά αρκετά παραπάνω βάζοντας βενζίνη, αγοράζοντας τσιγάρα, πληρώνοντας ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα κοκ.

Είμαι πεπεισμένος πως πάνω από το 60% από την αξία της εργασίας που παράγω (η οποία να σημειώσω γίνεται για λογαριασμό προϊόντος που πωλείται παγκοσμίως, άρα φέρνω , έστω ελάχιστα, λεφτά στην χώρα) καταλήγει σε φόρους για το κράτος. Φόρους άμεσους στην μισθοδοσία μου, φόρους άμεσους σε ποτά, τσιγάρα, βενζίνες (είμαι και καλοπερασάκιας), ΦΠΑ, καθώς και φόρους σε όλους τους ενδιάμεσους έμπορους των αγαθών που αγοράζω, οι οποίοι φυσικά περνάνε το κόστος αυτό στην τιμή που πληρώνω.

Εγώ μια χαρά το βοηθάω το κράτος και χωρίς να συνεισφέρω στο ταμείο στήριξης. Από αυτό δεν βλέπω και πολύ βοήθεια, ούτε καν στα αυτονόητα.

Οκ,λογικο... Αλλα εδω τοση ωρα μιλαμε για κατι που θα εδινες εσυ,οχι για κατι που θα σου επαιρναν...Αυτα ολοι τα δινουν...

---------- Προσθήκη στις 11:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:43 ----------

Σιγά μήν πουλήσουμε και τα νεφρά μας.Πλάκα στην πλάκα όμως, πάει 40Κ $ το κομμάτι.

40.000 x 11.000.000 = 440.000.000.000$

Πάρτε το έλλειμμα και το χρέος σας μαζί.

Ναι αλλα η αγορα εχει 11.000.000 ευκαταστατους νεφροπαθεις? Στις αντιστοιχες ηλικιες?..:-) Περα απο αυτο,ολα τα λεφτα το ποστ. . . .:lol:

Δημοσ.
Σε όποιον περισσεύουν λιγα ευρώ να τα δώσει σε άτομα που πραγματικά υποφέρουν.

το κράτος και οι υπάλληλοι του δεν μπορει να υποφέρουν.

λενε οτι υποφέρουν, αλλα δεν πείθουν.

οποιος υποφέρει ανταλλάζει το νεφρό του για ενα τενεκέ λάδι.

το κράτος, not there. Yet.

αλλοι όμως είναι σε τετοια θέση, και όχι τωρα, λογω κρίσης. πάντα ήταν.

Ετερον εκατερον λεμε. . .

Δεν τα δινεις αμεσα στους δημοσιους υπαλληλους αυτα τα χρηματα...

Και στην τελικη,να που εφτασε ο καιρος να πληρωσουν και αυτοι.

Αυτο με το νεφρο ειναι λιγο ακραιο. . .

Ε,λοιπον αν θες να βοηθησεις εσυ(οχι εσυ προσωπικα),προσελαβε πακιστανους και ινδους για να στειλουν συναλλαγμα εξω(αν εχεις κτηματα). Η βρες μια οργανωση που εχει ως πρωτη προτεραιοτητα αυτο. Και προχωρα το...

Ετερον εκατερον...

Δημοσ.

Απεργια οι δημοσιοι υπαλληλοι η μονο οι ιδιωτικοι.? Επισης εχω μια αλλη απορια: Με την απεργια ταυτοχρονα μειωνεται και το δημοσιο χρεος?...

Καλα πραγματα αναφερει το βιντεο ,αλλα...

Δημοσ.

Το "νεφρό" ήταν μεταφορικό. όπως ο απελπισμένος πατέρας ειναι διαθετιμένος να πουλήσει και το νεφρό του για να ταϊσει το παιδί του,

τέτοιες θυσίες, επώδυνες και αιματηρές, πρεπει να κάνει η κεφαλή του κράτους (βαλε εδώ ότι νομιζεις οτι εχει εξουσία: η κυβερνηση, τα 2 κομματα, οι γραφειοκράτες, τα συνδικάτα, κλπ) που θα πονέσουν και εκείνους, για να δείξει οτι ειναι απελπισμένη. αλλιώς δεν πείθει.

Τα μεχρι τώρα μέτρα ειναι απλά να μαζεψουμε λιγο μετρητό, να δειξουμε φρονιμα παιδιά στους δανειστές, να συνεχίσουν να μας δανείζουν. δηλαδή, για τα μάτια του κόσμου (της wall street). Συντήρηση. Οτι φάμε κι οτι πιούμε για τα επομενα 3 χρόνια (τον 4ο, ειναι οι εκλογές, οποτε λογικα επιστρεφουμε στο τσοβόλα δώστα όλα).

τι θα ήταν "θυσία νεφρού" ?

μερικα παραδείγματα: μειωση εξοπλισμών, μειωση στρατευματος, συγχωνευση στρατοπέδων, καταργηση μονιμότητας,

συγχωνευση νομών και δήμων. Ολα να γινουν μισα. οι 50 νομοι να γινουν 25.

οι 300 βουλευτες να γινουν 150.

οι 3000 υπαλληλοι της βουλης να γινουν 1000, και να παιρνουν ότι παιρνει καθε δημ.υπ.

καταργησγη ολων των επιδομάτων (επιδομα ευθυνης επειδη εισαι διευθυντης; επιδομα οθονης επειδη δουλευεις με pc; επίδομα φακέλων επειδη κουβαλας φακέλους; )

σε οποιον δεν αρέσει η δουλεια του να παραιτηθει, να μπει αλλος ανεργος στη θέση του.

καταργηση πάσης ασυλείας πολιτικών,

συγχωνευση και κατάργηση σχολών (οσες δεν παρουσιαζουν ενδιαφέρον απο τους υποψήφιους φοιτητές και τελικα απασχολουν περισσότερους καθηγητές+γραμματεία+αλλο προσωπικό απ όσους φοιτητές εγγράφονται),

δρακόντιοι νόμοι για τη φοροδιαφυγή (σε πιάνουν μία φορά να μην κόβεις απόδειξη : κλεινει το μαγαζι 2 μήνες. Σε πιάνουν 2η, φυλακή. Εισαι γιατρός/δικηγόρος/συμβολαιογράφος/ταξιτζής: αφαιρεση αδειας εξασκησεως επαγγελματος .).

μονο μερικα, απ όσα μπορω να σκεφτώ πρόχειρα. με λίγη μελέτη βρίσκω αλλα 100 παρόμοια μέτρα.

Δημοσ.

Χαχαχαχα μπαχαλο εχει γινει η συζητηση.

Πρεπει να πιασεις πατο για να ανεβεις ξανα ψηλα!

Απολαυστε την καταντια μας ολα στην ζωη να τα παίρνεις με χαμογελο(όσο μπορεις)

Επειδη είπατε για Παπαδες-Εκκλησία-Διαχωρισμο

Ειδα ενα παπα με iphone και εμπaινε στο A6 audi cambrio.

Tον έδειξα σε κατι γριούλες που περιμέναν απο εξω για ''συγχωροχάρτι'' αφου εξήγησα για το iphone,το itunes και το cambrio :-P αρχισαμε να τον κραζουμε.

Αλλα μου την δινει μπροστα στα μάτια μας γαμω τα λεφτα τους.

Δημοσ.
Πρεπει να πιασεις πατο για να ανεβεις ξανα ψηλα!

Ά γεια σου.

Ή που θα κάνουν γενναίες κινήσεις να επαναφέρουν την οικονομική τάξη στη χώρα ή αλλιώς ΠΡΕΠΕΙ να αντικρύσουμε τον πάτο για να συνέλθουμε. Ως πολίτης δεν πρόκειται να δώσω ούτε 1€ επιπλέον των φόρων, δε βγαίνω μάνα μου. Δε θα λαδώσω και το κράτος χύμα τώρα! Ή άσπρο ή μαύρο, γκρι τέλος.

Περί Εκκλησίας συμφωνώ με την κατάργηση των προνομίων. Ποιό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού εκφράζει πια η Εκκλησία, για πείτε μου? Μια τεράτια κερδοφόρα επιχείρηση έχει καταντήσει (κοινό μυστικό πια) με την ανοχή όλων. Περιουσίες πολιτών που κληρονόμησε, δωρεές κάθε είδους, λεωφορειάκια που ξεκινούν από τις κατά τόπους ενορίες και μεταφέρουν πελάτες στα απανταχού μοναστήρια κτλ της Ελλάδας (οι κλασσικές εκδρομούλες). Μέχρι και διπλανά μοναστήρια που τσακώνονται για το αν το λεωφορειάκι με τα γεροντάκια (οι εκδρομείς) θα πάει στο δικό τους ή στο γειτονικό μοναστήρι. Αν δεν είναι η Εκκλησία επιχείρηση, τότε εγώ είμαι αστροναύτης.

Πέραν των παραπάνω, ως Έλληνας πολίτης ΔΕΝ με εκφράζει η Εκκλησία της Ελλάδας, ΔΕΝ καλύπτει καμία ψυχική ή υλική μου ανάγκη και ΔΕΝ επιθυμώ τη φορολογική της ασυλία εις βάρος μου. Είμαι μειοψηφία άραγε?

Δημοσ.
Το "νεφρό" ήταν μεταφορικό. όπως ο απελπισμένος πατέρας ειναι διαθετιμένος να πουλήσει και το νεφρό του για να ταϊσει το παιδί του,

τέτοιες θυσίες, επώδυνες και αιματηρές, πρεπει να κάνει η κεφαλή του κράτους (βαλε εδώ ότι νομιζεις οτι εχει εξουσία: η κυβερνηση, τα 2 κομματα, οι γραφειοκράτες, τα συνδικάτα, κλπ) που θα πονέσουν και εκείνους, για να δείξει οτι ειναι απελπισμένη. αλλιώς δεν πείθει.

Τα μεχρι τώρα μέτρα ειναι απλά να μαζεψουμε λιγο μετρητό, να δειξουμε φρονιμα παιδιά στους δανειστές, να συνεχίσουν να μας δανείζουν. δηλαδή, για τα μάτια του κόσμου (της wall street). Συντήρηση. Οτι φάμε κι οτι πιούμε για τα επομενα 3 χρόνια (τον 4ο, ειναι οι εκλογές, οποτε λογικα επιστρεφουμε στο τσοβόλα δώστα όλα).

μερικα παραδείγματα: μειωση εξοπλισμών, μειωση στρατευματος, συγχωνευση στρατοπέδων, καταργηση μονιμότητας,

οι 3000 υπαλληλοι της βουλης να γινουν 1000, και να παιρνουν ότι παιρνει καθε δημ.υπ.

καταργησγη ολων των επιδομάτων (επιδομα ευθυνης επειδη εισαι διευθυντης; επιδομα οθονης επειδη δουλευεις με pc; επίδομα φακέλων επειδη κουβαλας φακέλους; )

σε οποιον δεν αρέσει η δουλεια του να παραιτηθει, να μπει αλλος ανεργος στη θέση του.

συγχωνευση και κατάργηση σχολών (οσες δεν παρουσιαζουν ενδιαφέρον απο τους υποψήφιους φοιτητές και τελικα απασχολουν περισσότερους καθηγητές+γραμματεία+αλλο προσωπικό απ όσους φοιτητές εγγράφονται),

δρακόντιοι νόμοι για τη φοροδιαφυγή (σε πιάνουν μία φορά να μην κόβεις απόδειξη : κλεινει το μαγαζι 2 μήνες. Σε πιάνουν 2η, φυλακή. Εισαι γιατρός/δικηγόρος/συμβολαιογράφος/ταξιτζής: αφαιρεση αδειας εξασκησεως επαγγελματος .).

μονο μερικα, απ όσα μπορω να σκεφτώ πρόχειρα. με λίγη μελέτη βρίσκω αλλα 100 παρόμοια μέτρα.

Πεστα χρυσοστομε!

Δημοσ.

Σε όποιον περισσεύουν λίγα ευρώ να τα δώσει σε εμένα και όσα μαζέψω θα βάλω και εγώ άλλα τόσα να τα στείλω στον Γιωργάκη με επιταγή της Πίστεως.

Θα σας ποστάρω και φωτοτυπία της επιταγής εμού του (α)ιδίου.

Δημοσ.

Ρε ξυπνατε ρεεεεεεεεεεεεεε!!!

Ο αλλος ειναι δημοσιος υπαλληλος με ωραριο 7:00-15:00 για παραδειγμα το νομιμο 8ωρο δηλαδη και παιρνει επιδομα για να ειναι στην δουλεια τους στις 7!παιρνει δηλαδη επιδομα για να ειναι στην ωρα του!

Ουτε ενα ευρω επιπλεον σε αυτο το μπαχαλο

Δημοσ.

Θα διαφωνήσω στο bold να πω ότι όσο ήταν οι κοινότητες, στο χωριό μου βλέπαμε άσφαλτο, φως, νερό, τηλέφωνο κλπ.

Από τότε που έγινε Δήμος, απλά ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ, τρώνε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Θα πω κακές κουβέντες αν αρχίσω να σχολιάζω τα περί φιλότιμου κλπ του topic starter και θα φάω ban.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...