The_Judas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Ούτε εσύ διάβασες καλά την απάντηση μου. Γιατί να μποϊκοτάρω τους Γερμανούς; Αφού όπως είπα συμφωνώ μέχρι ενός βαθμού με το άρθρο του Focus. Όπως εμείς βλέπουμε για παράδειγμα τους Βούλγαρους... έτσι βλέπουν και οι Γερμανοί εμάς... ως υποανάπτυκτους. Όταν σοβαρευτούμε και δημιουργήσουμε κάτι βιώσιμο οικονομικά τότε θα μπορούμε να αντιλέγουμε. Εμείς όμως έχουμε επαναπαυτεί στις καινοτομίες του Αρχιμήδη και του Δημόκριτου... πριν από 20+ αιώνες.
tarantules Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Ούτε εσύ διάβασες καλά την απάντηση μου. Γιατί να μποϊκοτάρω τους Γερμανούς; Αφού όπως είπα συμφωνώ μέχρι ενός βαθμού με το άρθρο του Focus. Όπως εμείς βλέπουμε για παράδειγμα τους Βούλγαρους... έτσι βλέπουν και οι Γερμανοί εμάς... ως υποανάπτυκτους. Όταν σοβαρευτούμε και δημιουργήσουμε κάτι βιώσιμο οικονομικά τότε θα μπορούμε να αντιλέγουμε. Εμείς όμως έχουμε επαναπαυτεί στις καινοτομίες του Αρχιμήδη και του Δημόκριτου... πριν από 20+ αιώνες. ΟΚ αφού δεν σε ενοχλεί να δουλεύεις για να πληρώνεις φόρους οι οποίοι μέσω των πολιτικών μας όδευαν στα ταμεία της siemens για το κατάλληλο λάδωμα για να κάνουν τα στραβά μάτια και να περάσουν τους μαγειρεμένους προϋπολογισμούς , αφου δεν σε ενοχλεί που η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα συνολικά 1τρις ευρώ (μαζί με τους νόμιμους τόκους) από τις αποζημιώσεις για εγκλήματα πολέμου , αφού δεν σε ενοχλεί να βλέπεις την Αφροδίτη της Μήλου να σου κάνει κωλοδάχτυλο , τότε συνέχισε να πληρώνεις αυτή την καλοδουλεμένη μηχανή.Τέτοια άτομα ψάχνουν.Το κεφάλι κάτω και δουλειά.Δούλεψε για το υποθηκευμένο μέλλον σου κα για τα δάνειά σου
random Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 μα, υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια απο το να ενημερωνόμαστε απο το τροκτικώ; δηλ. μπροστά του το focus.de μοιάζει με πραγματεία του Πλάτωνα σεκόντο... Θελω να δω μια μέρα, Γερμανοί μπλόγκερς να καλούν το "λαό τους" σε μποϋκοτάζ της φέτας και της Κρήτης ως διαμαρτυρία για εμετικό άρθρο στον Ε.Τ., το Εθνους , της Αυριανής , ή της Εσπρέσσους (που ποτέ, μα ποτέ , τόσο έγκριτα μέσα δεν γράφουν "τρωκτικιές" ..). μια φορα μονο. μια φορα να δω κι εγώ το Γερμανό να αυτοξεφτυλίζεται. Γινεται;
aloenanick Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 μα, υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια απο το να ενημερωνόμαστε απο το τροκτικώ; Δεν είναι κακό,αρκεί να παραμένει κάποιος μόνο στην ενημέρωση. Δεν εμβαθύνω,αλλά αποδείχτηκε ότι η δημοσιοποίηση σε μεγάλης αναγνωσιμότητας blogs "κινεί νήματα".
tarantules Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 μα, υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια απο το να ενημερωνόμαστε απο το τροκτικώ; Έχεις απόλυτο δίκιο.Εαν θέλει κάποιος σωστή και πάνω απόλα ΕΓΚΥΡΗ ενημέρωση βλέπει τα δελτία ειδήσεων των 8 που είναι πέρα για πέρα αντικειμενικότατα καθώς και από τις εγκυρότατες και ανιδιοτελείς εφημερίδες που κυκλοφορούν με το κιλό στη χώρα μας
Erwdios Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Και μετά θέλουν κάποιοι να βάλουμε 10€. Ρε ούτε δραχμή, όχι €, ούτε δραχμή...
Street-Fighter Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 που οδηγεί το λινκ; δεν μπορω να μπώ. Στα google έγγραφα
Teaser Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Και το μποϊκοτάζ αγαπητέ έχει νόημα όταν γίνεται σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να δώσει ηχηρό μήνυμα και όχι ο καθένας μόνος του να κάνει για την πάρτυ του μποϊκοτάζ σε ότι του κατεβάσει η γκλάβα του... Αν και συμφωνώ και στο οργανωμένο μπουκοτάζ διαφωνώ στο ότι το ατομικό μπουκοτάρισμα δεν αποδίδει. Κατά τη γνώμη αποδίδει ακόμη περισσότερο, διότι τι θα γίνει αν δεν ψωνίσει ο κόσμος για μία ημέρα από τα Lidl? Ε και τι έγινε, θα ψωνίσει την επομένη. Όταν όλοι μας όμως αποφεύγουμε να ψωνίσουμε από lidl, mediamarkt, carrefour κτλ εκεί η ζημιά που έχουν είναι μόνιμη. Εγώ αυτό κάνω, όταν μπορώ κάτι να το προμηθευτώ από Ελληνική εταιρία προτιμώ την Ελληνική εταιρία και όχι μια ξένων συμφερόντων. Όπως επίσης αντί να αγοράσω Ιταλική σάλτσα (παράδειγμα) θα αγοράσω ελληνική. Εκεί βρίσκεται η ουσία και όχι στα μπουκοτάζ της μία ημέρας το χρόνο.
random Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Αμα σου πώ οτι δεν υπάρχουν ιταλικές σάλτσες, (παράγονται απο ελληνικά εργοστάσια), αλλα ούτε και ελληνικές σάλτσες (παράγονται με ιταλική τομάτα) θα παρεξηγηθείς;
Lucifer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Γενικά αυτό το "προτιμάτε Ελληνικά έναντι εισαγόμενων" όταν είναι ειλικρινές, μόνο σε μη-καπνιστές ή/και κακόγουστους το συναντάς.
black_widow Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Πόσες ώρες δουλεύει ο άνωθεν εκπαιδευτικός των 1300 ευρώ; Πόσες μέρες κάθεται συνολικά το χρόνο; Ο εργοδότης , το κράτος έχει προσλάβει υπεράριθμο προσωπικό, έχει πέσει έξω και πρέπει να κάνει περικοπές. Επειδή δεν μπορεί να προβεί σε απολύσεις , περικόπτει τις αποδοχές. Ο ιδιωτικός υπάλληλος θα είχε χάσει τη δουλειά του κιόλας. Διαλέξατε δημόσιο για τη σιγουριά που προσφέρει, δε σας υποχρεώνει κανείς να μείνετε για πάντα στο δημόσιο, πηγαίντε στον ιδιωτικό τομέα ή αλλάξτε χώρα. Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος. Η ανάγκη των μαθητών για ιδιαίτερα και φροντιστήρια για ποιό λόγο έχει δημιουργηθεί; Μήπως κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους; Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους. Και πολλά δίνουνε για τις υπηρεσίες που ΔΕΝ προσφέρονται σε αυτή τη χώρα και για τη γραφειοκρατία που δημιουργείται λόγω του γραφειοκρατικού δημόσιου τομέα. 1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα πολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. 2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να δεις τι περικοπές έχουνε κάνει και όχι για λόγους διαμαρτυρίας. 2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων. 9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι επιχειρήσεις θέλουνε κέρδος , δεν υπάρχουν για να χρηματοδοτούν τους δημόσιους υπαλλήλους της Ελλάδας όπως γίνεται τώρα, απλά θα κλείσουν ή θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες.
Dropsreef Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ Κυριε εκπαιδευτικε ποσες ωρες εργαζεσαι την εβδομαδα? Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος Μην ανησυχεις τα ιδιαιτερα τα εχουν αναλαβει αλλοι συναδελφοι σου οι οποιοι δεν εχουν καταφερει να διοριστουν στο δημοσιο!Αλλωστε η εννοια της παραπαιδειας ευδοκιμει στην χωρα μας με τις ευλογιες ολων των κυβερνησεων γιατι πολλοι απλα τοσοι αποφοιτοι καθηγητες-δασκαλοι καπου πρεπει να βολευτουν και αυτοι για να μην γκρινιαζουν Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα πολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά Να δεις ποσοι ιδιωτικοι υπαλληλοι με μισθο 800€,με εργασια 10ωρες την ημερα,με ενοικιο 300-350€ τα εχουν κοψει ολα αυτα Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων Πολυ καλη ιδεα!Να κλεισουν οι περισσοτερες εταιριες να πανε προς Βουλγαρια,Σκοπια και να αυξησουμε ακομα περισσοτερο την ανεργια
skiabox Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Οι εκπαιδευτικοι ειναι 4 φορες περισσοτεροι ανα μαθητη απο την Νορβηγία ή Φινλανδία (δε θυμαμαι ποια απο τις 2) που εχουν το καλυτερο εκπαιδευτικο συστημα στον κοσμο.(Τα ελεγε ενα πρωι σε μια εκπομπη η υπουργος παιδειας).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.