Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τίτλος τα λέει όλα. Γράψτε ποιό/ποιά ψυχολογικά θρίλερ σας άρεσαν και αξίζουν να τα δεί κάποιος.

Το αγαπημένο μου είναι το Taking Lives με την Angelina Jolie.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Members
Δημοσ.

Κοιτάζοντας στο Flixter μου τις τελευταίες ταινίες που έχω δει, διαπιστώνω πως πάει πολύς καιρός από το τελευταίο ψυχολογικό θρίλερ που είδα και μου άρεσε...

θα πω τα εξής (μιας και τα βρήκα πρόχειρα):

- Ο ένοικος [The Tenant] (θρίλερ και Πολάνσκι συνήθως είναι καλός συνδυασμός)

- Το μωρό της Ρόζμαρι (θρίλερ και Πολάνσκι συνήθως είναι καλός συνδυασμός)

- Το μαχαίρι στο νερό (μην επαναλαμβάνομαι)

- Chinatown (...)

- Henry: Portrait of a Serial Killer (έχει μια αρρωστημένη ατμόσφαιρα και γενικά τη βρήκα ενδιαφέρουσα ταινία)

- Cure (γιαπωνέζικο του 97 - θυμάμαι ότι μου είχε αφήσει καλή εντύπωση όταν το είδα - μυστηρίου αλλά αρκετά παράξενο)

- La Sconosciuta (τη βρήκα αρκετά καλή ταινία και είναι ακριβώς το είδος που συζητάμε - ψυχολογικό θρίλερ)

- The Addiction (ασυνήθιστη ταινία με βρυκόλακες. Καμία σχέση όμως με ότι θα περίμενε κανείς από ταινία με βρικόλακες, αφού ρίχνει περισσότερο το βάρος σε υπαρξιακούς προβληματισμούς κλπ. Παίζει και ο Κρίστοφερ Γουόκεν)

- Α, η "Δαιμονισμένη" του Ζουλάφσκι είχε επίσης ενδιαφέρον

- The Last Wave (αν και αυτό πάει μάλλον στην κατηγορία του μεταφυσικού)

- Το Seven φαντάζομαι θα το έχεις δει - διαφορετικά τρέξε

- Το ίδιο ισχύει και για τους Συνήθεις Υπόπτους (Usual Suspects)

- To The Game είναι επίσης καλή ταινία μυστηρίου, αν και τα χαλάει λίγο στο τέλος

- Τέλος, δεν ξέρω αν κάποιες από τις ταινίες του Λιντς εμπίπτουν στο συγκεκριμένο είδος - π.χ. Lost Highway, Mulholland drive, Blue Velvet (αν και ο Λιντς είναι από μόνος του μια ξεχωριστή κατηγορία)

Δημοσ.
Δες το "Τhe Box" θριλερ μυστηριου με στοιχεια sci fi πολυ ανωτερο απο τα αλλα της "σειρας".

Το είδα μέχρι την μέση και ψιλοξενέρωσα.

εκεί με το πείραμα και καλά που έβαζαν τον κόσμο να περάσει μέσανπαο την "πύλη"

Αξίζει λες να το ξαναδώ ολο?

Δημοσ.
Ο ένοικος Το μαχαίρι στο νερό Henry: Portrait of a Serial Killer Cure La Sconosciuta Δαιμονισμένη The Last Wave

Διάλεξε ένα απο αυτά.

Δημοσ.
Το είδα μέχρι την μέση και ψιλοξενέρωσα.

εκεί με το πείραμα και καλά που έβαζαν τον κόσμο να περάσει μέσανπαο την "πύλη"

Αξίζει λες να το ξαναδώ ολο?

Πρώτη φορά βλέπεις Richard Kelly ε? Χρειάζεται λίγη εξικοιωση με τον συγκεκριμενο σκηνοθετη. Κινειται στα μονοπατια του Lynch.

Καταρχήν εννοείται πως θα την δεις όλη. Δες αυτήν, μετά δες το Donnie Darko, μετά πήγαινε σε καμμιά ταινία του Lynch, δες Lost Highway, Mulholland Drive. Αν νιώσεις έτοιμος να κατακτήσεις το δυσνόητο, δες το Southland Tales αφού πρώτα διαβάσεις τα 3 μικρά βιβλία στυλ κομιξ είναι μικρά και μπορείς να τα βρείς παντού, και τέλος δες INLAND EMPIRE του David Lynch που είναι επίσης δυσνόητο. Αν τα δεις όπως σου είπα ετοιμάσου για το μεγαλύτερο κινηματογραφικο ταξίδι(ή εφιάλτη) όπως το πάρει κανείς. Όλα τα παραπάνω εφόσον έχεις βαρεθεί τις συνηθισμένες αμερικανιές, αλλιώς δεν θα βρεις καμμία γοητεία.

Δημοσ.
Πρώτη φορά το βλέπω αλλά από τα σχόλια φαίνεται ενδιαφέρον... μπήκε ήδη στα "προσεχώς"

Εσύ δεν με μιλάς;;; :rolleyes:

• Members
Δημοσ.
Εσύ δεν με μιλάς;;; :rolleyes:

γιατί το λες αυτό;

κάτσε γιατί τώρα ξανακοιτάζω τα μηνύματα και αρχίζω να παίρνω στροφές: μήπως εδώ απευθυνόσουν σε μένα; Αν ναι, συγνώμη αλλά δεν το πήρα χαμπάρι - νόμιζα πως είχες επιλέξει κάποιες από τις προτάσεις μου και τις πρότεινες κι εσύ στον topic starter.

(αν όντως ισχύει αυτό, διαλέγω τον Ένοικο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...