parisal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Γεια σας! Τον τελευταίο καιρό χρειάστηκε να δοκιμάσω την δυνατότητα wake on lan. Μετά από αρκετό ψάξιμο και διάβασμα κατάφερα να το πραγματοποιήσω στα PC του οικιακού μου δικτύου και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Μετά προσπάθησα μέσω του PC του γραφείου, το οποίο το χειρίζομαι μέσω Teamviewer, να πραγματοποιήσω wake on lan από το internet στα PC του σπιτιού. Εδώ αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.Ενώ τα κομπιούτερ ανταποκρίνονται κανονικά και ανοίγουν με την αντίστοιχη απομακρυσμένη εντολή αμέσως μόλις έχουν σβήσει,αν δοκιμάσω να τα ξανανοίξω με wake on lan μέσω internet, πέντε λεπτά αφού έχουν σβήσει, αυτό είναι αδύνατο. Δοκίμασα πολλές ρυθμίσεις, τόσο σε BIOS, όσο και στον προσαρμογέα δικτύου,χωρίς επιτυχία. Δοκίμασα με δύο διαφορετικά Router (Thomson TG585v7 και Level one FBR-1161) με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα (μάλιστα στα logs του Thomson βλέπω το ίδιο ακριβώς μήνυμα, που έρχεται και όταν ανοίγει). Μοιάζει λες και οι προσαρμογείς δικτύου να πέφτουν σε μια sleep κατάσταση και να μην ανταποκρίνονται ή τα Router μετά από κάποια ώρα να μην τους περνούν τα magic packets.Πάντως εντός δικτύου ανοίγουν κανονικά, όσες ώρες και να έχουν περάσει. Δεν μπορώ πλέον να σκεφτώ κάτι άλλο και ζητώ τη βοήθειά σας, αν κάποιοι γνωρίζουν και χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία ή αν γνωρίζουν κάποιο Router που ανταποκρίνεται σίγουρα σε αυτή.
random Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 πώς το στελνεις το πακετο; απευθυνεσαι σε συγκεκριμενη ip, ή στην x.x.x.255 που τα στελνει σε ολες τις ip? για να δοκιμασεις wol from internet, δεν απαιτειται το pc του γραφείου. δοκιμασε και απο εδώ http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx http://www.wakeonlan.me/
random Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 σε 585v6 που εχω, για να παιξει τελικά επρεπε να δώσω καποιες εντολες μεσα απο telnet, σχετικα με ARP table, static route list, κλπ.. δεν βρισκω τα δικα μου, σου κανω μερικα copy paste απο σχετικά λινκς: 1.) Telnet to your speedtouch, 192.168.1.254 (or wherever it lives) and login with your normal username and password. 2.) Type ip. 3.) Type arplist, this should print out your routers current arp table which should contain an entry for your machine.You need to delete this dynamic entry and add a static one so you need to take a note of the Interface, IP-Address and Mac-Address of your machine. 4.) Type arpdelete, enter "LocalNetwork" for intf, your machine's ip for ip and your machine's mac address for [hwaddr]. 5.) Type arpadd and enter the same parameters above. 6.) Type arplist again, your machine should be back in the table but the entry in the type column should now read static instead of dynamic. That's it, you should be good to go. http://forums.thinkbroadband.com/beunlimited/2976895-wol-with-be-speedtouch-780.html άλλος: Telnet into the Speedtouch.and at CLI execute :ip arpdelete intf=LocalNetwork ip=<PC's-IP-Address> hwaddr=<PC's-MAC-Address> :ip arpadd intf=LocalNetwork ip=<PC's-IP-Address> hwaddr=<PC's-MAC-Address> This creates a static arp entry otherwise the Speedtouch seams to forget where the PC is conncted. http://www.routertech.org/viewtopic.php?t=1381 http://www.speedtouch.net.nz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=453 εννοείτε οτι εκτός απ αυτα, εχει γινει το αντίστοιχο port forward, αλλα μαλλλον το εχεις ηδη κανει αυτο αφου σου παιζει το WOL, τα πρωτα λεπτά μετά το shutdown. *** και σημαντικό : αν κάποτε σου κολλήσει το Speedtouch, δεν μπορεις να μπεις στα settings, κρασαρει, οτιδήποτε που θα οδηγήσει σε hard reset (μου συμβαίνει 1-2 φορες το χρόνο), αυτες οι ρυθμίσεις θα χαθούν. σημειωσέ το να μην αρχισεις απ την αρχή το ψάξιμο.
parisal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Θα δοκιμάσω τους δύο αυτούς τρόπους και θα επανέλθω. Η αλήθεια είναι ότι έχω τσεκάρει το τετραγωνάκι (στο Thomson) να κρατάει σταθερή την IP του κάθε μηχανήματος, οπότε κανονικά, δεν θα έπρεπε να τη χάνει.Άλλωστε στο τοπικό δίκτυο λειτουργεί πάντα.
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 ασχετο λιγο απλα για αυτο που λεει ο φιλος οτι κολλαει το Thomson exei επιλογη μεσα να κανεις save to configuration και μετα restore.αν το εκανε μονο σε ενα Pc Θα σου λεγα η κανα πιο νεο bios.εκτος αν και τα 2 pc εχουν την ιδια καρτα δικτυου και απλα κατι σαν ασυμβατοτητα??
parisal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 ασχετο λιγο απλα για αυτο που λεει ο φιλος οτι κολλαει το Thomson exei επιλογη μεσα να κανεις save to configuration και μετα restore.αν το εκανε μονο σε ενα Pc Θα σου λεγα η κανα πιο νεο bios.εκτος αν και τα 2 pc εχουν την ιδια καρτα δικτυου και απλα κατι σαν ασυμβατοτητα??Δυστυχώς το κάνει και στα 3 PC του σπιτιού (2 σταθερά 1 φορητό) με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τώρα δοκιμάζω αυτό με την arplist. Δεν άλλαξα κάτι ακόμη και βλέπω ότι μετά από 5 λεπτά δεν έχει "ξεχάσει" ακόμη την ip του κλειστού κομπιούτερ και ανοίγει κανονικά από το ιντερνέτ. Μάλλον πρέπει να περιμένω περισσότερη ώρα. ---------- Προσθήκη στις 18:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:48 ---------- Μάλιστα!!! Στα δέκα λεπτά ο Router έχασε την IP του κλειστού κομπιούτερ. Άρα προχωράμε στη διαδικασία αλλαγής από dynamic σε static (ελπίζω να το πετύχω). ---------- Προσθήκη στις 22:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:14 ---------- Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες γιατί είχα πελαγώσει! Πράγματι με αυτό τον τρόπο κρατάει τις IP (το Thomson) και λειτουργεί το WOL (από ιντερνέτ) μόνιμα. Μια παρατήρηση μόνο, η αλλαγή μιας IP από dynamic σε static πρέπει να γίνει από άλλο κομπιούτερ,στο μεσοδιάστημα των δέκα λεπτών που κρατάει τις IP.Αν προσπαθήσεις να το κάνεις στην IP του κομπιούτερ που είναι ανοικτό, δεν δέχεται την αλλαγή (σε μένα τουλάχιστον έτσι έγινε). Δεν ξέρω αν γίνεται στο άλλο Router που έχω (Levelone), αλλιώς, το πολύ πολύ θα πάω να αγοράσω άλλο ένα Thomson για το γραφείο (εκτός αν ξέρετε εσείς κάποιο που ρυθμίζεται από το μενού του με πιο εύκολο τρόπο, γι'αυτή τη δουλειά). Ευχαριστώ πολύ πάλι!!!
poulinos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 εδωσες στατικ σε ολα τα μηχανηματα η απλα διαλεξες να δινει παντα την ιδια?γενικως προτιματε το static.
spagi Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Γεια σε ολους. Μετα απο πολυ ψαξιμο διαπιστωσα οτι με linksys wag200g δεν υποστηριζει wake on lan απο wan και εχω κανει παρα πολλες δοκιμες με τις broadcast διευθυνσεις και με τα portforward κτλ. Ηθελα να ρωτησω αν το εχει καταφερει κανεις χωρις να βαλει custom firmware , δλδ με το official 1.01.09.
poulinos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 εγω να το πω διαφορετικα.δεν βρισκω λογο να μην βαλεις custom firmware εφοσον μπορεις ανα πασα στιγμη να ξαναβαλεις κανονικο.
spagi Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 βασικα εχεις δικιο σε αυτο αλλα οταν μπηκα στην σελιδα του custom firmware δεν εχει το router μου στην λιστα με αυτα που υποστηριζει. Θα το ψαξω μηπως μπαινει ετσι κιαλλιως αλλα δεν ηθελα να δημιουργηθουν προβληματα σταθεροτητας στην συνδεση
poulinos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 αν δεν το υποστηριζει προσεχε μην το brickareis.κατα τα αλλα και ασταθες να ειναι δεν πειραζει διοτι το αλλαζεις αμα δεν σου κανει.ειχαν σηκωσει εδωμεσα παντως ενα firmware 1.01.10 custom
parisal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 εδωσες στατικ σε ολα τα μηχανηματα η απλα διαλεξες να δινει παντα την ιδια?γενικως προτιματε το static.Έδωσα static μέσω telnet, αλλά επέλεξα και από το Router να δίνει πάντα την ίδια.Τα μηχανήματα τα άφησα στο αυτόματο.Παρ'όλα αυτά μια μέρα μετά από διακοπή ρεύματος δεν λειτουργούσε.'Οταν άνοιξα μια φορά τα μηχανήματα, ξανάρχισε να λειτουργεί.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 δοκιμασε με Static απο τα μηχανηματα διοτι το να δινει το ρουτερ την ιδια Ip συνεχεια δεν λεει και πολλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.