Προς το περιεχόμενο

Συνθεση Υ/Η για render και 3d προγραμματα

dimsag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδιά, είμαι σχεδιαστής και χρησιμοποιώ προγράμματα όπως 3d studio max, maxwell render, sketchup, autocad, photoshop και γενικά προγράμματα τρισδιάστατης απεικόνισης με πολλές απαιτήσεις. Θέλω να πάρω έναν καινούργιο Υ/Η. Δεν ξέρω και πολλά οπότε ένας φίλος μου με βοήθησε στο να διαλέξω κάτι.. Θα ήθελα την γνώμη σας. Μέχρι 800 ευρώ μπορω να διαθέσω.

post-155788-129063070509_thumb.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Μια μάλλον χαζη ερώτηση τωρα. Για επεξεργαστή να προτιμήσω τον i5 660 στα 3.33Ghz με 4MB, ή καποιον άλλον (όπως αυτόν που προτίνεις στα 2.66 με 8ΜΒ)? Μήπως κάποια σχεδιαστικά προγράμματα τρεχουν καλύτερα στα 3.33?

Δημοσ.

Στις εφαρμογές που τρέχεις ρόλο παίζουν οι πυρήνες και όχι η συχνότητα, που στο κάτω κάτω άμα θες όπωσδήποτε 3,33GHz κάνε overclock. Επίσης η nvidia κάρτα είναι μονόδρομος λόγω της τεχνολογίας Cuda που είναι επίσης σημαντικό γι΄αυτό που θες να κάνεις.

Δημοσ.
Ένας ssd για τη δουλειά σου επιβάλετε .Επίσης η ψύκτρα αν δεν κάνεις oc δεν σου χρειάζεται .

Εκτός από το Ρhotoshop που αλλού μπορεί να φανεί απαραίτητος ο SSD? Στο AutoCAD μήπως? ή στο sketchup?

Την ίδια δουλεία κάνω χρόνια τώρα. Γνώμη μου να μην αγοράσει (τουλάχιστον τώρα) SSD αλλά να αγοράσει τουλάχιστον τα διπλάσια GB μνήμης που του προτείνεις, δηλαδή 8GB.

Δημοσ.

Το βασικό μου πρόβλημα είναι στον επεξεργαστή και όχι τόσο στον σκληρό. Θα το εκτιμούσα αν μου προτείνατε έναν επεξεργαστή. Έχω κάποιους στα υπ' οψην μου:

1. Intel Core i5 660 (1156, 3.33GHz, Cache 4MB, Box) , (176,38 €)

2. Intel Cοre i7-860 (s1156, 2.8GHz, Cache 8MB, Box) , (254,87 €)

3. Intel Core 2 Quad 9650 (s775, 3.00 GHz, Cache 12 MP, Box) , (299,00 €)

4. Intel Core i5 -750 (s1156, 2.66 MHz, Cache 8MB, Box) , (186,00 €)

Επίσης, για τα 3d προγράμματα τι ειναι καλύτερο? Μια πολύ καλή κάρτα γραφικών και ενας μέτριος επεξεργαστής, ή ένας πολύ καλός επεξεργαστής και μια μέτρια κάρτα γραφικών?

Δημοσ.

Για την δουλειά σου θες τουλάχιστον 8GB rams, τουλάχιστον 4 πυρήνες στον επεξεργαστή, και Cuda.

Λογικά ο i7 860 θα ταίριαζε περισσότερο από όλους λόγω Hyper Threading, αλλά δεν είμαι και σίγουρος αν το χρειάζεσαι 100%.

Δημοσ.
Λογικά ο i7 860 θα ταίριαζε περισσότερο από όλους λόγω Hyper Threading, αλλά δεν είμαι και σίγουρος αν το χρειάζεσαι 100%.

Καλύτερα να μη σπαταλήσει τα λεφτά του σε αέρα.

Είναι αποδεδειγμένο πως το HT μόνο στη θεωρία βοηθάει στο parallel processing. Στην πράξη ένα και το αυτό. Και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα κάνει και κακό.

Δημοσ.

Για το gaming ή γενικά σε καθημερινές εφαρμογές το ξέρω ότι το HT δεν δίνει τίποτα, απλά νόμιζα ότι στην δουλειές που σκοπεύει να κάνει θα τον βοηθούσε.

Δημοσ.

Πρώτον και βασικότερο ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ 8gb ram.Ούτε λόγος για λιγότερο.Εγώ video editing κάνω άντε και λίγο after effects και στα λίγο καλύτερα και μεγαλύτερα projects δεν την παλεύει η ράμ.Κατά τα άλλα για να μήν σου ανέβει πολύ το κόστος (αν και είναι πιο γρήγορος απλά σου προτείνω για οικονομία) με ι7 θα σου έλεγα τον ι5 750 που έχω κι εγώ και τα πάει αρκετά καλά μπορώ να πώ.Διπύρηνο επίσης με τίποτα.Τώρα για SSD με το μπάτζετ σου δέν θα τό λεγα 100% προτιμότερο τα 8 gb ram.Βάλε και μια καλούτσικη κάρτα γραφικών με γύρω στα 100 ευρώ και είσαι κομπλέ.Και στο μέλλον βάζεις κ έναν ssd.Δεν αξίζει να δώσεις τα 200 απ τα 800 του μπάτζετ σου τώρα σε σκληρό.Αυτά απο μένα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για την βοήθεια.. θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα άλλο σύστημα ώστε να το αξιολογήσετε!!

Εντωμεταξύ, όποια άλλη βοήθεια καλοδεχούμενη.. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...