Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα overburning με Yamaha.

cinefreak66

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το Yamaha 2200E,με το οποίο δεν είχα μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα και μάλιστα έκανα κανονικά overburning με 80λεπτα cd.Όταν όμως πάω να γράψω 90λεπτα(800mb),έχω το εξής πρόβλημα:κολάει κατά την εγγραφή του lead in.Όταν απενεργοποιώ το Optimum Write Speed Control,το recorder αρχίζει να γράφει κανονικά,αλλά κολλάει κάπου στο 90% και κάτι.Όταν μειώνω το μέγεθος κολλάει κάπου στο 93% και πάει λέγοντας.Για να γράψω 730mb,μου κολλάει όταν φτάνει στο 100%

(συγκεκριμένα μου βγάζει απλώς σφάλμα track following error)

Έχω δοκιμάσει διαφορετικές μάρκες από 90αρια και σε όλα κολλάει στο ίδιο ποσοστό.Επίσης το recorder,θεωρητικά έχει τη δυνατότητα εγγραφής μέχρι 91λεπτά και 59 δευτερόλεπτα.Επίσης έχω και το τελευταίο firmware.Έχει κανείς καμιά ιδέα του τι μπορεί να φταίει ή έστω αν κάποιος έχει το ίδιο recorder να μου πει αν έχει γράψει επιτυχώς 90αρια cd,για να δω αν είναι κάποιο πρόβλημα του δικού μου.

Δημοσ.

ego exo paliotero montelo

2100s kai grafo mexri kai 90, oxi 99 omos

h lysh einai mia: FEURIO

www.ahead.com gia download, pm me gia oti xreiatite ;) kai grafte oti thelete

einai to mono programma pou anagnorizei ta cd os 90min kai den xreiazete overburn!!! ta grafei san 90aria

opos poly tha viastoun na poun einai mono gia audio

grafei data an ta kanete iso mesa apo to nero prota, kai to programa einai koryfh paidia

me diafora kalhtero apo to opoio allo programma eggrafhs yparxei

(syn oti vazei turbo mode sto plextoraki mou kai kano 2:30min gia na kano rip 74min audio xoris kanena lathos)

Δημοσ.
Jaco

said:

Δοκίμασε με το CD speed του Nero να τεστάρεις τα δισκάκια σου μέχρι που γράφονται...

Το περίεργο είναι ότι στο overburning test εμφανίζει το δισκάκι δυνατότητα εγγραφής μέχρι 81λεπτά και 50κάτι δευτερόλεπτα,αλλά σίγουρα έχει δυνατότητα εγγραφής πολύ παραπάνω,αφού αφενός μεν είναι 90αρι και αφετέρου το ίδιο δισκάκι το έχει γράψει φίλος μου (με παλιό yamaha με ταχύτητα εγγραφής 4x παρακαλώ!)μέχρι τα 768mb..

Επίσης να αναφέρω ότι αφού είδα ότι δεν μπορώ να γράψω γύρω στα 90 λεπτά,πήγα να κάψω το 90αρι δισκάκι στα 700mb (80 λεπτά.Το yamaha αρνήθηκε πεισματικά και εμφάνισε το ίδιο πρόβλημα που είχα και όταν προσπαθούσε να γράψω πολύ παραπάνω και κόλλησε απλώς στο να γράφει συνεχώς το lead in..Είναι η πρώτη φορά που δεν μπορώ να γράψω οποιοδήποτε cd με το yamaha,αφού ότι άλλο είχα δοκιμάσει στο παρελθόν με κανονικά 80αρια το είχε γράψει επιτυχώς.ʼρα βγαίνει το συμπέρασμα ότι μάλλον είναι δύστροπο με 90αρια cd,αν και είναι αλήθεια ότι η ποιότητα των cd αυτών δεν ήταν και ότι καλύτερο..(κάτι SmartBuy της Prodisc και άλλες δύο μάρκες που δεν θυμάμαι καν το όνομα και τον κατασκευαστή τους.)Αυτός ήταν μάλλον και ο λόγος που απενεργοποιώντας το Optimum Write Speed Control (ελέγχει την ποιότητα του cd και ανάλογα κατεβάζει ή όχι ταχύτητα)μπόρεσα τουλάχιστον να ξεκινήσω την εγγραφή,ενώ με αυτό απενεργοποιημένο κολλούσα κατά την εγγραφή του lead in.Είναι πάντως περίεργο που το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται μόνο με 90αρια cd,ενώ με 80αρια, ότι μάρκας και ποιότητας και αν ήταν αυτά, δεν είχα ποτέ πρόβλημα..

Τέλως πάντων θα δοκιμάσω και με το Feurio,μπας και γίνει κάτι,αλλά μάλλον χλωμό το κόβω.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το δικό σου f1, rapper?

Όσοι έχουν yamaha τελευταίας σχετικά τεχνολογίας,ας καταθέσουν και αυτοί την εμπειρία τους,αν έχουν, με 90αρια cd,για να δούμε τουλάχιστον τι παίζει..

Δημοσ.

Δοκίμασα τελικά με το feurio 1.65,αλλά τα ίδια σκ@τά..To άδειο cd το αναγνώρισε σαν 90αρι,έκανα simulation και πάλι όπως και προηγουμένως με το nero(με ενεργοποιημένο το Optimum Write Speed Control)κολλάει κατά την εγγραφή του lead in.Για να είμαι πιο σαφής το recorder δείχνει να δουλεύει,αλλά το κάψιμο δεν προχωράει,αφού συνεχίζει να γράφει το lead in επ' άπειρον...κλαψ κλαψ :( :(

Το μόνο μάλλον που μου μένει τώρα είναι να βρω καμιά αξιόπιστη μάρκα από 90αρια,μπας τυχόν και δουλέψει...

Δημοσ.
mandos

said:

se 4x grafeis???

Tί εννοείς; Ποιά είναι η ταχύτητα εγγραφής του recorder μου ή αν δοκίμασα να κάψω με χαμηλότερη ταχύτητα;

Πάντως για το πρώτο, έχει ταχύτητα εγγραφής 20x και αν ρωτάς το δεύτερο,δοκίμασα να γράψω και σε χαμηλότερες ταχύτητες,αλλά πάντα το simulation αποτύγχαινε...

Δημοσ.
(btw: ok me to feurio???)

Όλα εντάξει,αν εξαιρέσεις βέβαια το γεγονός ότι δεν τα κατάφερα τελικά ούτε με αυτό.. :grin:

Κατέβασα την 1.65 έκδοση και ολα οκ..Να 'σαι καλά.Αν είχαμε ακόμα αστεράκια θα σου έβαζα 5 για τη βοήθειά σου,αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς δεν έχουμε πια :grin: :grin:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...