Haldol Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δυο-τρεις γνωστοί που μου ζήτησαν να τους βοηθήσω να διαλέξουν κάποιο laptop (για χρήση internet) απογοητεύτηκαν. Κι εγώ μαζί. Είναι ιδέα μου ή υπάρχει μια τάση επιστροφής στο παρελθόν όσων αφορά τις αναλύσεις την οθόνης; Τουλάχιστον στα κάθετα. Διότι, βλέπω νέες και μεγαλύτερες αναλύσεις οριζοντίως... και κάτι "*768" στα κάθετα, που μου θυμίζουν τις εποχές που είχα CRT. Εκτός και αν τα μηχανήματα προορίζονται για να τα γυρνάμε 90° στο πλάι... είναι τελείως ακατάλληλα για browsing. Ή για οποιαδήποτε σχεδόν χρήση, πέραν ταινιών και μουσικής! Πραγματικά, με ποια λογική κυκλοφορούν μοντέλα με τέτοιες τραγικές κάθετες αναλύσεις; Καλό το wide, αλλά όχι εις βάρος της χρήσιμης επιφάνειας! Κάνω κάτι λάθος; Εξυπηρετείστε -όσοι είστε κάτοχοι- από μηχανήματα με τόσο χαμηλή κάθετη ανάλυση;
gs20309 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 το δικό μου 2 χρονών λάπτοπ έχει 1280x800 , 15.4" WGA X-Black LCD , δεν με κουράζει καθόλου και ίσα ίσα μπορώ να πω ότι μου φαίνεται και καλύτερη από μια tft οθονη που είχα του desktop.. το μόνο πρόβλημα είναι στις ταινίες με τις κλίσεις.. αν δεν πετύχεις κατάλληλη θέση κάνει κάτι μαύρα πάνω κάτω ανάλογα, και πρέπει να κάθεσαι σε συγκεκριμένο σημείο για να βλέπεις καλά ή πρέπει να προσαρμόζεις την οθόνη όταν αλλάζεις θέση.... όταν το δουλεύω σε κανονική απόσταση και γράφω κτλ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την οθόνη.. πάντως τώρα πιστεύω στα καινούργια λάπτοπ δεν θα υπάρχει θέμα με αυτό που αναφέρω παραπάνω με τις κλίσεις.. Επίσης βλέπω αρκετά λάπτοπ βγάζουν 1080 κάθετα... μάλλον είναι θέμα κόστους.. πχ δες το ίδιο μοντέλο με δύο διαφορετικές αναλύσεις και διαφορετική τιμή.. http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-Vpc-Eb1S1E-Bj-VPCEB1S1E-BJ.htm http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-Vpc-Eb1Z1E-B-VPCEB1Z1E-B.htm
tr3quart1sta Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 εχει να κανει με το σχημα της οθωνης δλδ το 16:9 εναντι του 4:3 με αποτελεσμα η καθετη πλευρα να ειναι μικροτερη με αποτελεσμα να χωρανε λιγοτερα pixels...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.