MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Καλησπερα. Εχω το συστημα της υπογραφης το οποιο προσφατα απεκτησα. Με Windows7 64bit σαν OS και latest nvidia drivers (196.21). Εχω παρατηρησει το εξης παιζοντας lineage2: Παιζω σε αναλυση 1920χ1080. Τα details ολα high (4xAA κλπ), και απενεργοποιημενα μονο τα shadows που αφαιρουσαν πολλα frames οσο ηταν ενεργοποιημενα. Οταν βρισκομαι σε ενα μερος χωρις πολλους χαρακτηρες γυρω μου εχω σταθερα 40+fps εως και 70+. Ικανοποιητικη αποδοση. Ωστοσο στα siege η σε ενα οποιοδηποτε event με πολλους chars το frame rate πεφτει κατακορυφα απο 8fps (με 300 χαρακτηρες γυρω μου) εως 16-17fps (με 200 χαρακτηρες γυρω μου). Οκ λογικο θα πει καποιος. Ομως ας προχωρησω σε ορισμενα πραγματα που παρατηρησα και μου εκαναν ιδιαιτερη εντυπωση. Προσπαθωντας να βελτιωσω την αποδοση, ειπα να δοκιμασω να βαλω low details. Η διαφορα στα frames ΟΥΔΕΜΙΑ σε σχεση με high details. Στη συνεχεια εριξα την αναλυση πολυ. Kαι παλι τα 15fps σταθερα, ουτε 1 frame παραπανω με πολυ χαμηλη αναλυση και low details. Επειτα παρατηρησα στο gpu-z οτι η χρηση/φορτος της καρτας γραφικων ειτε με full αναλυση και details, ειτε με low αναλυση, δεν ξεπερνουσε ποτε το 36-40%. Σε αλλα παιχνιδια πχ grid race driver ή και σε benchmarks το προβλημα αυτο δεν υπαρχει. So, τι μπορει να φταιει? Μηπως το προβλημα ειναι client-based και συμβαινει σε ολους τους υπολογιστες? Μηπως ειναι θεμα server? Μηπως πρεπει να κανω καποια αλλη ρυθμιση εγω αν το προβλημα ειναι στο δικο μου υπολογιστη? Να σημειωσω οτι χρησιμοποιωντας fraps σε αυτα τα events που in real time εχω πολυ χαμηλο framerate οσο λεω παρπαπανω, μετα το video εχει πολυ καλο framerate 50+ δηλαδη (οσο το εχω ρυθμισει), σαν να μην εχει κανενα προβλημα. ΥΓ. Δεν προκειται για server-lag αυτο που πειργραφω, διοτι ο χαρακτηρας ανταποκρινοταν αμεσα σε οτι ενεργεια εκανα.
d3m0n Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Εγώ θα έλεγα ότι είναι θέμα server καθαρά, δηλαδή μιλάμε για lag. Σε άλλα διαδικτυακά παιχνίδια ή μη κάνει τα ίδια ; Να είναι θέμα ανεπαρκούς hardware μην το πεις παραέξω, θα μας πάρουν με τις πέτρες , 6600GT το παίζουν full στα net. Κατά 99% δεν προέρχεται από σένα το πρόβλημα.
Dosas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Κοίτα αυτά τα παιχνίδια όπως το lineage και το wow, είναι cpu focused περισσότερο από ότι gpu, οπότε δεν νομίζω να φταίει η κάρτα σου, γενικά τα mmo είναι κακός δείκτης benchmarking γιατί έχουν πολλούς παράγοντες που δημιουργούν προβλήματα, π.χ. server lag, latency spikes, και άλλα πολλά.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Εγώ θα έλεγα ότι είναι θέμα server καθαρά, δηλαδή μιλάμε για lag. Σε άλλα διαδικτυακά παιχνίδια ή μη κάνει τα ίδια ; Να είναι θέμα ανεπαρκούς hardware μην το πεις παραέξω, θα μας πάρουν με τις πέτρες , 6600GT το παίζουν full στα net. Κατά 99% δεν προέρχεται από σένα το πρόβλημα. Ο server οσο lag και αν υποθεσουμε πως εχει, πως γινεται να επηρεαζει το frame rate που δειχνει το fraps. Μαλιστα την ιδια στιγμη που γινεται το event με τον πολυ κοσμο, αν εγω κανω zoom σε εναν τοιχο πχ, τοτε ανεβαινουν τα frames στα κλασικα 40+, κι ας γινεται διπλα μου χαμος.
d3m0n Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Πάντως να μην αρκεί ο 750 για το L2 δεν παίζει ούτε μία στο τρισεκατομμύριο. ---------- Προσθήκη στις 23:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:32 ---------- Ο server οσο lag και αν υποθεσουμε πως εχει, πως γινεται να επηρεαζει το frame rate που δειχνει το fraps. Μαλιστα την ιδια στιγμη που γινεται το event με τον πολυ κοσμο, αν εγω κανω zoom σε εναν τοιχο πχ, τοτε ανεβαινουν τα frames στα κλασικα 40+, κι ας γινεται διπλα μου χαμος. Εμένα μια χαρά επηρέαζε το framerate μου το lag που είχα σε events κ.λ.π. όταν έπαιζα L2. Μάλλον πρόβλημα του server είναι αφού λες ότι τρέχει άψογα όταν είσαι κάπου μόνος ας πούμε.
ikaruga24 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Υπαρχει ενα θεμα με τους τελευταιους drivers της Νvidia Kαι παρατηρουνται χαμηλα frames σε πληθωρα παιχνιδιων και ειδικα σε MMO. Το ιδιο συμβαινει και στο WoW με τελευταιους οδηγους και προτεινουν απο την Blizzard σε επαναφορα σε προηγουμενους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.