xpapias Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Πρωτον η ασπαρταμη δεν ειναι καρκινογονα, δευτερον το pH που λες οντως μπορει να βλαψει τα δοντια και τον οισοφαγο αλλα οχι το στομαχι (pH 0-1 δλδ 10 με 100 φορες πιο δυνατο) τωρα η ζαχαρη οπως λες οντως ειναι υπερβολικη. εχω ακουσει οτι περιεχει τοση πολυ ζαχαρη που αν καποιος πηγαινε να την φαει κανονικα θα εκανε εμετο, γι αυτο βαζουν αλλες ουσιες για να την καμουφλαρουν, επισης εχει συντηριτικα, χρωστικες και γενικως τπτ φυσικο, ειναι καθαρη χημεια. Δεν χρειαζεται και ντοκτορα καποιος για να καταλαβει οτι αυτο το πραμα ειναι υγρα μπαταριας και βαλε Δε μίλησα για το στομάχι αλλά μόνο για τον οισοφάγο. Εξάλλου είπα ότι το περιβάλλον στο στομάχι (βλ. γαστρικό υγρό) είναι πιο όξινο. Όσο για την ασπαρτάμη όντως υπάρχουν στοιχεία ότι δεν είναι καρκινογόνος - παλαιότερα υπήρχαν σχετικές θεωρίες. Τα ζάχαρα της Coca-Cola (330ml) - αν όμως είναι όλα ζάχαρη - αντιστοιχούν σε 10 περίπου κουταλιές του γλυκού (39γρ).
evabb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Επειδή και από το δικό μου account έχει περάσει αυτό το chain letter, θα ήθελα να ρωτήσω, σαν χημικός μηχανικός, στέκει κάτι τέτοιο? Γιατί πολύ αμφιβάλλω ότι αν κάτσω να φάω 10 κουταλιές ζάχαρη μονοκοπανιά, θα πάθω οτιδήποτε εκτός από ελαφρύ στομαχόπονο. ειπα οτι θα κανεις εμετο οχι οτι θα πεθανεις και ναι αμα προσπαθησεις φας 30 κουταλιες της σουπας ζαχαρη μαλλον δεν θα αντεξεις να μην ξερασεις, γτ τοση ζαχαρη εχει. απο την αλλη η δηλητηριαση απο ζαχαρη δεν ειναι επιστημονικη φαντασια (LD50 29.700 mg/kg σωματικου βαρους ) αν και η δοση ειναι τεραστια οποτε και μαλλον πρωτα πεφτεις σε γλυκαιμικο κομα. τεσπα η ιδια η ζαχαρη που περιεχει κανει κακο λογο θερμιδων, τερηδονας κτλ. αν και καποιος με ζαχαρωδη διαβητη, μπορει ανετα τα τεζαρει με μερικα κουτακια και χωρις ινσουλινη
Praetorianos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 ειπα οτι θα κανεις εμετο οχι οτι θα πεθανεις και ναι αμα προσπαθησεις φας 30 κουταλιες της σουπας ζαχαρη μαλλον δεν θα αντεξεις να μην ξερασεις, γτ τοση ζαχαρη εχει. Εγώ αναφέρομαι σε αυτό το chain letter, που λέει για 10 κουταλιές ζάχαρη. Έχω φάει πάντως 10 κουταλές ζάχαρη (ναι έχω κάνει πολλές μ@λ@κιες πιτσιρικάς) και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα...δεν έχω πάθει τίποτα...
evabb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Εγώ αναφέρομαι σε αυτό το chain letter, που λέει για 10 κουταλιές ζάχαρη. Έχω φάει πάντως 10 κουταλές ζάχαρη (ναι έχω κάνει πολλές μ@λ@κιες πιτσιρικάς) και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα... δεν έχω πάθει τίποτα...δεν έχω πάθει τίποτα... εχω δει αυτο αλλα μου ειχε φανει πολυ κουλο το ολο πραμα. τωρα δεν θυμαμαι να σου πω απο που ακριβως θυμαμαι αυτο με την ζαχαρη πιθανως κι απο αυτο το μαιλ. παντως το οτι εχει πολυ ζαχαρη ειναι αληθεια και οτι παιρνεις θερμιδες χαλαν τα δοντια η οτι ενας διαβητικος μπορει να παθει ζημια επισης ειναι αληθεια οποτε δεν θα κολλησουμε στις 10 κουταλιες η αν θα κανεις εμετο
nickarmy Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 μήπως ξαναδοκίμασες την τύχη σου και αυτή τη φορά πείρες 11 κουταλιές
freedubus Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Αυτό που κάνει την Coca Cola και τα αναψυκτικά επικίνδυνα είναι α. το pH (η οξύτητα της) β. η ζάχαρη ή γ. η ασπαρτάμη στις light (αν και εδώ τίποτα δεν είναι βέβαιο) Το pH είναι λίγο υψηλότερο από αυτό του στομάχου (αν δεν κάνω λάθος 2,7 και 2,2 αντίστοιχα). Μέσω της οξύτητας σίγουρα βελτιώνεται η διάσπαση των τροφών. Στο θέμα της χώνεψης ξεχνάμε όμως ότι στον όγκο της τροφής προσθέτουμε άλλα 300ml περίπου. Το pH αυτό είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για τον οισοφάγο στον οποίο προκαλεί χημικά εγκαύματα που μπορούν (δύσκολα βέβαια) να οδηγήσουν ακόμα και σε καρκίνο του οισοφάγου. Επίσης είναι ακόμα πιο βλαπτικό σε όσους πάσχουν από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση - δηλ. την επιστροφή του περιεχομένου από το στομάχι στον οισοφάγο. Στο θέμα της ζάχαρης στην παχυσαρκία, τον σακχαρώδη διαβήτη κλπ δεν χρειάζεται μάλλον να αναφερθούμε. Ο συνδυασμός χαμηλού pH και ζάχαρης βλάπτει σημαντικά την υγεία των δοντιών Τέλος για την ασπαρτάμη πολλά έχουν ακουστεί - για πιθανή εμπλοκή της στην ανάπτυξη καρκίνου. Μπά δε παθαίνεις τπτ, τα ρεψίδια που τραβάς μετά τα καθαρίζουν όλα.
SGP Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ένα ποτήρι κόκα κόλα έχει την ίδια ποσότητα υδρογονανθράκων... Απλά στην κόκα κόλα (κλπ) είναι επεξεργασμένη, άχρηστη λευκή ζάχαρη που προσφέρει 0 θρεπτικά συστατικά πλην των θερμίδων. Αν μένεις στο 1 ποτήρι τη μέρα, δεν είναι άσχημα (250 ml -> 100 θερμίδες -> 25 γρ ζάχαρη -> 5 κουταλάκια γλυκού -> 1 και 2/3 κουταλιές σούπας ζαχαρη). Καλύτερα ακόμα να μην πίνεις καθόλου. Ανθρακούχο νερό (όχι tonic, έχει ζάχαρη) είναι το ίδιο αποτελεσματικό για την χώνεψη αρκεί να ρεύεσαι μετά, αλλιώς δεν κάνεις τίποτα. Καλύτερα να τρως ισοροπημένα να μην τα χρειάζεσαι καθόλου αυτά και να αποφεύγεις τροφές που προκαλούν φούσκωμα.
evabb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 η κοπανας ενα δυο σφηνακια μετα η ενα δυο ποτηρακια κρασι κατα την διαρκεια, ετσι και πιεις νερο την εκατσες την βαρκα
kage Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Εγώ αναφέρομαι σε αυτό το chain letter, που λέει για 10 κουταλιές ζάχαρη. Έχω φάει πάντως 10 κουταλές ζάχαρη (ναι έχω κάνει πολλές μ@λ@κιες πιτσιρικάς) και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχω πάθει τίποτα... πανω στο παραπανω chainletter βρηκα και μια απαντηση.. http://www.facebook.com/group.php?gid=43393414789 ------------ οσο επικινδυνη ειναι η υπερβολικη καταναλωση καφε-ενεργειακα ποτα το ιδιο ειναι και η υπερκαταναλωση κολα-αναψυκτικων. εχετε κοιταξει ποσο ζαχαρη/θερμιδες εχουν οι χυμοι?οσο και τα αναψυκτικα!
Praetorianos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Η Coca-Cola περιέχει 10,4γρ. ζάχαρης ανά 100ml. Δηλαδή, σε ένα κουτάκι Coca-Cola (330 ml) περιέχονται σχεδόν 34γρ. ζάχαρης, ποσότητα που αναλογεί σε 7-8 κουταλάκια ζάχαρη, εάν αναλογιστούμε ότι ένα κουταλάκι του γλυκού ισοδυναμεί με 4-5 γραμμάρια ζάχαρης. Σε καμία περίπτωση το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης για τα πρόσθετα σάκχαρα (στα οποία συμπεριλαμβένεται η ζάχαρη). Αυτό μπορούσα να τους το πω κι εγώ από τα 12 μου και χωρίς ντοκτορά Thanks kage.
tsadler Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 αν ειναι δυνατον να διαπραγματευομαστε αν η κοκα κολα βοηθαει στην πεψη..... σε καμια περιπτωση η κοκακολα δεν βοηθαει στην πεψη, χωνεψη. η αισθηση της ανακουφισης μετυα απο ρεψιμο γινεται διοτι η κοκακολα διογκωνει με αερα και υγρο το στομαχι αποτομα και με το ρεψιμο τα αερια του φαγητου και το διοξειδιο αποβαλλονται. ουσιαστικα προκειται για ανακουφιση απο την ιδια την κοκακολα και οχι απο το φαγητο. ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ μπορουν να διαλυσουν το φαγητο σε συνδυασμο με την κινηση του στομαχου. ακομα και η ιδια η σοδα δεν διαλυει τα συστατικα των τροφων αλλα διεγειρει την εκκριση περισσοτερων στομαχικων υγρων με απο τελεσμα την ανακουφιση απο το φουσκωμα και την δυσπεψια. σακχαρα περιεχονται σε πολλα ειδη τροφων που μπορουν να καλυψουν την αναγκη του οργανισμου. η ληψη ζαχαρης απο την κοκακολα ειναι υπερβολικη καθως σε μια πολυ μικρη ποσοτητα περιεχεται αρκετη ζαχαρη καθιστωντας ετσι την αναγκη για σακχαρα να καλυπτετται απο ενα ειδος τροφης και οχι απο διαφορετικα χανοντας ετσι πολυτιμα θρεπτικα στοιχεια. συμπερασμα: σοδα μετα το φαγητο με αργες και μικρες γουλιες ενω και η τσιχλα βοηθαει καθως το αντανακλαστικο του στομαχου να παραγει υγρα συνδεεται με το μασημα. σε καμια περιπτωση δεν συνισταται κοκα κολα περαν μιας φορας το μηνα για ψυχολογικους λογους κτλ ---------- Προσθήκη στις 00:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:33 ---------- δεν χρειαζεται να ειναι κανεις χημικος μηχανικος, γαστρεντερολογος η επιστημονας για να καταλαβει ποσο επιβλαβες ειναι για την υγεια οποιοδηποτε κοκακολοειδες ροφημα. να μην ξεχναμε και τα Ε χχχ που ειναι αποδεδειγμενα καρκινογονα και που τοσο ομορφα εχουν καμουφλαρει με ονοματα του τυπου δεξοχλωροδιφθυρομουλαρινοζη κτλ.
evabb Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 δεν χρειαζεται να ειναι κανεις χημικος μηχανικος, γαστρεντερολογος η επιστημονας για να καταλαβει ποσο επιβλαβες ειναι για την υγεια οποιοδηποτε κοκακολοειδες ροφημα. να μην ξεχναμε και τα Ε χχχ που ειναι αποδεδειγμενα καρκινογονα και που τοσο ομορφα εχουν καμουφλαρει με ονοματα του τυπου δεξοχλωροδιφθυρομουλαρινοζη κτλ. Τα Ε ειναι το καμουφλαζ οχι τα πραγματικα τους ονοματα, και δεν ειναι ολα καρκινογονα πολλα ειναι ουσιες που υπαρχουν σε φυσικες τροφες κανονικα. στην τελικη αυτο που θελουμε αυτο παιρνουμε γι αυτο και υπαρχουν ολα αυτα τα προσθετα
tsadler Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Τα Ε ειναι το καμουφλαζ οχι τα πραγματικα τους ονοματα, και δεν ειναι ολα καρκινογονα πολλα ειναι ουσιες που υπαρχουν σε φυσικες τροφες κανονικα. στην τελικη αυτο που θελουμε αυτο παιρνουμε γι αυτο και υπαρχουν ολα αυτα τα προσθετα εχεις δικιο φιλε δεν ειναι ολα καρκινογονα. ομως το καμουφλαζ των Ε αλλαξε απο πολλες εταιριες υστερα και απο την κακη φημη που δημιουργηθηκε τα προηγουμενα χρονια με ονομασιες που στον μεσο καταναλωτη ειναι ακατανοητες. παιρνουμε αυτο που μας πλασαρουν ως ιδανικο πιστευω και οχι αυτο που πραγματικα χρειαζομαστε, φυσικα και με δικη μας ευθυνη εφοσον χαριν ευκολιας και απολαυσης, καθημερινα δηλητηριαζομαστε. χαρακτηριστικο παραδειγμα η κολα πιστευω που την πλασαραν πολυ εξυπνα ...μετα το φαγητο, παντα κοκα κολα.
xpapias Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 ΜΟΝΟ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ μπορουν να διαλυσουν το φαγητο σε συνδυασμο με την κινηση του στομαχου. To pH της Coca-Cola σε χαλάει δηλαδή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.