therock Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Κατ'αρχας θα θελα να ρωτησω ο λογος που η coca cola ειναι βλαβερη ειναι λογω του ανθρακικου ή λογω της ασπαρταμης και αλλων γλυκαντικων ουσιων και λοιπα? Παντα επινα κοκα κολα μετα το φαι, ιδιως στα κυρια γευματα, αλλα τον τελευταιο καιρο ειχα φτασει σε σημειο να πινω 3 την ημερα, και για να μην προκαλεσω καποια ζημια στον οργανισμο μου αποφασισω να τις κοψω, ή εστω να τις ελλατωσω. Το αποτελεσμα πλεον ειναι να φουσκωνω πολυ και να με ποναει το στομαχι μου, μεταξυ των γευματων. Τι θεωρειται ως το καλυτερο εναλλακτικο, με προτεραιοτητα βεβαια στην καλη λειτουργια του οργανισμου? Η σοδα ειναι μεν αγευστη αλλα ισως στην λειτουργια που επιτελει να ειναι αυτο που ψαχνω.
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Αν ρωτήσεις γιατρό θα σου πει να αποφεύγεις τα ανθρακούχα σε καθημερινή βάση. Δεν είναι καλά για το στομάχι... Από αυτά τα 2 η κοινή λογική λέει σόδα. Ή καλύτερα Σουρωτή.
nickarmy Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 φουσκώνεις ενώ δεν πίνεις ή σταμάτησες γιατί πονάς και φουσκώνεις , πάντως τα πολλά ανθρακούχα δεν κάνουν καλό,πορτοκαλάκι και στίψιμο
therock Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Επισης το τονικ water κατα πως διαφερει απο τη σοδα? Παντως χυμος,γαλα και νερο δεν σε βοηθουν να ξεφουσκωσεις. Με χυμους ειδικα ισα ισα που φουσκωνω και χειροτερα. φουσκώνεις ενώ δεν πίνεις ή σταμάτησες γιατί πονάς και φουσκώνεις Δεν καταλαβα καλα την ερωτηση. Τωρα που δεν πινω κοκα κολες φουσκωνω, και κατ'επεκταση με ποναει και το στομαχι μου.
Sadamiraq Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Επισης το τονικ water κατα πως διαφερει απο τη σοδα? Παντως χυμος,γαλα και νερο δεν σε βοηθουν να ξεφουσκωσεις. Με χυμους ειδικα ισα ισα που φουσκωνω και χειροτερα. Δεν καταλαβα καλα την ερωτηση. Τωρα που δεν πινω κοκα κολες φουσκωνω, και κατ'επεκταση με ποναει και το στομαχι μου. Να τρως λιγοτερο ¨,παντως ο πατερας μου εχει το ιδιο προβλημα και πινει σουρωτη με το φαγητο,δεν νομιζω να ειναι βλαβερο αν ειναι φυσικο
nickarmy Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δεν καταλαβα καλα την ερωτηση. Τωρα που δεν πινω κοκα κολες φουσκωνω, και κατ'επεκταση με ποναει και το στομαχι μου. συνήθως φουσκώνεις αφού πίνεις (όπως με τη μπύρα) άρα ίσως έχεις εθιστεί (και εγώ αν ποιώ μία θέλω κίαλη ....) δοκίμασε να τη κόψεις σιγά σιγά
evabb Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 βασικα εμαθες να τρως και μετα να πινεις απο πανω την κοκακολα που τα καιει ολα και νομιζεις οτι εισαι ενταξει. το φυσικο ειναι ομως να μην πινεις τπτ για να χωνεψεις, και το κρασι ειναι χωνευτικο παρεπιμπτοντως, παντως ο μονος τροπος για να μην φουσκωνεις ειναι απλα να τρως μικροτερες μεριδες και πιο ελαφρια, το οτι φουσκωνεις κατι σημαινει για το σωμα σου.
De@th L0rd Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 βασικα εμαθες να τρως και μετα να πινεις απο πανω την κοκακολα που τα καιει ολα και νομιζεις οτι εισαι ενταξει. το φυσικο ειναι ομως να μην πινεις τπτ για να χωνεψεις, και το κρασι ειναι χωνευτικο παρεπιμπτοντως, παντως ο μονος τροπος για να μην φουσκωνεις ειναι απλα να τρως μικροτερες μεριδες και πιο ελαφρια, το οτι φουσκωνεις κατι σημαινει για το σωμα σου. Ότι τρώει πολύ. Αν είναι νορμαλ άνθρωπος κι έφτασε να πίνει 3 κοκα-ΚΟΛΕΣ(sic) μετά το φαΐ είμαι σίγουρος πως έχει γίνει μπαλονάκι.Σιγά σιγά μικρότερες μερίδες. Αν τα έτρωγε βέβαια όλα αυτά και είναι αδύνατος, θα του πρότεινα να συνεχίσει την κοκα-κόλα.
therock Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 3 κοκα κολες την ημερα ρε παιδια οχι μετα απο καθε γευμα, ελεος! Ποτε δεν εχω πιει 2η μετα απο ενα γευμα. Απλως αυτο που καταλαβαινω ειναι το εξης. Δεδομενου πως με το ανθρακακικο χωνευεις πιο γρηγορα, ρευεσαι και βγαζεις και τον αερα απο το στομαχι και τα λοιπα, εισαι πιο ετοιμος για το επομενο γευμα. Ενω τωρα τρωγωντας το επομενο ειμαι ακομα φουσκωμενος απο το προηγουμενο με αποτελεσμα να με ποναει το στομαχι μου. Μπαλονακι δεν παιζει, ειμαι 86 κιλα.
xpapias Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Αυτό που κάνει την Coca Cola και τα αναψυκτικά επικίνδυνα είναι α. το pH (η οξύτητα της) β. η ζάχαρη ή γ. η ασπαρτάμη στις light (αν και εδώ τίποτα δεν είναι βέβαιο) Το pH είναι λίγο υψηλότερο από αυτό του στομάχου (αν δεν κάνω λάθος 2,7 και 2,2 αντίστοιχα). Μέσω της οξύτητας σίγουρα βελτιώνεται η διάσπαση των τροφών. Στο θέμα της χώνεψης ξεχνάμε όμως ότι στον όγκο της τροφής προσθέτουμε άλλα 300ml περίπου. Το pH αυτό είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για τον οισοφάγο στον οποίο προκαλεί χημικά εγκαύματα που μπορούν (δύσκολα βέβαια) να οδηγήσουν ακόμα και σε καρκίνο του οισοφάγου. Επίσης είναι ακόμα πιο βλαπτικό σε όσους πάσχουν από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση - δηλ. την επιστροφή του περιεχομένου από το στομάχι στον οισοφάγο. Στο θέμα της ζάχαρης στην παχυσαρκία, τον σακχαρώδη διαβήτη κλπ δεν χρειάζεται μάλλον να αναφερθούμε. Ο συνδυασμός χαμηλού pH και ζάχαρης βλάπτει σημαντικά την υγεία των δοντιών Τέλος για την ασπαρτάμη πολλά έχουν ακουστεί - για πιθανή εμπλοκή της στην ανάπτυξη καρκίνου.
JimxxZe Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Εγω πινω μισο ποτηρι με το φαι το μεσημερι..το βραδυ νερο.. αν εχουμε ψητο κρεας ομως,κοκακολα....ειναι ωραια η ατιμη αλλα νταξει δεν πινω πολυ
De@th L0rd Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 ειμαι εθισμενος στην pepsi max Και χωρίς αλεξίπτωτο...
evabb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Αυτό που κάνει την Coca Cola και τα αναψυκτικά επικίνδυνα είναι α. το pH (η οξύτητα της) β. η ζάχαρη ή γ. η ασπαρτάμη στις light (αν και εδώ τίποτα δεν είναι βέβαιο) Το pH είναι λίγο υψηλότερο από αυτό του στομάχου (αν δεν κάνω λάθος 2,7 και 2,2 αντίστοιχα). Μέσω της οξύτητας σίγουρα βελτιώνεται η διάσπαση των τροφών. Στο θέμα της χώνεψης ξεχνάμε όμως ότι στον όγκο της τροφής προσθέτουμε άλλα 300ml περίπου. Το pH αυτό είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για τον οισοφάγο στον οποίο προκαλεί χημικά εγκαύματα που μπορούν (δύσκολα βέβαια) να οδηγήσουν ακόμα και σε καρκίνο του οισοφάγου. Επίσης είναι ακόμα πιο βλαπτικό σε όσους πάσχουν από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση - δηλ. την επιστροφή του περιεχομένου από το στομάχι στον οισοφάγο. Στο θέμα της ζάχαρης στην παχυσαρκία, τον σακχαρώδη διαβήτη κλπ δεν χρειάζεται μάλλον να αναφερθούμε. Ο συνδυασμός χαμηλού pH και ζάχαρης βλάπτει σημαντικά την υγεία των δοντιών Τέλος για την ασπαρτάμη πολλά έχουν ακουστεί - για πιθανή εμπλοκή της στην ανάπτυξη καρκίνου. Πρωτον η ασπαρταμη δεν ειναι καρκινογονα, δευτερον το pH που λες οντως μπορει να βλαψει τα δοντια και τον οισοφαγο αλλα οχι το στομαχι (pH 0-1 δλδ 10 με 100 φορες πιο δυνατο) τωρα η ζαχαρη οπως λες οντως ειναι υπερβολικη. εχω ακουσει οτι περιεχει τοση πολυ ζαχαρη που αν καποιος πηγαινε να την φαει κανονικα θα εκανε εμετο, γι αυτο βαζουν αλλες ουσιες για να την καμουφλαρουν, επισης εχει συντηριτικα, χρωστικες και γενικως τπτ φυσικο, ειναι καθαρη χημεια. Δεν χρειαζεται και ντοκτορα καποιος για να καταλαβει οτι αυτο το πραμα ειναι υγρα μπαταριας και βαλε
Praetorianos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 εχω ακουσει οτι περιεχει τοση πολυ ζαχαρη που αν καποιος πηγαινε να την φαει κανονικα θα εκανε εμετο, Επειδή και από το δικό μου account έχει περάσει αυτό το chain letter, θα ήθελα να ρωτήσω, σαν χημικός μηχανικός, στέκει κάτι τέτοιο? Γιατί πολύ αμφιβάλλω ότι αν κάτσω να φάω 10 κουταλιές ζάχαρη μονοκοπανιά, θα πάθω οτιδήποτε εκτός από ελαφρύ στομαχόπονο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.