Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με Office 2008 SP2

gtctsiamp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το Office 2008 στο Macbook Pro μου και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Είχα εγκαταστήσει το office χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι που πέρασα το SP2 και μου έβγαλε ένα μήνυμα ότι ο serial number μου ήταν "invalid" και με παρέπεμπε σε ένα link της ms με οδηγίες όπου έλεγε να κάνω διαγραφή 2 αρχείων και άνοιγμα μίας εφαρμογής του office ώστε να μου ζητήσει κωδικό. Το έκανα, αλλά όταν βάζω τον κωδικό και πατάω continue δεν κάνει τίποτα και έχω μείνει χωρίς office.

Τελικά το έκανα απεγκατάσταση με το appcleaner.

Έχετε καμία ιδέα πως να το κάνω να δουλέψει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου τα είχε στείλει ο θείος:-D, αλλά από ότι έχω διαβάζει στο net είναι γενικότερο το πρόβλημα και με original, εκτός αν λένε μουφες.

Υπάρχει περίπτωση αν τα ξαναπεράσω και δεν βάλω το SP2 να έχουν πάλι πρόβλημα?

Απλά επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε mac και θέλω οπωσδήποτε office δεν έχω πρόβλημα να πάρω το original.

Απλά θα λειτουργεί το original ή θα πρέπει να κάνω format για να δουλέψει?

Μου τα είχε στείλει ο θείος:-D, αλλά από ότι έχω διαβάζει στο net είναι γενικότερο το πρόβλημα και με original, εκτός αν λένε μουφες.

Υπάρχει περίπτωση αν τα ξαναπεράσω και δεν βάλω το SP2 να έχουν πάλι πρόβλημα?

εχει βγει και άλλο update μετα το SP2 και ειναι η εκδοση 12.2.3 .Δεν ξέρω και αυτη αν έχει προβλημα γιατί την δουλευε ο αδερφος μου χωρις κολλημα, αλλα με PPC 10.5.8.

Δοκιμασε να την βάλεις.

Αυτήν νομίζω πέρασα και έγινε η μαγκιά...:-D

Μήπως ο αδερφός σου έχει τα original?

Ναι έχει την original την έιχα πάρει 120 ευρώ από Καναδα αλλά είναι η student και όχι η pro...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Έχω μία απορία σχετικά με το office.

Όταν είχα κάνει install τα office 2008 του "θείου" μου είχε ζητήσει την εγκατάσταση του Rosetta.

Μετά όταν πήρα τα original έλεγε πάνω στο κουτί ότι είναι Universal Binary.

Αυτό σημαίνει ότι τα office τρέχουν πλέον χωρίς rosetta?

Είμαι καινούργιος σε mac και δεν τα ξέρω ακόμα τα κόλπα.:-)

...

Όταν είχα κάνει install τα office 2008 του "θείου" μου είχε ζητήσει την εγκατάσταση του Rosetta.

...

Δεν έχω συναντήσει κάποια συνεργασία Rosetta και M$. Μήπως από εκεί που το κατέβασες είχε τίποτα "πειραγμένα αρχεία" ή είχε κάποιο κόλπο για να σου επιτρέψει το download. Σε κάθε περίπτωση, συνδυασμός μου δείχνει περίεργος.

• Super Moderators
Έχω μία απορία σχετικά με το office.

Μήπως δεν είχες κατεβάσει το Office 2008 αλλά το Office 2004;

Κι αυτό γιατί το Office 2004 είναι γραμμένο για επεξεργαστές PowerPC και για να τρέξει σε επεξεργαστές Intel χρειάζεται μία προσομοίωση. Αυτή η προσομοίωση, στο MacOS X, λέγεται Rosetta. Το Office 2008 είναι γραμμένο εξ αρχής και για Intel επεξεργαστές οπότε δεν χρειάζεται την προσομοίωση του Rosetta για να τρέξει...

Μετά όταν πήρα τα original έλεγε πάνω στο κουτί ότι είναι Universal Binary.

Αυτό σημαίνει ότι τα office τρέχουν πλέον χωρίς rosetta?

[...]

Ναι, ένα Universal Binary πρόγραμμα σημαίνει ότι δεν χρειάζεται Rosetta για να τρέξει.

Όχι ήταν σίγουρα το 2008, για αυτό και μου είχε κάνει εντύπωση.

Anyway τώρα σίγουρα δεν χρησιμοποιεί rosetta (δεν θα φαινόταν στο activity monitor?) οπότε δεν τίθεται θέμα.

Τo rosetta να το απεγκαταστήσω ή να το αφήσω να υπάρχει?

---------- Προσθήκη στις 08:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:43 ----------

Μάλλον βρήκα τι έγινε. Στην πρώτη έκδοση του office 2008 ήθελε την rosetta για να τρέξει ο installer, σύμφωνα με το παρακάτω link http://www.mariasguides.com/2009/10/07/office-2008-installer-needs-rosetta-duh-oh/.'>http://www.mariasguides.com/2009/10/07/office-2008-installer-needs-rosetta-duh-oh/.

Κάτι που δε χρειαζόταν όταν είχε κατευθείαν το office sp1 ή sp2 σύμφωνα με εδώ http://www.mariasguides.com/2009/10/07/office-2008-installer-needs-rosetta-duh-oh/.

Του θείου ήταν χωρίς sp. Τα original ήταν νομίζω sp2.

Για αυτό όταν τα πέρασα στης κοπέλας μου κατευθείαν τα original δεν μου έβγαλε κάτι για rosetta.

Σχετικές πληροφορίες έχει και εδώ http://blogs.zdnet.com/Apple/?p=4786.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...