The_Sheep Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 εχω το εξης προβλημα...μολις εβαλα 2 dims των 2 gb σε μητρικη (DD3). και ενω στο bios φαινονται 4gb ...στα xp μου λεει διαθεσιμη μνημη 2,7 !!! και στα win7 ...μου λεει 3,35 gb!! επισης πρεπει να ενεργοποιησω κατι για να ειναι σε dual channel οι μνημες ή γινονται αυτο ματα απο το bios.εψαξα στα settings του bios αλλα δεν βρηκα τιποτα... ευχαριστω η μητρικη ειναι Gigabyte GA-770TA-UD3 (AM3, DDR3, 770) και οι μνημες Corsair Value Select 4GB Kit DDR3-1333 (2 x 2GB, PC3-10666, 9-9-9-24, CMV4GX3M2A1333C9)
liopyr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Θες 64bit λειτουργικό. Αν έκανες μία σχετική αναζήτηση θα έβλεπες πως το συγκεκριμένο θέμα έχει αναλυθεί >10 φορές τουλάχιστον. Οι μνήμες παίζουν dual channel από μόνες τους, δεν χρειάζεται περαιτέρω ρύθμιση, αρκεί να έχουν μπει στα κατάλληλα slot της μητρικής σύμφωνα με το κατασκευαστή.
The_Sheep Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 thanks ξεχασα να πω οτι στην αρχη στο boot μου βγαζει "unganged mode" εψαξα λιγο και βρηκα οτι Ganged = dual channel mode for ram. All cores get access to 100% of the ram. unganged = single channel. Each core gets access to a stick of ram. .. αρα δεν ειναι σε dual channel οι μνημες...???!διαβασα και ολο το μανιουαλ της μητρικης αλλα δεν ειχε πουθενα καμια αναφορα....
The_Sheep Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 τα εχω βαλει κανονικα αυτα....1+2 ..οπως λεει το manual...
The_Sheep Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 εχεις δικιο!!! μαλλον unganged ειναι καλυτερα....??? ganged δειχνει ακομα λιγοτερη διαθεσιμη μνημη στα 32b windows Μου και στο bios στα comments aristera λεει οτι ειναι καλυτερο το perfomance σε unganged mode
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.