poulinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 αλλη μια ερωτησουλα για καποια φιλη που θελει να κανει εργασια Τι σας αρεσει στα mmorpg παιχνιδια και τι πιστευετε οτι αντιπροσωπευουν στο χαρακτηρα σας. ποιοι θεωρειται οτι ειναι οι λογοι που προσελκυουν τους εφηβους ή που προσελκυουν εσας εαν ειστε εφηβοι για να παιξουν/παιξετε ενα τετοιο παιχνιδι thanxs.
ikaruga24 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Προσωπικη αποψη = boring, boring, booooring. Και ακομα περισσοτερη βαρεμαρα. Κατα τα αλλα αυτο που πιστευω οτι ελκυει τους νεους δεν ειναι αλλο απο απλα να αντιγραφουν οτι βλεπουν για να ειναι "in" και "sic" με τους φιλους τους. Θεωρω οτι δεν θελουν να μενουν "εξω" απο τις συζητησεις και "δραστηριοτητες" αν καποια ατομα της παρεας ασχολουνται με κατι τετοιο. Για τους μεγαλυτερους (βαζω και το πως το εβλεπα και εγω οταν επαιζα WoW) ειναι ενας ευκολος, φθηνος και γρηγορος τροπος να τα λες με τους φιλους σου και επι ευκαιρια να κανετε και τιποτα (για οσους δεν το εχουν παρει σοβαρα αλλα τους αφηνω εξω αυτους γιατι ειναι σε αλλη κατηγορια) για να περναει η ωρα.
Arcanaloth Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που δεν θα αντέξουν ούτε 5 λεπτά να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι και αυτοί που ακόμα και αν δεν έχουν παίξει ποτέ στην ζωή τους άλλο παιχνίδι, αν τους δείξεις ένα mmorpg θα κολλήσουν κατευθείαν. Τα mmorpg καταρχήν δεν είναι ένα απλό παιχνίδι που θα κάτσεις να ασχοληθείς 30-40 λεπτά τη μέρα για να περάσει η ώρα όταν βαριέσαι, είναι κυριολεκτικά τρόπος ζωής και σε μερικές περιπτώσεις ναρκωτικό. Ασχολείσαι όλη μέρα με αυτό, και όταν δεν ασχολείσαι με αυτό το σκέφτεσαι ή μιλάς για αυτό. Τί τραβάει τον κόσμο σε αυτά; Πρώτα απ' όλα αν σ' αρέσουν οι φανταστικοί κόσμοι με ιππότες, μάγους, δράκους κτλ. είναι μια καλή αρχή. Δεύτερον, έχεις τον χαρακτήρα σου που μπορεί "εύκολα" να γίνει κάποιος σπουδαίος στον κόσμο αυτό και για να το πετύχεις αυτό ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, απλά να λιώνεις 15 ώρες τη μέρα σκοτώνοντας το ίδιο τερατάκι. Αποκτάς φήμη, κυκλοφορείς στις πόλεις και λένε "ααα..δες, ο τάδε! Τα σπάει!" Από το να έχεις να αντιμετωπίσεις την πραγματική ζωή και τις δυσκολίες της ή τις δύσκολες αποφάσεις της, κάθεσαι εκεί και βαράς ένα τερατάκι 15 ώρες, πεθαίνει, ξαναφυτρώνει, ξανά τα ίδια. Είναι επίσης η παρέα. Ό,τι ώρα και να μπεις μέσα, κάποιον φίλο θα πετύχεις, επίσης αυτό το "είμαστε μια ομάδα 8 ατόμων όπου ο καθένας έχει τον συγκεκριμένο ρόλο του και πρέπει να τον παίξει καλά για να επιβιώσουμε όλοι", είναι ελκυστικό σε πολλά άτομα. Ανταγωνισμός από τον καναπέ του σπιτιού σου, συνεχής βελτίωση του χαρακτήρα σου, παρεϊστικο κλίμα, σε μια σχετικά φτηνή μορφή διασκέδασης. Αυτά τραβάνε τον κόσμο.
Tilemaxx Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Θα σας πω την προσωπική μου εμπειρία. Ο πρώην κολλήτός μου (παρακάτω γιατί "πρωην") άρχισε WοW το 2006. Μέχρι τότε είχαμε κοινά ενδιαφέροντα στα videogames, κυρίως σε κονσόλες. Μετά απο λίγους μήνες ήρθε η κατρακύλα τους στους βαθμούς, στις σχέσεις του κτλ. Μου μιλούσε όλη την ώρα για WoW (χωρίς να ξέρω τι μου λέει), μάλιστα με έπεισε να ανοίξω ενα account και να μπω και εγώ. Άνοιξα ένα απο περιέργεια, και η εμπειρία ήταν χάλια. Το παιχνίδι ήταν άοσμο, άγευστο χωρίς κάτι που να με τραβάει προσωπικά. Μετά απο λίγο καιρό χάθηκε η επαφή μας εξαιτίας αυτού του παιχνιδιού. (Προσπαθούσα άδικα να τον πείσω να σταματήσει, αλλά αυτός δεν εκανε πίσω). Γι' αυτο συνιστώ σε όλους να ΜΗΝ αρχίσουν WoW. Είναι καταστροφή.
subdee Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Τα mmorpg δεν είναι πάντα τόσο άσχημα όσο τα παρουσιάζετε και κυρίως δεν είναι μονο το WoW. Εγώ παίζω Age of Conan και παίζω κατα μέσο όρο 5-6 'ωρες την εβδομάδα. Ο λόγος που παίζω; Γιατί είμαι fan των αντίστοιχων βιβλίων του R Howard και πιστεύω πως έχουν κάνει φοβερή δουλειά εκεί στην Funcom. Δεν πάιζω ούτε για να είμαι in, ούτε για να καίγομαι για να γίνω ο καλύτερος. Είμαι 29 χρονών και έχω δουλειά, παρέες οι οποίοι έχουν προτεραιότητα αλλά είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα. Δεν αντιλέγω ότι πολλοί κακώς αντιμετωπίζουν αυτά τα παιχνίδια έτσι, πέρασα και εγώ τη φάση του WoW για λίγο αλλά ήταν πριν μπώ φαντάρος και ουσιαστικά δεν είχα και τίποτα άλλο να κάνω. Μην ξεχνάμε, απλώς άλλο ένα παιχνίδι είναι και αυτό.
poulinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 καταρχην να ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας και χαιρομαι που βοηθατε λεγοντας ο καθενας την προσωπικη του εμπειρια.ελπιζω να απαντησουν και αλλα ατομα. :)
Höfdingadrapa Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Το μοναδικό παιχνίδι που με έκανε να κολλήσω είναι το multiplayer του Call of duty 2. Δεν είναι mmorpg οκ, αλλά θυμάμαι ξόδευα άπειρες ώρες μπροστά στην οθόνη παίζοντας. Μερικές φορές, άδειαζαν οι σερβερς και παίζαμε ντεθ ματς εγώ με ένα φίλο. Εγώ, αυτός και 2 snipers στο stalingrad. =ρ
JimxxZe Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Ειχα κολλησει ενα διαστημα στο L2 αν και στην αρχη που το εβλεπα απο κατι φιλους μου δεν μου αρεσε οταν το επαιξα κολλισα....αλλα οπως ειπατε για να κανεις κατι σε αυτα τα mmorpg games πρεπει να καεις!! Θες πολλες ωρες καθημερινα....φετος δινω πανε/ιες οποτε εχω να παιξω mmorpg κατι μηνες,και μαλλον δν προκειται να ξαναπαιξω
De@th L0rd Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Kόλλησα κι εγώ για κανα χρόνο με το WoW 2005--6 μέχρι που βγήκε το expansion κι σπάσαν οι παρέες. Είχε νόημα για μένα να παίζω, όταν έπαιζαν τα άτομα που ήξερα εξαρχής στην πραγματική ζωή κ κάναμε πραγματική παρέα. Τώρα πλέον χαίρομαι πάρα πολύ που μπορώ επιτέλους να βγώ έξω μαζί τους, χωρίς να καταλήξουμε να μιλάμε 2 ώρες για mana bars και attributes.Πλέον χωρίς να έχω άτομα στο παιχνίδι γνωστούς μου για να κάνουμε τίποτα μαζί δε μου κάθεται καλά όταν δοκιμάσω να παίξω, έχει χάσει την αίγλη του.Δε μου λείπουν τα καΜΜένα τηλέφωνα στις 3 ώρα μετα τα μεσάνυχτα."Μαλάκα με γκανκάρουν δε μπορώ να λεβελιάσω. Έλα να χελπάρεις λίγο." Και σε κατάσταση ημιλήθαργου να λες "ΟΚ που" να σου απαντάει κι εσύ να ξανακοιμάσαι. Ωραίες εποχές...
Sir Pretender Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Παν μέτρον άριστον. Καλά τα MMO αλλά δεν νομίζω ότι στέκει το "μην τα αρχίσεις, θα εθιστείς και θα καταστραφείς, ιουιυουιυυυυ" (ιουιυουιυυυυ: επιφώνημα πανικού). Δεν έχουν κάποια ουσία τύπου νικοτίνης στην οποία να εθίζεται ο οργανισμός. Με την ίδια λογική μην ξεκινήσεις να βλέπεις Βέρα στο Δεξί (λέμε τώρα) γιατί θα κολλήσεις! Τώρα, σχετικά με το τι βλέπουν πολλοί στα MMO, θα έλεγα έναν interactive κόσμο μέσα από τον οποίο μπορούν να αλληλεπιδράσουν με άλλους παίκτες, να εκτονωθούν, να χαλαρώσουν, να λειτουργήσουν ως κοινωνικά όντα και εν τέλει να ξεχωρίσουν και να διακριθούν. Κάποιος μπορεί να παίζει WoW (και το κάθε WoW) για μια ώρα τη μέρα/βδομάδα για χαλάρωμα ή χαβαλέ, άλλος μπορεί να λιώνει οκτάωρο ημερησίως γιατί... πρέπει. Θέμα αντίληψης είναι όλα.
Praetorianos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Καλά τα MMO αλλά δεν νομίζω ότι στέκει το "μην τα αρχίσεις, θα εθιστείς και θα καταστραφείς, ιουιυουιυυυυ" (ιουιυουιυυυυ: επιφώνημα πανικού). Δεν έχουν κάποια ουσία τύπου νικοτίνης στην οποία να εθίζεται ο οργανισμός. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως αυτών που τα ξεκίνησαν σε διαψεύδει. Δεν είναι τυχαίο που όλοι λένε μακριά..
BaLsAmoMenos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Ποιος λεει οτι ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια? Το οτι φωναζουν πιο πολυ απο τους υπολοιπους δεν τους κανει και περισσοτερους. Και το σημαντικο (για μενα) δεν ειναι ποσοι εθιζονται απο τα mmorg αλλα αν φταινε τα mmorg γι'αυτην τους την κατασταση. Δεν ξερω, αλλα μου θυμιζει τους αλλους που μπηκαν στο σχολειο και αρχισαν να θεριζουν και ο λογος που το εκαναν ηταν οι Rammstein. Ε οχι.
ikaruga24 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Ποιος λεει οτι ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια? Το οτι φωναζουν πιο πολυ απο τους υπολοιπους δεν τους κανει και περισσοτερους. Και το σημαντικο (για μενα) δεν ειναι ποσοι εθιζονται απο τα mmorg αλλα αν φταινε τα mmorg γι'αυτην τους την κατασταση. Δεν ξερω, αλλα μου θυμιζει τους αλλους που μπηκαν στο σχολειο και αρχισαν να θεριζουν και ο λογος που το εκαναν ηταν οι Rammstein. Ε οχι. Σε βαζει σε εναν κυκαιωνα ομως που δεν αντιλαμβανεσαι ειδικα αν το παρεις και λιγο ποιο σοβαρα. Εχω προσωπικη εμπειρια με φιλους που δεν εβγαιναν απο το σπιτι τους ή το internet cafe για να πανε να κανουν αλλο ενα raid ή αλλο ενα premade battleground γιατι αν δεν το εκαναν θα ετρωγαν κοκκινη καρτα απο τους συμπαικτες τους. Ενα παιχνιδι που το κυριο χαρακτηριστικο του ειναι το "community" του καταλαβαινεις οτι αυτοματα σε βαζει σε ενα λουκι που ισως και να μην θελεις γιατι εχεις να κανεις με ανθρωπους και οχι με μηχανημα. Το παιχνιδι σιγουρα δεν φταιει αυτο καθ' αυτο αλλα ο σχεδιασμος του και η μηχανικη του ειναι τετοια που -απαιτει- απο εσενα και τους αλλους να αφιερωσουν χρονο μαζι online για την επιτευξη καποιου στοχου (in game παντα). Αν κανεις το λαθος να πιαστεις με αυτο το πιθανοτερο ειναι να μπεις στην λογικη του και στον "κοσμο" του. Γι αυτο λοιπον μακρια απο MMO παιχνιδια. Ειναι μεγαλη παγιδα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Ενω άλλα online παιχνιδια δεν ειναι παγιδα... Οπως το Trackmania και διαφορα άλλα. Εγω ηδη εχω ενα πληγμα... τον ξαδερφο μου. Ολη μερα παιζει trackmania και παραλληλα μιλαει μεσω του in-game-chat με τα άλλα μελη της "ομαδας του".
Praetorianos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Ποιος λεει οτι ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια? Το οτι φωναζουν πιο πολυ απο τους υπολοιπους δεν τους κανει και περισσοτερους. Και το σημαντικο (για μενα) δεν ειναι ποσοι εθιζονται απο τα mmorg αλλα αν φταινε τα mmorg γι'αυτην τους την κατασταση. Τα mmorpg όπως λέει και ο ikaruga24 είναι κατασκευασμένα για να σου τρώνε χρόνο. Δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί (νομίζω πως ναι?) με mmorpg, αλλά αν δεν γίνει δεύτερη φύση σου είτε σημαίνει ότι δεν έχεις ασχοληθεί, είτε ότι δεν έχεις ασχοληθεί όσο σοβαρά "πρέπει" για να κάνεις κάτι. Για παράδειγμα δεν ξέρω τι γίνεται γενικά, αλλά στο wow συγκεκριμένα όταν το guild είχε raid αυτό ήταν. Δε πα να γινόταν σεισμός, δε πα να παντρευόσουν, το guild είχε raid. Έπρεπε να δηλώσεις παρών. Αν για μία φορά δεν πείραζε, την δεύτερη έπρεπε οπωσδήποτε να είσαι εκεί για να μην πάρεις πόδι. Γενικά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα έπαιρνε μέρος το guild ήσουν εκεί. Και επειδή ότι ώρα και να έμπαινες όλο και κάποιος θα ήταν online, πάντα υπήρχε κάτι να κάνεις. Το παιχνίδι στα mmorpg δεν σταματάει, αν δεν παίξεις 2-3 μέρες επειδή το παιχνίδι περιστρέφεται γύρω από το community, θα ξεκοπείς και ουσιαστικά πια δεν θα έχει νόημα να παίζεις. Μόνος σου τι θα κάθεσαι να κάνεις? Ακόμα κι εθισμένος να μην είσαι δεν μπορείς να παίξεις χαλαρά, θα παίξεις σαν εθισμένος.. Btw τις λέξεις "χαλαρά" - "mmorpg" προσωπικά δεν τις έχω ακούσει ποτέ από κανένα στην ίδια πρόταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.